Совети околу Fiat brava/bravo

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Отприлика околу 3500 километри имаме поминато,не ја возам ја стално,и брат ми и тато ја возат.А дека се вози постојано се вози.Само навечер у гаража одмара.
Не кажа колку време ја имаш?

3500 км се премалку за одценка... незнајш дали троши масло ко прво моторот, се понатаму... помини 10.000 напрај сервис, помини 2 зими, па ќе можиш да дајш некое до некаде релевантно мислење.

Инаку моторите на фиат во глобала се ОК... ама се останато е тиња. Почнувајќи од внатрешноста...

модифицирано југо... пластиките и нивниот квалитет, disaster area... другар мој има пунто 2008, внатре е тапа. Полоша изработка неам видено. Да не го спомнувам моментот дека го зедоа ново, до сега има 40.000 км, а вратите шкрипат кога се отвараат...

И не ја возам без лево светло,магленката не свети,светлото е таман.
Грешно сум те разбрал...

Член од
1 февруари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
236
Ako zemas Fiat samo benzin, moe mislenje nemoj nikako da si zel jtd katastrofa motor...

Член од
26 февруари 2012
Мислења
117
Поени од реакции
19
Не кажа колку време ја имаш?

3500 км се премалку за одценка... незнајш дали троши масло ко прво моторот, се понатаму... помини 10.000 напрај сервис, помини 2 зими, па ќе можиш да дајш некое до некаде релевантно мислење.

Инаку моторите на фиат во глобала се ОК... ама се останато е тиња. Почнувајќи од внатрешноста...

модифицирано југо... пластиките и нивниот квалитет, disaster area... другар мој има пунто 2008, внатре е тапа. Полоша изработка неам видено. Да не го спомнувам моментот дека го зедоа ново, до сега има 40.000 км, а вратите шкрипат кога се отвараат...

Грешно сум те разбрал...

Отприлика е точно тоа шо го напиша.Ја реков дека сега за сега сум задоволен.Точно,треба да помине извесен период па да се види состојбата генерално.Ја имам скоро 3 и пол месеци,и палеше зимоска,надвор ја оставав(ме мрзеше да ја паркирам у гаража)и сабајлето палеше без проблем,ако се сеќаваш тоа ладното кога фана,крајот на јануар,почетокот на февруар..А основен сервис имаше направено пред да ја купам некои стотици км.Ја не реков ништо отповеќе.Смена на масло,филтер за масло и филтер за воздух.А тоа за вратите,еми ако ја пазел другарти,верувам ке се затворала без чкрипење.И што толку не чинел ентериерот,ја гледам моторот да е како што треба,да не троши улје,да влече,да не грее,да не е мавана,фарбана или крпена,а ентериерот не ми игра апсолутно никаква улога.Не е женско,па убав бил не убав.

Kajgana Shop

На врв Bottom