Снег

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.807
Поени од реакции
6.248
Дефиниција за лешинари. Колку поголема несреќа и повеќе жртви толку поактивни се и порадосни. Ако им најдеш еден пост за нешто добро и позитивно во државата вистински ке бидам изненаден.
Еве да го дополнам моето мислење:
Ние како држава сме таква ебана калакурница каде неспособност тече од секаде. Далеку од тоа да сме радосни за што поголеми несреќи, ама тука живеат и луѓе што кургиболи за партии, не се оперирани од здрава логика и едноставно не сакаат да прифатат дека ниедна ебана институција не си ја брка работата за која се платени. Ни па да го сварат тоа дека се случувало еднаш на 1000 години.
Не држи вода дека зимските служби на МП не можат да се справат со снег од 20 цм. Што е, ги изнедадил снегот во Јануар ? И пази, не збориме за патот за Свирипичино,збориме за автопат Скопје-Велес! Не збориме за снег од 2 метра, збориме за 20 цм.
Јебеш га, ама сите знаат да седнат на нет и да видат како се решава проблем некаде на друго место, нели...

Поболната работа е што не станува збор за изолиран проблен, туку за стандарден !

Исто беше со поплавите лани што земаа 20-тина жртви. А во исто време знаеш дека многу поголеми поплави во Србија, во 2014, со дупло повеќе вода, немаше такви жртви.
Обреновац је био најтеже погођен поплава, а процењено је да је 90% насеља потопљено.[12] Цело насеље од око 8700 становника је евакуисано.[13] Поред Обреновца се налази термоелектрана Никола Тесла, највећа термоелектрана у Србији, која даје скоро 50% електричне енергије у Србији. Међутим, она је остала непотопљена захваљујући добрим интервенцијама. Термоелектрана Костолац, која даје 11% електричне енергије Србије, је била угрожена изливањем Млаве. Два престана џакова са песком је било пробијено, али вода није пробила последњу линију одбране.[14] Центри Параћина, Петровца на Млави, Свилајнца и Смедеревске Паланке су били поплављени

За нас и снег и поплава е апокалипса.
Не чувал Господ од пожари у лето, инаку и таму ќе го јадеме стапот. Пример, 2 години по ред има проблеми со авионите за гасење пожар. У сред лето 2016 авионите се приземјени оти на пилотите им истекле дозволите, а у сред лето 2015, авионите се заглавени на сервис во Шпанија оти не платиле осигурање. И сакате да каже дека ова е нормално ? Немој Владе, те молам....

Во нормална држава, народот очекува институциите да ги решат/превенираат/санираат овие проблеми. Затоа и се направени, затоа земаат пари од нас. И не, не бе друже, не е одговор “голем кур, патиштата биле непроодни...“
Народот не го интересира дали директорот на МП бил шошон, или директорот на ЦУК бил циган. Не го интересира дали сме немале пари за нови машини - само сака проблемот да му биде решен.
Многу ?

Член од
11 ноември 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
557
Хаха, кај нас пак почна да го трупа :pijanco:

Само 7-8 саати беа чисти булеварите. Додуше другите улици уште се под снег.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.268
Хмм од кај да почнам. Ајде од Бранче ке почниме.
Знам Владе дека денес ти си дежурен релативизатор за било какво срање што ќе се служи во државава. Џабе ќе пишувам километарски постови како имам местено ланци на -20, со кола до снег до колена и тоа на успон, со премрзнати раце, и дека тоа би го правел пак само во живот или смрт ситуација. Џабе ќе ти објаснувам дека булеварите во Скопје бе исчистени за еден ден (hurray за Коце), ама по автопатиштата и магистралите им требаше недела време на Македонија распат и сеуште некои делници се со соспи неисчистени. Џабе ќе ти раскажувам дека фирмите што си ги лапнале тендерите за чистење не им дале плата 3 месеци на вработените кои останале без било каков мотив а работа.
Џабе е, ти пак на крај ќе најдеш крив некој друг наместо одговорните што земале дебели пари и не си ја завршиле работата.
Не сум јас бранче дежурен релавитизатор за било какво срање во државата ама исто пак и не сум и не сакам да бидам човек кој од се што се случувало во последните 10 години прави од зрно планина. Не сум човек што во овие 10 години не најде една позитивна работа за да ја пофали чисто колку да речиме ете човекот е колку толку реален. 10 години врескате на цел глас волк , волк , волк понатаму ја знаеш приказната како продолжува. Конкретно за снегот и животна опасност имаш ти некој животсмртметар па ти кажува кога е ситуцијата опасна или не по живот ? Од кај го купи?
И друга интересна работа. Кога некој зедоја да споредуваат за околните земји први се стрчавте како не требало да се споредува. Пеки така нека биди. После истите тие зедоја да споредувате како било во Америка, Канада, Шведска и што ти јас знам каде и како таму се чистел снегот. Пеки и за тоа. После зедовте да правите споредби и со околните земји кога ситуацијата почна да ви оди во прилог. Поентата од муабетот извлечија сам. Најтрагично од се како сите изненандени и неспремни како тоа патот бил непрооден за време на снег како во Сахара да живееме а не тоа да е редовна појава тука од секогаш , а како што испадна и не само тука туку секаде. Просто да се зачуди чоек како не тргнавте со точаци и по маица со куси ракави пошто појма немате како е кога врни снег на -20 степени.
Така да ако ти се прави реален муабет бујрум, ако планираш да ми изиграваш жртва и да ми глумиш кралица на драмите одминиме. Искрено никогаш не сум те перцепирал како некој други тука ајде да ги наречам благоретардирани ама сега ако сам сакаш таму да се сместиш кој сум јас да те спречам.[DOUBLEPOST=1484412823][/DOUBLEPOST]
Не го тупи Владе....
Не е нормално да не функционира ниедна државна иституција, освен инспекции....
Ако ме прашуваш мене јас воопшто се чудам како уште постоиме како држава ама ете постоиме барем сега засега.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
@мкд владе и ти заебваш гледаш технологијата отишла напред. На запад веќе роботи ги чистат улиците.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.268
Aбре луѓе, немојте со таков разумен тон да покушавате да комуницирате со овие кричри.
Мене не ми е јасно зошто уште те немам ставено на игнор. Најверојатно затоа што ме интересира како и дали ја држиш болеста под контрола и како тоа се одразува на твоето битисување тука. Ако ти е за утеха си држиш некој стандард што со други зборови кажано испаѓа дека можеби институциите затаиле ама лекарставата делуваат за среќа или жал на сите.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.258
Абе СЛЕПЕЦ ние ако сме во Западна Македонија не сме на Хималаи.Ебате педер ебате.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.268
Ti stigna do polskoto WC? Dobro be rople ni eden, ne znaci deka ako pred 10 godini patistata bile vo sneg deka i sega treba da bidat, ide tehnologijata napred, ako pred 10 godini sme imale dial up net i sega treba da go imame istiot? Kakva retarda si od s. Kravari Grujo da ti go nacuka ama nema da go osetis posle tolku trtenje...
Ај и тебе да не те делам од другите , уствари не, морам да те одделам. Не би било фер спрема нив да бидат во иста графа со тебе. Не е ни хумано.

D

Darko_ufo

Гостин
@мкд владе и ти заебваш гледаш технологијата отишла напред. На запад веќе роботи ги чистат улиците.
Па сигурно не ги чистат камиони од 73 година, абе Брутардус, уште Бранко а? Пред 10 години СДСМ не чистеле а? :pos:

Во светот почнаа да прават улици од паметни панели овој Брутардава и полското ВЦ уште викаат како СДСМ пред 10 години не чистеле патишта, абе уште чибичани имате по дома? Во времето на СДСМ имаше Чибичани сеа благодарение на ГосподиноД Никола имаме смартфони, ама улиците не се чистат па што и СДСМ не ги чистеле. Абе како сите немавме мозок како вас па да си кењавме во полски ВЦ-иња додека Груле и бандата се бањаат во злато... ПРост народ, среќа повеќето не се како вас па од Македонија ќе бидне земја.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.268
Нема што да го тупеме, МакПут стварно не функционираше (лани чистеа супер), не знаеме што е причината иако претпставуваме највеќе во две,
  • неписмениот директор шошон
  • немањето финансии
  • или двете заедно
Лани снег падна ? Сум пропуштил изгледа.[DOUBLEPOST=1484414152][/DOUBLEPOST]
Абе СЛЕПЕЦ ние ако сме во Западна Македонија не сме на Хималаи.Ебате педер ебате.
Јас по муабетот си помислив дека лани се досели некаде од Екваторот. Дека вака зачуден и збунет. Ебате црна хроника ебате.[DOUBLEPOST=1484414633][/DOUBLEPOST]
Абе американците ојдоја на месечината уште во прошлиот милениум ама американците.
Според некој тука пишаната историја на овие простори започнала од пред 10 години. Пред тоа никој ништо не знае пошто нема никакви записи нити пак се сеќава некој нешто.[DOUBLEPOST=1484414951][/DOUBLEPOST]
Еве да го дополнам моето мислење:
Ние како држава сме таква ебана калакурница каде неспособност тече од секаде. Далеку од тоа да сме радосни за што поголеми несреќи, ама тука живеат и луѓе што кургиболи за партии, не се оперирани од здрава логика и едноставно не сакаат да прифатат дека ниедна ебана институција не си ја брка работата за која се платени. Ни па да го сварат тоа дека се случувало еднаш на 1000 години.
Не држи вода дека зимските служби на МП не можат да се справат со снег од 20 цм. Што е, ги изнедадил снегот во Јануар ? И пази, не збориме за патот за Свирипичино,збориме за автопат Скопје-Велес! Не збориме за снег од 2 метра, збориме за 20 цм.
Јебеш га, ама сите знаат да седнат на нет и да видат како се решава проблем некаде на друго место, нели...

Поболната работа е што не станува збор за изолиран проблен, туку за стандарден !

Исто беше со поплавите лани што земаа 20-тина жртви. А во исто време знаеш дека многу поголеми поплави во Србија, во 2014, со дупло повеќе вода, немаше такви жртви.
Обреновац је био најтеже погођен поплава, а процењено је да је 90% насеља потопљено.[12] Цело насеље од око 8700 становника је евакуисано.[13] Поред Обреновца се налази термоелектрана Никола Тесла, највећа термоелектрана у Србији, која даје скоро 50% електричне енергије у Србији. Међутим, она је остала непотопљена захваљујући добрим интервенцијама. Термоелектрана Костолац, која даје 11% електричне енергије Србије, је била угрожена изливањем Млаве. Два престана џакова са песком је било пробијено, али вода није пробила последњу линију одбране.[14] Центри Параћина, Петровца на Млави, Свилајнца и Смедеревске Паланке су били поплављени

За нас и снег и поплава е апокалипса.
Не чувал Господ од пожари у лето, инаку и таму ќе го јадеме стапот. Пример, 2 години по ред има проблеми со авионите за гасење пожар. У сред лето 2016 авионите се приземјени оти на пилотите им истекле дозволите, а у сред лето 2015, авионите се заглавени на сервис во Шпанија оти не платиле осигурање. И сакате да каже дека ова е нормално ? Немој Владе, те молам....

Во нормална држава, народот очекува институциите да ги решат/превенираат/санираат овие проблеми. Затоа и се направени, затоа земаат пари од нас. И не, не бе друже, не е одговор “голем кур, патиштата биле непроодни...“
Народот не го интересира дали директорот на МП бил шошон, или директорот на ЦУК бил циган. Не го интересира дали сме немале пари за нови машини - само сака проблемот да му биде решен.
Многу ?
Ти одговорив претходно да не се повторувам.

Последно уредено:
Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Па сигурно не ги чистат камиони од 73 година, абе Брутардус, уште Бранко а? Пред 10 години СДСМ не чистеле а? :pos:

Во светот почнаа да прават улици од паметни панели овој Брутардава и полското ВЦ уште викаат како СДСМ пред 10 години не чистеле патишта, абе уште чибичани имате по дома? Во времето на СДСМ имаше Чибичани сеа благодарение на ГосподиноД Никола имаме смартфони, ама улиците не се чистат па што и СДСМ не ги чистеле. Абе како сите немавме мозок како вас па да си кењавме во полски ВЦ-иња додека Груле и бандата се бањаат во злато... ПРост народ, среќа повеќето не се како вас па од Македонија ќе бидне земја.
Убаво ти пишаа чмарко дека историјата во македонија не почна пред 10 години ама толку ви е капацитетот. Злобни, стока луѓе. А за кењање ти барем знаеш не е проблем, кај стигнеш сереш, дури и виртуелно.

Член од
29 септември 2016
Мислења
464
Поени од реакции
285
џабе расправање не функционира ни една институција во МКД
се е запустено уништено
секаде се вработени неспособни и неработници
пари се трошат на глупости а ни денар не се дава таму кај што треба
можеби чекаат странците да им дадат опрема за да не се трошат они од буџетот

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.268
џабе расправање не функционира ни една институција во МКД
се е запустено уништено
секаде се вработени неспособни и неработници
пари се трошат на глупости а ни денар не се дава таму кај што треба
можеби чекаат странците да им дадат опрема за да не се трошат они од буџетот
Не се расправаме бе, туку сме изненадени :)

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.184
Поени од реакции
3.431
Лани снег падна ? Сум пропуштил изгледа.
Лани пага снег ден и нешто кај нас и тоа солидно вееше,

Сега сфаќам зошто толку често поминуваше камионот, па они тој еден што го имаат го пратиле само кај нас:pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom