Снег

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Сакат да ја затворат на најинтересното, таман почнавме да си играме Невреме.
Јас секој момент чекам на вести да кажат кој колку нозе, раце искршил поради замрзнати тротоари, на колку им се скарале женските поради закаснување на состаноци поради невремето и лижењето или поточно недостаток на истото, колку деца се направиле ради неможноста да се излези од дома што би рекле од досада и најбитното од се колку се загадил воздухот поради коледарските огнови. Во меѓувреме прилог како да се одмрзни шофершајбанта и замрзнатите врати, кога е најдобро да се менуваат летните со зимски гуми, како се проверува антифриз и секако директно интервју со еден од многуте експерти како ставањето на синџири влијае на порастот на долгот во државата, загадувањето, екологијата и секако љубовниот живот.
И дебата на телма со претставници на невладини организации Стоп за Снегот, Оставка Сега и Анима Мунди (никој не знае што бараат таму ама нема врска сепак се невладини...).

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
[DOUBLEPOST=1483704276][/DOUBLEPOST]
Не знаев како, еве чекам некој што има искуство од по штабови да ми покаже.
Можеш еве со брат ти брутуш еден на друг, да научиме и ние гревовите нешто.
Тие техники се учат само на другарските средби на Халкидики.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Од кога пинцета стана ладно оружје? Ееее мојата чудесна Македонија.
За жал уште немаш напредувано на полето на размислување...
Би ти рекол „размисли за што би можеле да носат у полиција“ ама тебе да ти каже некој да размислиш е бесмислено...
Еве ти мал хинт, мачета, катана.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.274
[DOUBLEPOST=1483704276][/DOUBLEPOST]
Тие техники се учат само на другарските средби на Халкидики.
Јас пак чуди се кај ми е шлеперот. Ах мамицата нивна.
П.с ти Берик дали клецкаш и зошто не ?[DOUBLEPOST=1483704816][/DOUBLEPOST]
И ти си страшен.
Само го посоветував да не ти дава луди идеи па да видиме тоа ками , мачети и други ладни оружја со кои располагаш во гаѓите. И тоа вака на ладно кога се скусени. Скраја да е да ти текни во лето ваква идеја, тоа балистичката интерконтинентална ракета очите ке ни ги истера.

Последно уредено:

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.186
Поени од реакции
3.432
Незнам како можат да дадат битни институции на неписмени, ЦУК на оној Шабан, а Македониј пат на оној шошонот, па дури и изјави дека снегот ги изненади во зима (пред 2-3 години беше тоа),
лани одеше камион на секој 3-4 саати, сега помина само едншка (вчера).

Додека МП спие, низ градот уште од вчера сеат (со сеалка:D) ризла, а сабале видов дека одеше и багерче:)

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Само го посоветував да не ти дава луди идеи па да видиме тоа ками , мачети и други ладни оружја со кои располагаш во гаѓите. И тоа вака на ладно кога се скусени. Скраја да е да ти текни во лето ваква идеја, тоа балистичката интерконтинентална ракета очите ке ни ги истера.
Абе да си попаметен па да советуваш, ама вака...
Башка убави сте со брутус на сликава :)

Член од
7 јуни 2014
Мислења
1.121
Поени од реакции
1.278
просто е неверојатно каде се политикава не се замешала и каде и е каде не и е местото и за временски непогоди се делиме на наши и ваши едни ги бранат други ги напаѓаат криви се бе не си ја вршат работат за која ние ги плаќаме и тука има надпартиски интерес.

Вака како прво патот мора да биде чист независно кој е на власт, службите треба да си ја работат работата за која земаат плата и тука нема компромис ми е гајле кој е крив и зошто,
јас може со последните пари сум ставил гориво (нема секој да полни до капаче) од скопе да отидам до велес и да платам патарина а ваму треба со саати да ми работи моторот во место и што правиме после ако ми снема гориво пак јас крив а не они.
Друго ако не се способни да го исчистат патот (нека непостојат како служба може до пролет снегот ќе се стопи и без нив) и патот веќе не е од прва категорија, зошто на патарина не се откажаа од плаќање па некако да ни го амортизираа и револтот и загубеното време... причини за одговорност на многу луѓе има многу малку се за оправдување ( не предупредиле дека ќе врне ) дали ако јас ги предупредам на првата патарина кога одам од скопје до охрид дека нема да можам да платам на другите патарини ми е простено оти сум најавил?сигурно не.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.274
Абе да си попаметен па да советуваш, ама вака...
Башка убави сте со брутус на сликава :)
Е добро де сликај го шо да ти речам сега, само стави предупредување или во спојлер нешто. Сепак и млади моми гледаат што досега немаат видено ......... Снег ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom