Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
28 јуни 2018
Мислења
832
Поени од реакции
1.014
Ехее за шо не се толерирани..
Ама ова стварно беше последната капка.
Си играат со гневен народ.
Требаше и ние на 8ми Септември да продужиме да славиме бе. Огномети, ракети, шо и онака не ја сакаат државава, не е нивен ден да го слават.
Копита без осет. Друг менталитет, од планина симнат, со ова не се коегзистира.
Sto sakas da kazes so 8mi Septemvri?

Член од
14 октомври 2021
Мислења
220
Поени од реакции
490
Па тогаш се запали Модуларната нели. Прекина сѐ. Ние сме луѓе пред сѐ. Не говеда. А овие ни сочувство, ни поддршка, уапсија еден нивен поврзан, викнаа поддршка од Европа ало.
Тежок синдром имаат
Автоматски споено мислење:

Па тогаш се запали Модуларната нели. Прекина сѐ. Ние сме луѓе пред сѐ. Не говеда. А овие ни сочувство, ни поддршка, уапсија еден нивен поврзан, викнаа поддршка од Европа ало.
Тежок синдром имаат

Член од
5 ноември 2024
Мислења
107
Поени од реакции
418
Тежок синдром имаат
Автоматски споено мислење:

Тежок синдром имаат
A ne deka oni sakaa da namestat bukvalno samo Makedonec.

Член од
7 февруари 2021
Мислења
320
Поени од реакции
887
Сакај го своето - почитувај го туѓото. Многу е едноставно. Мене не ми пречи ако комшијата Албанец на 28 Ноември ја накити колата со албански знамиња бидејќи тој така се чувствува, нит нему му пречи ако јас извадам македонско знаме на 2 Август или 8ми септември и ја пуштам Бисер Балкански. Во идеални услови, двајцата би пиеле пива и би правеле скара бидејќи не сме на работа.

Како Македонец верувам дека мнозинството од албанците се такви, голем дел од младите генерации и генерациите што израснале во комунизмот.

Ова со Балистите не е во ред на многу нивоа. Да се радуваш на 59 загинати деца што ништо не ти згрешиле во животот...
Одговорност мора да има, дали од водачот на групата дали од членовите или од клубот Шкендија.

Член од
5 ноември 2024
Мислења
107
Поени од реакции
418
Сакај го своето - почитувај го туѓото. Многу е едноставно. Мене не ми пречи ако комшијата Албанец на 28 Ноември ја накити колата со албански знамиња бидејќи тој така се чувствува, нит нему му пречи ако јас извадам македонско знаме на 2 Август или 8ми септември и ја пуштам Бисер Балкански. Во идеални услови, двајцата би пиеле пива и би правеле скара бидејќи не сме на работа.

Како Македонец верувам дека мнозинството од албанците се такви, голем дел од младите генерации и генерациите што израснале во комунизмот.

Ова со Балистите не е во ред на многу нивоа. Да се радуваш на 59 загинати деца што ништо не ти згрешиле во животот...
Одговорност мора да има, дали од водачот на групата дали од членовите или од клубот Шкендија.
Ke ima ke ima kako nema da ima.
Problemot e vo genot ne e deka oni se do tolku gadni ama ti so vekovi da bides kacak i basibozuk i samo da znaes da krades i da znaes samo da so nozot ili puska da se zanimavas togas ti treba uste godini i godini za da se se civiliziras.

Член од
31 мај 2019
Мислења
419
Поени од реакции
1.293

Turi mu pepel na toa, toa moze da se promeni ne preku nok, za nekolku saati moze da se smeni.
Vo Bosna na vrvot na sozivotot 1 od 7 brakovi bese mesan , pa na kraj znaeme kako se zavrsi, najdobri komsii i kumovi si gi palea kukite.

Momentalno toa sto ima kao nekoj ''sozivot'' odnosno ziveenje edni pokraj drugi e samo zatoa sto sme prinudeni i toa od nadvoresni faktori.
So niv trebase da se razcisti i da se razdelime 2001, za da ne mora idnite generacii da pominuvaat niz nekoja poizrazena golgota, ama jebes ga, se nemase hrabrost, vizija...sega e prasanje na vreme koga ke dojde do nova presmetka so niv.

Член од
27 мај 2018
Мислења
1.036
Поени од реакции
1.714
@puno Ај вака како што си читан историја може имињата на цела фамилија на Скендер Бег?

Член од
6 ноември 2024
Мислења
783
Поени од реакции
1.414
sega e prasanje na vreme koga ke dojde do nova presmetka so niv.
Не треба да дојде до тоа. Замисли се со м70аб2 со рѓа, во трењерки и патики да бркаш шиптaрски сепаратисти во Тетово и тетовско :icon_lol:
И црна марама на глава, ко пират бе!

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.572
Поени од реакции
18.856

So kolku Albanci si ti drugar? Ona, da sednes vo kafana na kebap i pivo, da ti dojde na gosti, da otidete zaedno na odmor. Mislis ima nekoj od ovie retardive "progresivci", barem eden od niv, sto ima takov normalen covecki civiliziran odnos so barem eden siptаr vo drzavava?

Vo idealni uslovi moze samo so nula da te mnozi, a i ti nego, reciprocno, bidejki sme dva razlicni sveta i so sila koegzistirame na malo parce zemja.

A ti mozes vo sto sakas da veruvas i da se lazes.

Kajgana Shop

На врв Bottom