Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
7 март 2012
Мислења
238
Поени од реакции
21
здраво на сите да ве прашам заинтересиран сум за даеву ланос 99 година со атест плин серво клима електрика централно и 50 000 поминати километри реална е километражата да ве прашам како оди за одржување дали се квалитетни, колку трошат на плин демек носат опел мотор моторот е 1.5 поздрав фала​
Што цена ти ја нуди колата?
mi ja dava za 2000 evra sto mislite?

Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7
дали некој знае каде би можело да се набават вакви ланци за снег ( cable snow chains ) - како на сликата од линкот , и која им е од прилика цената дали е слична како на онаа со обичните ? и дали некој има употребувано и какви се во споредба со обичните ( сакам вакви затоа што монтажата на самите одзима многу помалце време и е полесна )

http://ecx.images-amazon.com/images/I/517P81troKL._SL500_AA300_.jpg

Член од
12 април 2012
Мислења
24
Поени од реакции
3
здраво на сите сакам да ве прашам дали може да преврти или да се скини ребрастиот каиш при гасење на колата во прва при тргнување.
вчера го учев братми да вози ,колата 100 пати му изгаси при тргнување (сигурно нагло го испушта кумплугот)
ви благодарам. позз.

L

Luki Junior

Гостин
здраво на сите сакам да ве прашам дали може да преврти или да се скини ребрастиот каиш при гасење на колата во прва при тргнување.
вчера го учев братми да вози ,колата 100 пати му изгаси при тргнување (сигурно нагло го испушта кумплугот)
ви благодарам. позз.
Ребрест може да се скине сам по себе, без никаква помош. Ништо не и е.

Ама најногу страда кумплунг/ламела. Абе колата ти е дизел, тргнува без гас и без да затресе оти има доволно вртежен момент, зашо такви драми и чуда... Не му цркај на детето ќе се науче. Само нека отпушта кумплунг, да не се концентрира на гаста.

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
ви благодарам. позз.
Што кола е и што мотор носи?

L

Luki Junior

Гостин
Пассат 1.9тди ПД технологија. Претпоставувам 130 којна. (може и 115 или 100).

Член од
12 април 2012
Мислења
24
Поени од реакции
3
Ребрест може да се скине сам по себе, без никаква помош. Ништо не и е.

Ама најногу страда кумплунг/ламела. Абе колата ти е дизел, тргнува без гас и без да затресе оти има доволно вртежен момент, зашо такви драми и чуда... Не му цркај на детето ќе се науче. Само нека отпушта кумплунг, да не се концентрира на гаста.
хехе секако дека не му цркав таман работа,
инаку најмногу ребрасиот се кинел доколку затегачите се неисправни а во некои случаеви и водната пумпа мозело да влијае.
--- надополнето: 29 октомври 2012 во 11:38 ---
Што кола е и што мотор носи?
како што кажа јуниор се работи за пасат 1.9 130 коња.

Член од
13 април 2009
Мислења
31
Поени од реакции
1

Здраво, правам реставрација на едно возило, па место гумениот под сакам да ставам ваков алуминиумски лим(бродски), Па ме интересира каде можам да најдам во Скопје и која е цената, Барав по складови а тие имаат само пластифициран лим(за кровови)
Исто така ми треба и изолација затоа што стариот битумен беше одлепен и распартален па целосно го остранив, Има самолеплива изолација како оваа на сликава но кај нас најдов само несамолеплива и тоа од преку 900 денари квадрат.

Молам за инфо,
Поздрав.

Член од
12 октомври 2012
Мислења
25
Поени од реакции
36
Ваков

Здраво, правам реставрација на едно возило, па место гумениот под сакам да ставам ваков алуминиумски лим(бродски), Па ме интересира каде можам да најдам во Скопје и која е цената, Барав по складови а тие имаат само пластифициран лим(за кровови)
Исто така ми треба и изолација затоа што стариот битумен беше одлепен и распартален па целосно го остранив, Има самолеплива изолација како оваа на сликава но кај нас најдов само несамолеплива и тоа од преку 900 денари квадрат.

Молам за инфо,
Поздрав.
Ваков лим имаше нашата покојна сега фабрика за автобуси ФАС,но ако си од Скопје само ЈСП ти е спас братче.зошто зглобните знам на средина имаат ваков лим....Поздрав
--- надополнето: 29 октомври 2012 во 16:48 ---
Што масло најмногу би му одговарало на fiat uno 1.7 d 1999 год?
Е бидејки се работи за ФИАТ најмногу би одговарало СЕЛЕНИА ама малку е соленко,и не знам дали го има уште по продавниците.....Инаку најубаво на нет побарај си што ке одговара за тој тип на мотор....Поздрав

Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7

Молам за инфо,
Поздрав.

mislam deka kako limot vidov vo merkur

Член од
7 август 2012
Мислења
90
Поени од реакции
41
Планирам да купам Пеглица и ми треба некаков совет дали многу троши,каде да најдам сочувана,дали е лесна за одржување и така натаму...Пеглица е поточно Fiat 126

Член од
5 февруари 2012
Мислења
43
Поени од реакции
9
Планирам да купам Пеглица и ми треба некаков совет дали многу троши,каде да најдам сочувана,дали е лесна за одржување и така натаму...Пеглица е поточно Fiat 126
Истото сакав да прашам.:)И уште нешто,да не знае некој да ми каже колку би ме чинело реставрација на пеглето?

Kajgana Shop

На врв Bottom