јас ја гледав синоќа,на мтв,во изведба на Прличко,Анче Џамбазова,енд компани...супер беше.Меѓутоа оваа што ја имам јас на цд,во која што глуми овој од Ѓоре Шнајдерот,е таа е да скиниш од смеа,три дена да се смееш на неа!
тоа ти е нешто..нешто..нешто нежно,како кокиче,врапче коа ќе прелета под него,да измрзнит
УТРЕ, СО ПОЧЕТОК ВО 18 ЧАСОТ, ЌЕ СЕ ПРИКАЖУВАТ ПРЕТСТАВАТА ВО ДОМ НА КУЛТУРА ВО ОХРИД, ЗА УЧИЛИШТЕТО ХРИСТО УЗУНОВ, АМА МОЈТ ДА ДОЈТ КОЈ САКАТ, НЕ Е ПРОБЛЕМ. КАРТА 60 ДЕНАРИ
ИЗВИНЕТЕ НА КАПСОВ
Началниче, овај рече дек е аптекарски помошник!
Медицинска сестра да не е баго мајката! Тој мојт шо сакат да кажит, мие сме тука да одредиме кој е, шчо је и зошчо је. Пиши дека е... шпански морнар... уствари бивш холандски офицер...
Али сегашен Германски овчар...
Началниче, а да пиша ја пит бул териер?
"Animal jeden", Сушчество едно безобразно, многу добра драма од охридскиот театар, ја гледав преку 100 пати, ама пак ќе ја гледам, го имам и двд-то со оваа драма, најдобрата во Македонија
а, јако е и во оригиналната драма, вели:
"Пак, од глава не ми излегвит ова џубрево колку е гнасно, малку вода да му туриш и питулици мојш да напрајш...." и после некое време Милисав ( писарот ) вика: Господин началник ? - Шо е бре ? Можеме бурек да напрајме.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.