Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Член од
29 декември 2007
Мислења
582
Поени од реакции
1.363
Чиви се тие курвински црвени нокти :pos::pos::pos::pos:
По гласот ми личи на Марјана Станојковска
Баш си мислев која е поентата, зошто ова се објавува сега? Можеби ја притискаат Боркица нешто да потшепне нешто? Значи сега ќе испадне, ај што краде, туку и не е ни семеен човек.
Стварно нема смисла, човекот работаше и работаше и никој фала не му кажа.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.514
Оваа со ноктите може го има киднапирано :D

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Твојот изговор за упадот е револт од прекршување на прописите при избор на спикер во собрание. Нема грешка.
А всушност упадот е само дел од мафијашките тактики на дпмне. Можеби очаен обид да се заплаши сдсм да се повлечи од правење влада.
A shto beshe Sharenata Kurvolucija...mafijashka taktika zashtitena pod chadorot, dirigiran od stranski sluzhbi, koi mislea za dobroto na Makedonija i Makedoncite...zhimi ashimot. Kade se sega da se javat so pdrshka da se predade Gruevski. Izgleda deka carot e gol i na vreme si gi podvikuvaat opashkite. Gruevski e kukavica, ja ostavil Makedonija i gi ostavil na cedilo i DPMNE i onie shto lezhat vo temni crni zandani e ednata strana na prikaznata. Drugata e shto SJO ili Katica Janeva treba da obrazlozhi na EU :pos: kako techel procesot so Gruevski ...Mi se chini deka se vo teshka situacija samo nikoj za toa ne zboruva. Carot e gol i toa apla gol.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Истиот човек, со истото минато, за кој ниту еден од овие кои влегоа во собранието на 27-ми, не се побуни, кога беше назначен за министер за одбрана.

Требало друга прича да измислат, како параван за спасувањето на херојот кој избега у Албанија (веројатно да ја скине на парчиња Тиранската платформа).
Mi se chini deka stanuvash konfuzen, zboruvash vo stilot "sakam kazham, ne znam recham". Ova so Albanija i navodnoto "kinanje na Albanskata. Ptatforma ti e muabet za pred koperacija sedejki na prazna gajba za pivo.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.452
Поени од реакции
84.865
Mi se chini deka stanuvash konfuzen, zboruvash vo stilot "sakam kazham, ne znam recham". Ova so Albanija i navodnoto "kinanje na Albanskata. Ptatforma ti e muabet za pred koperacija sedejki na prazna gajba za pivo.
Не е. Вистина е тоа, сите знаат, само соросоидните медиуми тебе ти го испрале мозокот.

Makaron

Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Море да знаеш што ќе се десеше со екосистемот на езерото ако ја реализираше идиотската идеја за 20cm парапетче.
Во 10-11 години власт мислам дека ништо не направија во Охрид, ама буквално ништо. :D

Makaron

Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Нели домицилните видови ги заменија со палми?
Мислев на капитални проекти кои се од бенефит на градот, овие палмите ни донесоа само гадни бели пеперутки.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.452
Поени од реакции
84.865
Мислев на капитални проекти кои се од бенефит на градот, овие палмите ни донесоа само гадни бели пеперутки.
Значи, автентичноста на езерото, неговиот еко-систем, природно-географските карактеристики и др. го прават единствено во свет. Сипање песок на плажите, ѕидче и мењање на автентичните видови тамошни (костен, брези или кои и да се), не е ништо друго освен катастрофална игнорантност и апсурдно немање сенс за погорните вредности.

"Сега крапови ќе мрестиме, или туризам ќе развиваме?"
:facepalm:[DOUBLEPOST=1542402969][/DOUBLEPOST]Ова со Сејшелите ми е малку идиотски. Кај кур да иде премиер на одмор? У Крани со битолчани?
Според мене поголем апсурд за неговото гласачко тело беше идење на одмор Грчка, али ко ќе видиш тие овци и сунет да напраи и Назим да се крсти, па ќе го гласаат (штом го гласаа после амнестијата на воени злосторства).

Последно уредено:
Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.591
Што значи Грујо направи мини турнеја низ Балканот. Во еден момент е во Албанија, во друг во Црна Гора, после во Србија, па во Унгарија и на крај никој нема поим каде следно ќе се појави.

Најновиот трик, празнење на сметките од банка уште во септември, додека е под истрага на судските инстанци во државата за тешки криминални дејанија, меѓу кои и пресуда за издржување на затворска казна и ред други обвиненија и индиции за незаконско стекнување со финансиска корист на штета на државата. Државните институции немаат поим, дознаваат дури сега.

Објаснение на претставниците на власта. "Грујо можеби се самокиднапирал"

Грујо новиот Худини, мајстор за илузија.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Аха, упадот бил поради тоа што овие ги прекршиле регулативите. А македончето многу се нервира кога некој нема да направи нешто прописно.
Мора тоа се по пропис да биде, ако не ќотек. Нема лабаво. Македонија е ова, земја на правила и закони.

:facepalm:
Не ќотек, туку институциите треба да го испитаат изборот кој не е законски.
Исто така и игнорирање на референдумскиот резултат е кршење на уставот.[DOUBLEPOST=1542406064][/DOUBLEPOST]
Во 10-11 години власт мислам дека ништо не направија во Охрид, ама буквално ништо. :D
Сакаа да прават пат до св. Наум, ама некои еколози стопираа, некои птици демек тука се одморале, па патот не знам како ама ќе им го пресечел патот север-југ. Небаре сега нема пат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom