Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.397
Поени од реакции
24.121
Па не е само Стевчо, цела плејада на клучни фигури ти набројав.
I? Sum gi falel pa sega gi kudam ili obratno? Sto ti e poentata? Ti go spomnav Stevo posto za nego se sekjavam deka imam pisuvano i kakvo mislenje imav za nego kako covek, ne kako clen na taa ili ovaa koalicija i toa toa go imam pisano od koga premina vo koalicija so VMRO. Taka da teorijata ne ti drzi bas voda.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
I? Sum gi falel pa sega gi kudam ili obratno? Sto ti e poentata? Ti go spomnav Stevo posto za nego se sekjavam deka imam pisuvano i kakvo mislenje imav za nego kako covek, ne kako clen na taa ili ovaa koalicija i toa toa go imam pisano od koga premina vo koalicija so VMRO. Taka da teorijata ne ti drzi bas voda.
Па поентата ми е тоа дека цело време плукаш по старото сдсм ( СО ПРАВО ) , дека направило штета врз Македонија, а овие што ти ги набројав кои се само мал дел од ова сдсм по кое што ти плукаш го сменија дресот во црвена боја и добија моќни позиции и таму, е ти тогаш збор не кажа за нив и за тоа раководство.
Тоа ми беше поентата.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.475
Поени од реакции
18.492
Па поентата ми е тоа дека цело време плукаш по старото сдсм ( СО ПРАВО ) , дека направило штета врз Македонија, а овие што ти ги набројав кои се само мал дел од ова сдсм по кое што ти плукаш го сменија дресот во црвена боја и добија моќни позиции и таму, е ти тогаш збор не кажа за нив и за тоа раководство.
Тоа ми беше поентата.
Ти правиш разлика меѓу старо СДСМ и ново СДСМ :pos:

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.867
Поени од реакции
21.761
Ти правиш разлика меѓу старо СДСМ и ново СДСМ :pos:
Не туку бара оправдување односно се лаже самиот себе дека е во право и дека изборот не му бил грешен. Е сега имаш македонец (ваљда) кој треба да признае дека згрешил а тоа ти не го гледаш од него дур е жив.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Не туку бара оправдување односно се лаже самиот себе дека е во право и дека изборот не му бил грешен. Е сега имаш македонец (ваљда) кој треба да признае дека згрешил а тоа ти не го гледаш од него дур е жив.
Најде кој да збори, а ти што ги гласаше истиве гниди цели 11 години?

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Ти кога ќе признаеш дека си грешел за тоа што си гласал за паторот во низа толку години?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.475
Поени од реакции
18.492
Еве ова што го зборувам за некој хардкор како Левица во парламентот, еве имало и во Битола независна група "Поинаку" во советот во Битола, па видете како може да биди
https://off.net.mk/lokalno/razno/bitola-poinaku?utm_source=mkd.mk&utm_medium=block-sidebar&utm_campaign=vo-komshii

Инаку и @pixa ме инспирираше со она што го прави, дека можеби има уште надеж.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Па не е само Стевчо, цела плејада на клучни фигури ти набројав.
Амди Бајрам, Камчев, Ѕинго, Стевчо, Чавков
Ова клучни ликови?

https://off.net.mk/lokalno/razno/za-narodot-koj-veruva-vo-angeli

А бе Фатиме „го пуши“ во кучата, во канцеларија де. Нели е тоа забрането со закон. Е простачка држава сме, нема спас.

Последно уредено:

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.867
Поени од реакции
21.761
if (answer < SDS) {
alert( 'Good job bro...' );
} else if (answer > Zmro) {
alert( 'PATOR' );
} else {
alert( 'ALT+F4 forum.kajgana.com' );
}
Во најкратки црти како се одвива "конструктивна дискусија" со некој кој е класичен подржувач на новиот режим. Нема аргументи нема ништо, нула, зеро, 00000, односно контра напад со празни зборови.
Него некој да не знае каде може да се најде од оние СЈО фенси маичките, ми требаат за по дома за да зачистам прашина !!!!

Последно уредено:
Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Еве ова што го зборувам за некој хардкор како Левица во парламентот, еве имало и во Битола независна група "Поинаку" во советот во Битола, па видете како може да биди
https://off.net.mk/lokalno/razno/bitola-poinaku?utm_source=mkd.mk&utm_medium=block-sidebar&utm_campaign=vo-komshii

Инаку и @pixa ме инспирираше со она што го прави, дека можеби има уште надеж.
Нема надеж , бидејќи во мојот случај сум еден наспроти 3 , рака на срце уште еден од одборот не слуша партиски директиви, но останатите троица по партиски позив гласаат како што ке им се каже.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Ти кога ќе признаеш дека си грешел за тоа што си гласал за паторот во низа толку години?
Jas eve npr nikogas ne sum glasal ama na komunjarsko gomno nitu pod razno ne bi mu dal glas. Zaokruzi bilo kogo samo crvenokmer nikako. I sega realno objektivno i nadpartiski priznaj/te, ima li ili nema pogolemo gjubre od komunjar?

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
Де пак и вие, што се нервирате толку. Ете кажаа дека следната година скроз ќе ја управат државата. Следната година ќе биде решавачка. Оние овие две години само се загреваа, земаа замав. Но следната година ќе видите што ќе направат. Ќе биде ударна година, се ќе се среди, се ќе си дојде на место.
Ќе дојде животот.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.397
Поени од реакции
24.121
Тоа ми беше поентата.
Kako prvo nema staro novo SDSM . Istoto si e toa, istiot koncept, istata doktrina i togas i sega. Nisto se nema posebno promeneto kaj niv okolu toa. Okolu plukanjeto , retko plukam ili falam nekogo licno i koga toa go pravam poveke se osvrnuvam na karakterna crta a ne cij dres smenal. Primerot so Stevo. Od druga strana vie redovno nekogo plukate ili falite vo zavisnost koga go smenil dresot. Pak tuka mozam da go posocam Stevo no i site drugi koi od nekoja pricina promenile dres kako sto vikas. Ili bile mnogu dobri pa smenile dres pa preku nokj stanale losite i obratno. Bile epten losi ama smenile dres i sega se super. Kako bese onaa profesorkata Vankovska ili kako bese. Duri zborase protiv rezimot ehe tuka hvalopojki sekoj den citavme za nea. Pocna malce da kritikuva i odma pu pu babetina nedodelkana. Ili edna druga aktivistka na sarenite ne se sekjavam na imeto. Pa od idol stignavte da ja proglasuvate za psihicki poremetena licnost. Vsusnost ne se sekjavam deka postoi isklucok na toa pravilo za bilo koj od vasa strana. Ako gresam ke te molam da mi posocis koja e taa licnost koja ostanala losa i nepodobna ( i obratno sekako ) koga eden den smenila dres .
I koga sme kaj Stevo eve sto jas imam napisano pred skoro tri godini i toa pazi Stevo kolku sto se sekjavam togas bese gas i gakji so rezimot. Kako sto mozes da zabelezis mene mnogu mnogu ne mi mena cij dres smenal. Ajde sega ti najdi nekoj takov post od tebe kade go kritikuvas nekogo ili go falis seedno i pred i od koga promenil dres.
За мене лично Стево го изгуби кредибилитетот оној момент кога излезе рамо под рамо со Бранко на протести пред собрание . Едноставно само промени страна, со други зборови сончоглед. Кога ке му се види прикладно пак ке промени.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Нема никаква врска што сме роднини. И не е точно дека јас го немам критикувано, срчни таму мои постови во фан клуб Вардар 2013, 2014, 2015 кога беше дупка и не личеше на човек.

Тебе ти е промашена поентата со кафани, пиења и пушења цигари. Мал хинт - сите спортисти го прават тоа, дури и оние кои најмалку си мислел. Да беше Столе дебел, ќе добиеше казна од Вардар ама не е казнет така што сигурно Лојаница повеќе знае од тебе во врска со BMI за пикер. Инаку за потегот ти мисли што сакаш, јас ти коментирам за животниот стил дека не е таков каков што мислиш а за вадење слики од социјални мрежи, срчни и кај Ивано Балиќ и остала групација.
Сите спортисти го прават тоа, значи сепак Столе се нема откажано ни од кафани ни од цигари ни од алкохол. Тоа за мене не е спортист, било кој да е. Финтата е што го браните ко да е којзнае што па не смее да се каже ништо против. Исто така да беше спортист немаше да се расправа со некој што го критикува, значи прво тој самиот не дозволува да биде критикуван ко демек е најдобар во свет па немаме право на тоа, и не само тоа ко што реков нема никаква почит ни кон судии ни кон навивачи, тоа спортски не е.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom