Смената на името не носи во граѓанска војна

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
Се прашувам зошто во Хрватска никој не го нападна претседателот поради анти-ЕУ политика затоа што изјави дека не им се брза за влез во ЕУ особено не им се брза во ситуација кога под притисок и уцени се обедуваат да извлечат решение за спорот со Словенија.
Во Хрватска јавното мнение никогаш не било повеќе од 60% за ЕУ или нешто малце над 50% за Нато, кај нас бројката е над 95%, тоа е разликата.

Член од
17 мај 2009
Мислења
349
Поени од реакции
16
за другарчињата од север или оние кои што гравитираат кон север:
ако не сакате да имате репутација како бугарчињата дај приберетесе

B

Borg_Drone

Гостин
тебе нема да те удри во срце смена на името, да ни го одземат вековното .. а со тоа и идентитетот историјата културата?

Мене ќе ме удри, прашањето е дали другите ќе ги удри, мене не ме прашувај, ова збори им го на другите место на мене, мене ми е јасна приказната за името, затоа сум и против да се промени името, со мене само го губиш времето.

Хехе, и Бранко еднаш така го подцени народот, и сеа неможат да се опраат....Не го подценувај народот никогаш....Колку и да се шири апатија, секогаш ќе се најде дури и политичка структура, која ќе застане во одбрана на името. И во СДСМ и во ДПМНЕ има струи кои не ја подржуваат смената на името, поготово зборам за владеачката партија која нема да може да ги исконтролира реакциите на овие луѓе.
Батали го ти Бранко, сега збориме за граѓанската војна, него кога веќе го спомна баш во негово време ние добивме вентилатор, и плус добивме една референца која на некој начин стана и наше уставно име, повеќе ни е како уставно име отколку како референца, ретко кој не ја користи и што тогаш, да не излезе некој да се спротистави на СДСМ и на бранковиот ментор Киро??На крај крајава се виде и пред година, две (после толку години собирање гнев) на плоштадот Пела колку луѓе успеавме да собереме, тоа е ништо.А да имаше струи и во ДПМНЕ и во СДСМ кои не ја поддржуваат смената на името, немаше и едните и другите да бидат за компромис, или пак исто така немаше ни да има референдум.Немаше ни да се помисли да се организира референдум.

Зборот ми беше дека не може секогаш да се контролира народот, а некогаш работите излегуваат од контрола.Има и други примери како што беше собирот пред собрание за време на конфликтот во 2001 за дејствијата во Арачиново.
Ама 2001 година беше војна за територијална поделба.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
за другарчињата од север или оние кои што гравитираат кон север:
ако не сакате да имате репутација како бугарчињата дај приберетесе
Aj ti spremi se za graganska vojna. Izgleda mara ti go ispila mozokot. :smir:

Член од
17 мај 2009
Мислења
349
Поени од реакции
16
Aj ti spremi se za graganska vojna. Izgleda mara ti go ispila mozokot. :smir:
милојко, уживај. ќе се средиме ние некако, не се замарај со нас Македонците какви сме такви сме, колку сме толку сме и поголем дел од времето супер ни е.

B

Borg_Drone

Гостин
Во Хрватска јавното мнение никогаш не било повеќе од 60% за ЕУ или нешто малце над 50% за Нато, кај нас бројката е над 95%, тоа е разликата.

А зошто да им е, кога кај нив нив е далеку подобар стандардот од кај нас, они и немаат толкава потреба од ЕУ, затоа јас викам најубаво ние како држава да си ја зацрвстиме економијата па после тоа да се силиме, вака можеме само да претрпиме пораз, да се тргнеме од НАТО и од ЕУ на одредено време, па кога ќе ја кренеме економијата тогаш пак да се обидеме да влеземе некако.

Хрватска ќе рече сега некој била презадолжена и не знам си што, ама во Хрватска тие пари што ги земале и ги добиваат, не ги ставаат таму во џеб, таму се мисли и на народот, одете видете што се е изградено во Хрватска.Затоа и немаат толкава потреба од ЕУ.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
милојко, уживај. ќе се средиме ние некако, не се замарај со нас Македонците какви сме такви сме, колку сме толку сме и поголем дел од времето супер ни е.
Neznam za vas, no pogolmiot del se kako mene, taka da nemas nikakvo pravo da zastapuvas cel narod vo imeto na tvojata nesreka.

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Не дај Боже некој да реши да го менува името. Единствено што гледам со тоа решение е нова војна на Балканот. И оние кој сега ја префрлаат одговорноста на нас дека ние ќе бидеме криви ако Македонија остане најназадна на Балканот и изолирана , ќе ја сносат одговорноста за невини човечки жртви заради еден апсурден проблем измислен од грците а спроведен од сите нив.
Тоа е едно сценарио кое никој не го посакува или барем не би требало да го посакува - ако е нормален.

И ние воопшто не сакаме во НАТО и ЕУ под овие „услови“ кои тие ги нудат.
Како што некој порано напиша , корени ќе јадеме ако треба!!!

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Не дај Боже некој да реши да го менува името. Единствено што гледам со тоа решение е нова војна на Балканот. И оние кој сега ја префрлаат одговорноста на нас дека ние ќе бидеме криви ако Македонија остане најназадна на Балканот и изолирана , ќе ја сносат одговорноста за невини човечки жртви заради еден апсурден проблем измислен од грците а спроведен од сите нив.
Тоа е едно сценарио кое никој не го посакува или барем не би требало да го посакува - ако е нормален.

И ние воопшто не сакаме во НАТО и ЕУ под овие „услови“ кои тие ги нудат.
Како што некој порано напиша , корени ќе јадеме ако треба!!!
Gotova rabota ti e toa. Nema ni vojna da ima nit nekoj ke se pobuni. Opaskata pod gz i cao i pisi mi.

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Gotova rabota ti e toa. Nema ni vojna da ima nit nekoj ke se pobuni. Opaskata pod gz i cao i pisi mi.

Милојче прочитај ми ги само првите три збора од постот ! Само толку од мене, а потоа касно ќе биде да те барам и да ти ја плеснам во лице :toe:

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Милојче прочитај ми ги само првите три збора од постот ! Само толку од мене, а потоа касно ќе биде да те барам и да ти ја плеснам во лице :toe:
Jebiga toa ti e realnosta, te razbiram tesko ti e , bez borba sekogas se predavate, no toa e, mislam deka genetikata tuka zavrsila rabota, da imavte 30% SLOVENSKA krv mozebi i nesto ke napravevte.

Член од
17 мај 2009
Мислења
349
Поени од реакции
16
кој ти шепна?

Амфилохиј

Не вредат веќе ништо
илјадници зборови,
Сал Скаредни Срамни Слова

во мртвите томоси.
Од вашето перо течат
мастила отровни
и црни се траги лепат
на прстите валкани.
Раширени раце во име на љубовта,
затворени очи во име на правдата.
А изградив дом на брегот
со порти отворени,
но видовте само слабост
на кутар и нејак плен.
О, несвет и беден оче!
Се затемни светол ден.
Ќе пресечам десна рака
што кон вас се подаде.
Раширени раце во име на љубовта,
затворени очи во име на правдата.
Подари ми насмев надмен, господарски,
и пак распни го Оној Кој божем го сведочиш.
Избриши си раце со хартии безвредни
и кажи го зборот што ништо не значи.

Jebiga toa ti e realnosta, te razbiram tesko ti e , bez borba sekogas se predavate, no toa e, mislam deka genetikata tuka zavrsila rabota, da imavte 30% SLOVENSKA krv mozebi i nesto ke napravevte.
лигле затни си ја устата погана

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Сега прво ќе ви се извинам на сите за оф - топик ! Убаво се трудиш да провоцираш само не знам со каква цел, туку каква и да е целта , не е важна , крсти се и ти да не дојде до војна, зошто не ќе е добра и за тебе и за оние кои се закануваат дека ќе ја направат.
Се што е предавничко во Македонија налет ќе оди.

Kajgana Shop

На врв Bottom