Смртна казна во Македонија? Да или Не?

Дали во Македонија би требало да постои егзекуцијата како казна?

• Да

Гласови: 509 58,8%
  • Не

Гласови: 357 41,2%

• Вкупно гласачи
    866

Nikolic

Џентлмен
Член од
8 април 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
68
Не треба...премногу добра казна би била смртната за некои поединци...нека скапуваат во затвор

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.897
Поени од реакции
11.198
Не треба смртна казна. Шо фајде од то шо ќе го убиеш одма.
Поарно однеси го во некоја самица в затвор или во Бардовци, нека си игра пуканки меѓу ѕидојте
Da ama tie ke se praat ludi nekoj period i posle 6 meseci ke izlezat na sloboda.

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
И јас мислам дека сепак од затворот нема потешка казна,,а многу е морбидно да се извршуваат смртни казни...

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Затворот е најсурова казна.Само заради тоа гласав не во анкетата.На некој што убива сеедно би му било дали е жив или не.Кога одзел живот барем нека скапува цел живот таму.А ако добие смртна казна ќе биде тоа многу блага казна.Само доживотен затвор во самица.

Toxic Boy

I'M MACEDONIAN!
Член од
27 јуни 2008
Мислења
215
Поени од реакции
3
абе на тие им е убаво во затворот не оти скапуваат. им даваат за јадење беспари имаат кров над глава и нивно е само да си уживаат. зошто државата да ги храни и да троши пари на нив. смртна казна и решен проблем. јас мислам дека треба да постои.
штом им е сеедно дали ке бидат живи или не подобро е да не се живи.
зошто да зафаќаат место на оваа планета која и без нив е пренатрупана со луѓе.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Сум за смртна казна, овде во Македонија и секаде во светот...Некои олоши не заслужуваат да живеат без разлика дека со смртна казна ке им се скратат маките или не....

Член од
18 ноември 2007
Мислења
609
Поени од реакции
41
:helou:Гласам за, како големо предупредување на тие што ке одземат нечии живот, уништат нечија младост и слиц. злостворства.:smir:

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
За педофили, (сериски) убијци, highclass криминалци ДА
За порешно осудени "убијци" и сл. НЕ
За крадци не, не вреди до толку.

Златна Кина:vozbud:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
смртна казна НЕ...боље дај му доживотна...само ќе го спасиш, ќе му ги скратиш маките со смртна...

kod

Член од
2 април 2008
Мислења
1.113
Поени од реакции
86
Абе каква смртна, да му дадеш прилика за секунда да плати за делото што го сторил! Нема шанса, никако! Доживотна казна, од измачување да умре, да пати како што пател другиот(за убиства, силувања, малтретирања)
За кражби не мора да одиме до таму, многу е сепак...

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
абе јас сум за смртна казна затоа што живееме во ненормална држава
за во нормална држава не е смртната казна... во нормална држава затворот си е затвор- тоа ти е казна а не да бараш подобри услови, во нормална држава осудениот си е осуден а не фамилијата и комшилукот цела недела да протестираат: не беше крив, пиштолот сам го пукал ( сведок на висинит настан сум), во нормална држава за педофили, силувачи, терористи нема помилување, амнестија и аболиција ( која е производ на чисто чепатење и измислица како и такозваниот импичмент ( ај сеа видите кој ке употреби повеќе странски зборови позаебан е) ).. таквите осудени ГНИЈАТ в затвор, а не после неколку години да ги пуштат на слобода... за нив нема слобода пош тие се пореметени и тоа што го напрајле пак ќе го направат и пак треба да си ја чукаш главата заради ново злоставувано дете, силувана жена или терористички напад...
а за во ненормална држава као нашава ти е смртна казна, не за тој да се спаси туку за ние да се спасиме од нашиот корумпиран судски систем и од корумпираните институции на власта
АМИН

WondeR`

Дипломат
Член од
2 февруари 2008
Мислења
156
Поени од реакции
5
Не треба никој да се осеќа како да ја има моќта за да управува со животот на некој друг, без разлика што направил тој.Смртна казна по мене не треба да има, има доживотен затвор казна, подобро таа да се употребува одколку смртна казна.

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
Никако не треба да има смртна казна, така полесно им е. Поголема казна е цел живот во затвор. А за тие ептен што згрешиле - самица, цел живот. И не треба да се мешаат убијци со, на пример крадци. Човек на пример украл кола, ќе си ги одлежи годините и ќе си излезе, убиецот нема што да изгуби, ќе ги убива, ќе ги малтретира останатите затвореници. Најлошото со најлошото треба да се стави. И може да им се дава некаква работа да работат, да не полудат од досада и плус да си заработи за живот, а не да живее на грб на даночните обврзници. Данок плаќам да ми биде поубава државата за мене и за сите Македонци што живееат и што ќе се родат, а не да го ранам него, а тој да легачи цел ден. Плус, може и да се донесе погрешна пресуда - не е совршен правниот систем. И што си направил тогаш, си убил невин човек. Тоа не смее.:nenene:

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50
Ако некој ја заслужи и под одредени услови треба да има.
Јес да кај нас поголеми се шансите да ја добиеш ако украдеш 2 тегли ајвар отколку убиство на човек. Излеа ипак не треба да има.. барем кај нас :nesvest:

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
За убијци и сл. ДА, но за крадци и сл. НЕ.

Kajgana Shop

На врв Bottom