Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
И петрит сарачини, ориѓански (спопикан е негде ама не ми текнува во моментов), сида и гангрена воедно, а најмногу што ме погодува на сите нивоа е што бајатиот мршојадец сашо кокаланов стана главен сценарист и автор на проекти поддржани од оваа влада.

Многу е долг списокот :(, но кога веќе мора да се премери ситуацијата, мислам дека Кајшаров е најмалото зло од сите овие што ги наброја. Преку неговата секта луѓе од Охрид што не излегуваа од дома клецнаа нешто, си галеа гениталии во станови од социјални згради, а најсреќните се закитија и со брак. Понекогаш пее песни, ете каков таков факултет има (Васиљ е со осмо одд) и што е најважно - не навива за Интер.
Можеби не на сдсм, ама комотно може да биде заштитно лице на ИНТЕГРА.
И Лешоски е кустос по некој од музеиве ама уште немам одгатнато каде. Кога се каравме на времето и ме ставаше на ФБ дека ми го рекол оти американска литература бил стварно тежок смер на филолошки лк бог зна каде мислев дека има повисоки амбиции. Срам ме фати мене само со CCNA и CCNP :(

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.867
Поени од реакции
21.760
Еве како тоа се прави во нормални држави каде се гази по устав.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.312
Поени од реакции
15.474
И овој е тежок шизофреничар,вика на крај на краиштата судството не било во лоша состојба :pos:
Леле каков ќотек би му удрил,со кабел за струја дур не падне у несвест.Па судовите треба да се опколат и све на бесилка,од портир,кафекуварка хигиеничарка па се до судии.Све на бесилка тоа.Да се опколат судовите и ништо живо да не излезе од зградата
Ako čepnat nekoi od sudiite....možat tie da propeat na Tv koj ambasador kakvi presudi poračuval....i za koi nameri :cool:

I muabetov ne e bez veze.....ima najavi...

D

Deleted member 12196

Гостин
Џабе смртна казна кога не може да се изврши. Навреме „Будимпешта“ фатил.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Мицковски нема да биде премиер. Многу е едноставно, дпмне ќе победи но со сигурност нема да освои 61+, а од друга страна муртињо ќе го даде чмарот на индијанците и ќе прифати било што само за коалиција, така што дпмне би победило исто како што победи претходниов пат...

Дпмне се закопаа кога оставија свои членови да гнијат у затвор а они продолжија да продаваат магла ко ништо да не било, дозволија 8 нивни членови да се продадат и да гласаат за циганот без никаков позначаен проблем или санкции и во меѓувреме преќутно дозволија промена на име и договор повторно без некој видлив отпор..

А истовремено дозволија и муртињо да ги измоча со тоа што првпат победникот на избори со 51 пратеник не формира влада а тоа идентично срамежливо си пројде по принципот 'секое чудо за 3 дена'.

Дпмне нема никогаш повеќе да освои 61+ пратеник а со тоа и да формира влада се дури има албанци во парламент освен ако не се деси нешто радикално...
Има многу попаметни и помоќни од Мицко што ја изрежирале случката во собрание, и гласањето за уставни промени како и сите други срања. Мицко не знаеше главата кај му е....среќа што успеа да ја сочува партијата. Историјата покажува кој е каков, ама ретко кој може да ја анализира како треба.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
И петрит сарачини, ориѓански (спопикан е негде ама не ми текнува во моментов), сида и гангрена воедно, а најмногу што ме погодува на сите нивоа е што бајатиот мршојадец сашо кокаланов стана главен сценарист и автор на проекти поддржани од оваа влада.
Сра го заборавив, да. И Мирко Попов. И уште многу други. Цела таа група твитер бањати преторијанци. Најлошото нешто после данокот во крв.
Прочитав тука, мислам, споделен статус на Васиљ од фб кај шо пишува дека му е криво зошто на некоја листа, дали за најуспешен или најсекси или шознам маж, немало албанци. Тоа му е апла крадено од седенки со таа твитер екипа бањати, меѓу муабети за опскурни писатели од Коста Рика и глобалното затоплување. Тие не ги запамтил ама тоа го запамтил, го кажала некоја шо сака да и го бапне и го споделил на фб.

мислам дека Кајшаров е најмалото зло од сите овие што ги наброја.
Преку неговата секта луѓе од Охрид што не излегуваа од дома клецнаа нешто, си галеа гениталии во станови од социјални згради, а најсреќните се закитија и со брак. Понекогаш пее песни, ете каков таков факултет има (Васиљ е со осмо одд) и што е најважно - не навива за Интер.
Можеби не на сдсм, ама комотно може да биде заштитно лице на ИНТЕГРА.
Прво;
Најмало зло е затоа шо не е актуелен и не е у влада. Ама е големо потенцијално зло. Таа фацка и тоа гласче шо излегува од таа фацка, со тој извежбан тон и хармонија, на прес, у костимче со машниче, како одговара на новинарски прашања е nightmare fuel.
Второ;
Ако гледаш кој со помош на кој клецнал нешто, тогаш Груевски треба да го прогласиш за светец. Глеј го Влатко Ѓорчев. Да не беше Груевски, тој ќе клецаше ствари шо се Made in China. И стотици, илјадници други од УМС, благодарение на Груевски се омрсиле. Или па Заев. Знам еден молер шо се вработи преку СДС, нашол некоја, наводно ја ебел. Немој вакви работи.
Трето;
Како бе понекогаш пее песни? И Коста Петров понекогаш пееше песни. И двајцата пишуваат книги за самопомош. И двајцата биле десетици пати по телевизии, на отворени емисии и телефоните прегорувале од јавувања, шо значи народов срка шо ќе исерат. И двајцата имаат секта, едниот ја вика невладина, другиот клиника.
Неуспешната кариера како соло пејач или член на бенд е првиот симптом на злото овде. Ти тоа си дозволил да помине без да го препознаеш. Кај Коста Петров сите дозволивме. Кај Мирко Попов, Ориѓански, Сра, Борјан Јовановски...сите дозволивме. Глеј ги сега кај се. А глеј ние кај сме.
“The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.” :D

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Можеби треба посебна тема...неврмајнд, што се подобри последниве три години....има ли нешто?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.383
Поени од реакции
30.813
>Pakistan
>normalno

Pick one.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.450
Поени од реакции
7.734
Пакистан е нормална држава? :pos:

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Ќе прашам повторно... идеа за нова анкета на темава?
Како би звучело/изгледало прашањето и кои би биле потенцијални одговори?

Ајде друштво, давајте предновогодишни предлози.. :)

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.867
Поени од реакции
21.760
>Pakistan
>normalno

Pick one.
Кога ќе ги споредиш со нас ... они се барем држава, ние сме збир на непозната материја со недефиниран простор, во кој живеат недефинирани облици на живот во некое недефинирано време.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.383
Поени од реакции
30.813
Кога ќе ги споредиш со нас ... они се барем држава, ние сме збир на непозната материја со недефиниран простор, во кој живеат недефинирани облици на живот во некое недефинирано време.
pakistan ne e drzava tuku islamisticki shlajm na svetot.
oni se druga liga.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
У општина карпош се истепале,сакале згради да им креваат у Трнодол, а ги гласаа да сопрат со градење кај ке стигнат.Само џамии за граџаните на Карпош,тоа е лекот за нив
Автоматски споено мислење:

Еее ама го нема Стевче да се договори за 50 гласови да дигнат уште една џамија како онаа покрај партизанска у Нерези.

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.603
У општина карпош се истепале,сакале згради да им креваат у Трнодол, а ги гласаа да сопрат со градење кај ке стигнат.Само џамии за граџаните на Карпош,тоа е лекот за нив

Еее ама го нема Стевче да се договори за 50 гласови да дигнат уште една џамија како онаа покрај партизанска у Нерези.
За тоа што Стефче го напраи за Карпош заслужува самиот да се ебе у гз со зажарено железо.

А како ми личи, градоначалников сегашен по негов пат иде.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
За тоа што Стефче го напраи за Карпош заслужува самиот да се ебе у гз со зажарено железо.

А како ми личи, градоначалников сегашен по негов пат иде.
Мене па ми личи дека кајшто Стефче иде,сегашниов се враќа од таму

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom