Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Хм... Освен разликата во главата, и радилицата (одот на клипот нагоре надолу е помал кај оние со помала работна зафатнина) не верувам дека има некои поголеми разлики во останатите делови. Инаку ако е така, слободно можеш да ја смениш главата по 5 години пример и да ставиш 16 вентилска, па ке имаш 1.3 16 вентили со кои би се добиле некои 5-7 коња +.

Alek_rjk

Za prviot vpecatok nema vtora sansa
Член од
14 март 2006
Мислења
387
Поени од реакции
4
I need help.

Дали некој знае како се отвара Авто-Мото клуб во Македонија???
Ако знае нека ми пише какви документи требаат и слични работи.

Сериозна е работата !

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
I need help.

Дали некој знае како се отвара Авто-Мото клуб во Македонија???
Ако знае нека ми пише какви документи требаат и слични работи.

Сериозна е работата !
Еве го одговорот!
на тој начин ќе формираш здружение на граѓани.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
8
Поени од реакции
0
дечки ваше мислење околу Fiat Bravo 1.4 t-jet 120 ks i Mitshubushi Lancer noviot 1.5 109 ks Иста цена се 15300 еу .Само во Бравото нема алуминиумски бандаши .Планирам наскоро да зимам нова кола па се мислам околу овие 2 па чекам ваше мислење

Поздрав

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Линукс, ако мислиш да дадеш совет арно, ако не, не се мачи со такви изјави, добро?
Туку...јас би го земал Фиатот воден од срцето. Разумот вели дека Мицубишито повеќе би вредело ако некогаш го продаваш.
Сепак, самиот си знаеш што ти лежи повеќе, по што ти е меракот повеќе.
Фиатот има поевтини делови од јапонците, значи поефтин е за одржување, а деловите и полесно се наоѓаат за него.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
8
Поени од реакции
0
Хмммм не знам и јас тепам на фиат браво гледав и за леон али тапа мотор има за 16200 добиваш леон со спорт пакет али 1.4 и 86 кс а мазда 3 не ме бендисуе и за тоа се одлучив за ови 2 модели али највероватно че одам на браво и моторот е топ плус тоа со турбо е +480 евра 17 алуминиумски бандаши или еве дајте еден предлог до 15300 еура

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Линукс, ако мислиш да дадеш совет арно, ако не, не се мачи со такви изјави, добро?
Туку...јас би го земал Фиатот воден од срцето. Разумот вели дека Мицубишито повеќе би вредело ако некогаш го продаваш.
Сепак, самиот си знаеш што ти лежи повеќе, по што ти е меракот повеќе.
Фиатот има поевтини делови од јапонците, значи поефтин е за одржување, а деловите и полесно се наоѓаат за него.
Имам приметено ептен си пристрасен за Фиат :) Во која класа и да се спомне секогаш ти е на прво место
Го видов бравото во живо со фул опрема, стварно е ѕверка, само што тоа кошташе 17000 со таа опрема. Но Фиат != Мицубиши, ако ти е битен квалит и префинетост, Мицубиши. За лик треба сам да си одлучиш кој повеќе те "храни", јас кога би се прашувал, Браво :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
И јас би земал Браво... Некако поспортски се, а и традицијата е во игра. Штознам зошто...
Сепак изборот зависи од онај што ги има парите в џеб, а доколку би имал толкав фонд, можеби би се подумал за нешто 3-4 години старо...

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Dali mi se isplati da zemam Mazda mx-5 NA za 3700 evra 96god 120 ks, dobro socuvana, Kolku bi trebalo vo prosek da trosi ovaa kola? Mene mi rekoa nekade okolu 9-10 litri.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Dali mi se isplati da zemam Mazda mx-5 NA za 3700 evra 96god 120 ks, dobro socuvana, Kolku bi trebalo vo prosek da trosi ovaa kola? Mene mi rekoa nekade okolu 9-10 litri.
Секако повеќе од 9-10 литри троши. Инаку, трајни се, квалитетно изработени возила, со ужасно скапи делови.
Спецификации.

Член од
30 јануари 2007
Мислења
274
Поени од реакции
5
Да не знае некој што пари е кај нас nissan micra c+c (кабрио convertible)?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Еве нешто интересно, што се продава и кај нас, инаку колку за инфо го видов во огласник на дневник. Се работи за некој систем за демагнетизирање на горивито, со кое се намалува потрошувачката на гориво, и се зголемуваат перфомансите на возилото. Би го ставиле во вашето возило? Мене некако ме заинтересира и баш би сакал да дознаам нешто повеќе. Чекам коментари.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Еве нешто интересно, што се продава и кај нас, инаку колку за инфо го видов во огласник на дневник. Се работи за некој систем за демагнетизирање на горивито, со кое се намалува потрошувачката на гориво, и се зголемуваат перфомансите на возилото. Би го ставиле во вашето возило? Мене некако ме заинтересира и баш би сакал да дознаам нешто повеќе. Чекам коментари.
За чудово читав во Ауто Клуб, а и по Интернет, врска нема, само земање пари за ништо.
Не се подлажувајте.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.116
Поени од реакции
11.636
Предни крила кај 128, да се пеглаат или да барам стари од размонтирани коли? Можат да се извадат и заменат? И дали одговараат од 101?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Од 101 мислам дека одговараат, а шо ке ти се стари кога веќе има во продавница нови да си купиш? Незнам за ск, ама Бт има речиси во секоја продавница. Дури има и за оние постари модели што имаат жмигавци во крилата (како заоблени се одма до фаровите).

Kajgana Shop

На врв Bottom