Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Topla од црвените...гледај само да е понов датум на производство да не е многу стоен...

Прескапи се и преценети...демек ако земеш таков или варта ќе трае 10 години, смешки

Zemav sin Topla, so 3 god garancija. 75ka so 720 udarna sila, mi izleze 4400.
Sakav da zemam Exide ama skoro 7000 izlaga, ne mi se davaa tolku pari.
Со Exide јас имав многу добро искуство, ама не беше купен во Македонија, истера скоро 7 години.
Од друга страна со Варта купена во Македонија имав лошо искуство, цркна 3 месеци откако помина гаранцијата, а за истите пари можев да купам 2 други акумулатори.

Со Exide јас имав многу добро искуство, ама не беше купен во Македонија, истера скоро 7 години.
Од друга страна со Варта купена во Македонија имав лошо искуство, цркна 3 месеци откако помина гаранцијата, а за истите пари можев да купам 2 други акумулатори.
Искрено кај нас чисто се сомневам во квалитет на било кој акумулатор, мислам дека сите траат додека им трае гаранцијата и после се заебуваат. Со сите што сум правел муабет ми викаат дека им отишол акумулаторот 2, 3 месеци откако прошла гаранцијата.
Затоа и земав Топла, па сега како се погоди така.

топла е уствари една од полошите опции. Мон Бат имам само добри зборови. На едната кола 4 години, кај мене 5, коска. Сега ќе видиме дали ќе ја преживее зимава.

топла е уствари една од полошите опции. Мон Бат имам само добри зборови. На едната кола 4 години, кај мене 5, коска. Сега ќе видиме дали ќе ја преживее зимава.
Јас прашав за Монбат, ми рекоа бугарски биле, а Топла словенски.
Изборот ми беше моментално јасен. :LOL:

Јас прашав за Монбат, ми рекоа бугарски биле, а Топла словенски.
Изборот ми беше моментално јасен. :LOL:

не знам чиви се али не се лоши. Стариот топла ги фрлаше на две години, овие траат без проблем еве доста време и на мојата кола и на неговата.

не знам чиви се али не се лоши. Стариот топла ги фрлаше на две години, овие траат без проблем еве доста време.
Бугарски се, прашав на Макпетрол. Плус пишува на нив. Можда се добри, ценовно се исти како Топла, ќе видиме овој како ќе се покаже ако не следниот ќе биде Монбат, мада мислам дека сите траат две три години макс.

IMG_20220407_111806.jpg
Да имаше уште поевтин таков ќе земев.
ексајд 3.5 год истера и липса. Овај го зедов март месец па зссега арен е. Со гел биле на ѓомити.

Дали некој има пробано Duracell акумулатор затоа што фирмата произведува едни од најтрајните NIMH AA и ААА батерии во светот.

Прескапи се и преценети...демек ако земеш таков или варта ќе трае 10 години, смешки
Варта ако земеш во Германија ќе иде 10 години пошто германците секогаш го продаваат "тазе".

Во МК не знаеш колку години стоел во магацин непродаден и после не работи за година дена.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom