Снаа Vs Свекрва

• Креатор на темата Креатор на темата Kallista
  • Време на започнување Време на започнување
Викање мајка на жена која не ве родила и притоа израснала, само ради тоа што некоја баба ви кажала дека така треба да покажете почит и да не ви се лутат, е најголемиот криминал што можете да го направите кон својата мајка.
Тој збор е свет и резервиран за оној што ја игра таа улога.

Мене не ми е ни логично со тој што се титкате да викате иста жена - мамо, малце инцест моменти севкупно земено, гледам дека уште некои си функционираат на тој начин, помлади и еманципирани, освестени и незакоравени демек, тоа ја прави работата пак уште потрагична.

,,,se neshto se dumam deka majkite na snaite se najgolemiot problem,nasproti tezata vo pochetniot post na Kallista,msm na akcentot koj e posochen kako sporen moment,,,, :icon_mrgr: :D

Викање мајка на жена која не ве родила и притоа израснала, само ради тоа што некоја баба ви кажала дека така треба да покажете почит и да не ви се лутат, е најголемиот криминал што можете да го направите кон својата мајка.

Мене не ми е ни логично со тој што се титкате да викате иста жена - мамо, малце инцест моменти севкупно земено, гледам дека уште некои си функционираат на тој начин, помлади и еманципирани, освестени и незакоравени демек, тоа ја прави работата пак уште потрагична.
ми се допаѓа тој збор еманципирана, ме асоцира на зрела и несреќна жена

ми се допаѓа тој збор еманципирана, ме асоцира на зрела и несреќна жена

Еманципирана феминистка, среќно разведена и горд сопственик на 2 кучиња и 3 мачки

е најголемиот криминал што можете да го направите кон својата мајка.

Wow

Најголем криминал

,,,a ako imaat ime sho I nanimi ne im se bendisuva,,,,ne site si go sakaat svoeto ime,,,
Ако свекорот и свекрвата ги викате тато и мама, дали мажот треба да го викате бато???

Испаѓа сега работава невестата има двајца татковци и две мајки...

Кога двете сваќи се заедно и невестата се обраќа со мамо и нормално двете се одѕвиваат и тоа доаѓа до забуна...

Па што има снаата на свекорот и свекрвата да им се обраќа со тато и мама? Глупости. Па нека им се обраќа со свекре и свекрве. Или пак нека им се обраќа со името што го имаат...

А и зошто зетот на родителите од невестата да им се обраќа со дедо бабо? Па од каде тој ним не им е внук???

Јас на родителите од жена ми нема шанси да им се обраќам со дедо/бабо. Туку директно на име... Ќе им речам не ви сум јас внук!!!

Работава е тоа што сеуште на овие простори снаата на свекорот/свекрвата се обраќа со тато/мамо, од причини од типот тоа така останало...

Ам ќе си прават мајтап со нас што поинаку им се обраќаш... Така е воспитана уште од млади години...

Страмота е тоа...

А и не дај боже можат да те истераат од дома и потоа кај ќе одиш, шо ќе правиш...

Ама срамота е пак тетка да ја викa, па не е сестра на мајка и или татко и.
Тоа се тие коментари.

Знам случаеви кај што снаата ја мрази свкервата,тоа е најголе проблем

Јас почитувам сечие право да се викаат како им е мило, се додека не е наметнато, пред се имање почит една кон друга е многу побитна работа него дали ќе се викате на име или ќе си дадете ник нејмс..

А зошто свекрвата на снаата не и се обраќа ќерко?

Логично така испаѓа.

Toa во светов никаде го нема освен на Балканов, снаата на свекрвата да и се обраќа мамо...

Викање свекрва "мамо" е непочитување кон мајката. Ме носела 9 месеци, ме растела и воспитвала за ко ќе заминам од дома оп топ нова мајка да имам? Ноуп.

Реално, и "мамо" е глупо, и "тетка *рандом име*" e глупо, и викање само по име е глупо.
Јас сум машко и нема да ми е пријатно мојата жена мајка ми да ја вика "мамо", но како на друг начин би и се обратила?

Реално, и "мамо" е глупо, и "тетка *рандом име*" e глупо, и викање само по име е глупо.
Јас сум машко и нема да ми е пријатно мојата жена мајка ми да ја вика "мамо", но како на друг начин би и се обратила?

госпоѓо

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom