Совети за убавина (корисни информации)

Член од
4 јуни 2012
Мислења
8
Поени од реакции
0
До сега можеби сте читале и слушале многу совети од различни места. Еве прилика сите да кажеме што имаме и јас ке ве дополнам со некој совет за убавина овде.
--- надополнето: 4 јуни 2012 во 01:35 ---
Маска за волумен на коса

Направете смеса од 250 мл пиво и шампањско, смесата убаво разтресетеја и потоа нанесете ја. Косата не се плакне и ја оставате да се исуши со нанесената смеса.

Совет: при чешлањето обидете се да направите цик цак патец и потоа исушете ја косата со фен. Вднаш ќе забележите разлика во волуменот.

Доколку сакате косата да има
златест сјај
ќе ја исплакнете со сок од портокал.

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
Кој е убав...не му треба совети за убавина :):):):)
Но поштувам негувано тело.

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
  • Здрава исхрана, и многу вода!
  • Природна козметика, сведување отрови до минимум
  • Пораст на самодовербата до највисоко ниво
  • Навикнување на своите мани
  • Сон
  • Ведар дух
  • Без многу гледање во огледало (посебно за оние со акни)
Лицето и телото се ствари кои ќе си ги носиш до крајот на животот, затоа е многу важно да не ги упропастуваме, туку да ги негуваме на најквалитетен и најприроден можен начин!

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
А значи чабе јас ја правам со две јајца на око.

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Маска од мед
Се мачка целото лице со мед и се остава најдолго што може ( јас ја оставам цели 3 сати кога сум дома без обврски)!
Ќе ја истави целата мрснотија од лицето, и ќе ја направи кожата многу мека!
Ептен лесно се одмива, затоа што имате мед+мрснотија!

+Совет : кога го миете лицето со гел оставете го да делува 2-3 минути и одмијте го! Истото важи за шампонот!

Член од
13 април 2012
Мислења
269
Поени од реакции
292
Направете смеса од 250 мл пиво и шампањско, смесата убаво разтресетеја и потоа нанесете ја. Косата не се плакне и ја оставате да се исуши со нанесената смеса.

И шо после да ми мириса косата на алкохол??:pos:

Член од
13 април 2012
Мислења
269
Поени од реакции
292
Хахаха :) пробај па ке кажеш :D не сум го измислил ја тоа... :) Ја знаеш онаа „Кој пробал - знае“ хахаха
хахахаха...се десило верувам на повеќе луѓе кои идат на журки,концерти,фестивали на отворено,да им истурат доста пиво на глава...секој со своја среќа за тоа колку...во такви случаи сум приметила,да ,знам вистина е тоа што си го напишал ,но кога би бирала,не би стаила пиво на коса да трујам на алкохол,а косата да ми е убава,има и други начини;)

Член од
4 јуни 2012
Мислења
8
Поени од реакции
0
Така е, по журките кој како си има среќа да му истурат пиво, но некој нема :D . Ппотполно те сваќам :) ама ете сум заборавил да ставам да не се користи пред излегување :D

Член од
13 април 2012
Мислења
269
Поени од реакции
292
Така е, по журките кој како си има среќа да му истурат пиво, но некој нема :D . Ппотполно те сваќам :) ама ете сум заборавил да ставам да не се користи пред излегување :D
хахахаха...ооооок :)

A

AnFem

Гостин
Маска од мед
Се мачка целото лице со мед и се остава најдолго што може ( јас ја оставам цели 3 сати кога сум дома без обврски)!
Ќе ја истави целата мрснотија од лицето, и ќе ја направи кожата многу мека!
Ептен лесно се одмива, затоа што имате мед+мрснотија!

+Совет : кога го миете лицето со гел оставете го да делува 2-3 минути и одмијте го! Истото важи за шампонот!
Како не те нервира мед на лице 3 саата? Јас одвај 10 минути издржувам. А најужасно ми е кога било која маска ќе се исуши.

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Како не те нервира мед на лице 3 саата? Јас одвај 10 минути издржувам. А најужасно ми е кога било која маска ќе се исуши.
Абе не треба да се филуваш ти :pos:, помини само еднушка! И не се суши медот немај гајле, а кога ќе го одмиваш ќе се зачудиш колку лесно се одмива!
За убавина се! Од кога користам мед, лицето ми е почисто!:love:

A

AnFem

Гостин
Абе не треба да се филуваш ти :pos:, помини само еднушка! И не се суши медот немај гајле, а кога ќе го одмиваш ќе се зачудиш колку лесно се одмива!
За убавина се! Од кога користам мед, лицето ми е почисто!:love:
Јас не ставам само мед, мешам мед со јогурт и какао. Е баш сум како филувана тогаш :icon_lol:
Совет: не ставај овакви маски во близина на партнер/ка! Овој мојов ми ја лиже маската :(

Kajgana Shop

На врв Bottom