Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.312
Поени од реакции
15.474
Какво бе инфо да чекаат ... да не чекаат инфо Македонија дали ќе влезе во НАТО или не :D

Ајде со новата америчка амбасадорка, ќе не биде. Штом е женско, мора да не биде.
Една од шпекулациите е дека ,,бесното куче,, Матис после оставката на министерското место во САД, ќе ја возобнови платеничката војска Blackwater и ќе прави некои проблеми низ светот, посебно во Авганистан и средниот исток

а таму е нафтата и дрогата

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
861
Поени од реакции
1.370

BOЗHEMИPEHOCT НА ЛИЦЕТО НА ЗАЕВ, УРЛАЊЕ ОД ПРАТЕНИЦИТЕ: Како говорот на Ѓорѓе Иванов ги вoзнeмиpи пратениците на власта!

Не сум фан на Хорхе ама немаат никаква почит кон говорот шо го држеше. Се гледа како Северџаните од фотелји дофрлаат само, ама то е од многу "национално сознание, чувство и почит" шо имаат. Посебно и шиптарчињата со нив. А тој од ES DE ES северџанчето не можеше уште појче да се изглупира со негојот говор, заедно со шиптарчето негое. Милошоски вејче ако го бранеше можеше поарен говор да спремеше. Никогаш не знаеле говор да одржат без да читаат од то читанката пред нив. Важно знаат дека имало филозоф по име Panta Rhei.

Последно уредено:
Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Напротив, точно е и за голем % непартиски. Колку од непартиските имаат кажано дека треба да се плаќаат даноци и тоа што повисоки! Во смисла без даноци крах.
Колку од непартиските без проблем прифатија зголемување на акцизата за гориво, под изговор ќе се намалело загадувањето!
Колку од непартиските редовно си гласаат на избори!
Колку од непартиските веруваат на приказните прераспределба на богатството!

Затоа со @мкд владе се препираме, ние сме ептен утепани во мозокот. Запад исто се утепани ама не до тој степен. Кај нив не дозволуваат на виделина да излезе некоја глупост, како на пример ќерка му добила стипендија во странство, или да слушнат снимка за сваровски судии, а сеуште истите да се судии. Се случи ли таков кикс, одма палат. Ние изиграваме интелектуалци и кој бил повиновен.

Кај имаш сеа народ да протестира... сите си наоѓаме некој изговор, а целокупно како заедница тонеме се поделе и се некој друг ни е крив.
Ете Владе знае и него ќе го опнеле ама ќеиф ќе му биде што и Мафо ќе го опнат. Работата е да не дозволиш да те опнат. Те опнат ли, џабе после тешење со други.

Администрација нормално дека се безгрижни со вакви слуги како нас. Кога и колку да посакаат данок да се зголеми, ние не се буниме. Нели за болници и за образование ќе било. :tapp:

Какво бе инфо да чекаат ... да не чекаат инфо Македонија дали ќе влезе во НАТО или не :D

Ајде со новата америчка амбасадорка, ќе не биде. Штом е женско, мора да не биде.
Све е тоа точно, но ја промаши поентата на мојот пост. Поентата ми е дека на тие во администрација не само ради плата, туку и ради други бенефити државата им е мајка и татко. Така што не не' ебе сите државата, туку само на тие што не се ранат од арачот. Ех, колку семејства има двајцата вработени во администрација, светот им е рамен, ниту пазар ги интересира, ниту дека се селат муштериите, надвор од реалноста си се.
Да не должам, административците си живеат југословенски живот на наш грб.

А тоа дека сме недржавотворен ненарод е точно. Милион пати имам напишано, само за сеирење и кодошење не бива, за работа малку потешко, додека за патриотизам/европеизам или пред избори или кога бркаме работа во администрација. Затоа, со оглед на тоа дека мнозинството од македонците не ја сфаќа оваа многу проста и очигледна ситуација, не ни гледам поента за да постои ова мизерно државиче, пошто кон тие што имаат бар 3 чисти само неправда, пакост, завист и зло шири.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.365
Поени од реакции
84.595
Една од шпекулациите е дека ,,бесното куче,, Матис после оставката на министерското место во САД, ќе ја возобнови платеничката војска Blackwater и ќе прави некои проблеми низ светот, посебно во Авганистан и средниот исток

Блеквотер си постои и си има друго име. Монсанто ги купи, мислам. А нив Бајер ги купи.[DOUBLEPOST=1546037229][/DOUBLEPOST]
Уште не ми веруваш дека кај берзиве нема математика ?
хахаха
па ја и стефус-рефус од кај ги вадиме колите, летувањата, милиончињата?
од џеп со магија?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.224
Поени од реакции
42.967

Муабетов ти е за пред кооперација со пифце и кикирики.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Све е тоа точно, но ја промаши поентата на мојот пост. Поентата ми е дека на тие во администрација не само ради плата, туку и ради други бенефити државата им е мајка и татко. Така што не не' ебе сите државата, туку само на тие што не се ранат од арачот. Ех, колку семејства има двајцата вработени во администрација, светот им е рамен, ниту пазар ги интересира, ниту дека се селат муштериите, надвор од реалноста си се.
Да не должам, административците си живеат југословенски живот на наш грб.

А тоа дека сме недржавотворен ненарод е точно. Милион пати имам напишано, само за сеирење и кодошење не бива, за работа малку потешко, додека за патриотизам/европеизам или пред избори или кога бркаме работа во администрација. Затоа, со оглед на тоа дека мнозинството од македонците не ја сфаќа оваа многу проста и очигледна ситуација, не ни гледам поента за да постои ова мизерно државиче, пошто кон тие што имаат бар 3 чисти само неправда, пакост, завист и зло шири.
Јас знам четворица од една фамилија што се пикнати на државна цицка, овие треба да проверат и некои мачиња,кучиња,гулабчиња дали можат да ги ухлебат на државна цицка.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.224
Поени од реакции
42.967
Taka se pišuva po regionalnive portali a preneseno od nekoi svetski analiticari

A ti ako znaeš nesto poveće..piši...ne čekaj nekoj nešto da napiši pa da " pametuvaš"
''регионалните портали'' претпоставувам novisvjetskiporedak, kurir.rs и слични. Блеквотер постои и денеска под името Академи, тоа се контрактори кои ги најмува американската војска за обезбедување и извршување на некои задачи кај што мисли дека не вреди да праќа војници свои, не е тоа војска на Матис. Кои будалаштини читате по тие порталите.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.312
Поени од реакции
15.474
Berzive sigurno ne pagjaat radi kamatnite stapki vo SAD...koi gi kačija za 0.25%

Ke da ima poveke vrska so ostavkite na t.n. " voinstvenoto krilo" vo vladata....

Vo kraen slučaj napisav deka e toa edna od špekulaciiite....a ne konkretno tvrdenje

B

Bafra

Гостин
Блеквотер си постои и си има друго име. Монсанто ги купи, мислам. А нив Бајер ги купи.[DOUBLEPOST=1546037229][/DOUBLEPOST]хахаха
па ја и стефус-рефус од кај ги вадиме колите, летувањата, милиончињата?
од џеп со магија?
https://www.google.com/search?q=monsanto+buys+blackwater&oq=monsanto+buys+&aqs=chrome.2.69i57j0l3.15372j0j7&client=ms-android-huawei&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8
Монсанто одговара не ги купиле Блеквотер.

А еве на точка што пишува за Блек:
https://tocka.com.mk/vesti/293059/nie-doagjame-privatizacija-na-vojnata-na-povidok-besnoto-kuce-na-tramp-zamina-i-im-go-otvori-patot-na-ozloglasenite-platenici

Berzive sigurno ne pagjaat radi kamatnite stapki vo SAD...koi gi kačija za 0.25%

Ke da ima poveke vrska so ostavkite na t.n. " voinstvenoto krilo" vo vladata....

Vo kraen slučaj napisav deka e toa edna od špekulaciiite....a ne konkretno tvrdenje
Повеќе влијаат ФЕД и тоа што не можат да се согласат за ѕидот према Мексико. За тепање други, баш во корист ќе им е :D

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.312
Поени од реакции
15.474
Нашиве копираат од б92, Курир(многу можи да се прочита од коментарите на србите на некоја инфо...одма почнуват со коментари...не е така...вака е, посебно за нивни теми) и слични...а тие од некој странски сајтови. Све е тоа ресавска школа .....со чекање(другиот нешто да напиши)

За берзиве мора да има нешто позначајно...секогаш имало проблем некое време околу америчкиот буџет..но немало вкава реакција.

Нафтата подолго време паѓа све подолу

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Купуваш еден леб и плаќаш со пари (кредит). За дасе направи таа трансакција околу седум пати се употребува кредит, од земјоделци, прекупци, мелничари, маркети иколонијали, држава со субвенции итн. Доколку, не доколку туку кога ќе рикне овај систем заснован на кредит колкумина ќе преживеат?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom