Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Секој со своето, јас коментирам за најавите за редефинирање кои јавно ги искажуваат актерите... Не знам дали забележуваш дека не навлегувам толку во политичарите.
многу си исплашен
То може да ти се одрази на приватниот живот, пример од толку стрес страв и нервоза нема да ти текнува за секс па женати може да си побара утеха во некој кој не е толку исплашен и да те вара со некој од СДСМ шо ќе ти биди уше потрагично

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
еве ти пример, официјални јазици во една земја може да има 10, и тоа се сите оние јазици кои државата ги признава дека се зборуваат од некоја група во државата, пример во македонија може да се албански, ромски српски влашки... а званичен јазик е оној кој е со закон предвиден за службена комуникација
Ха ха ха... ова пак некоја нова дефиниција. Лет, званичен (срп.) = официјален (мак.)

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Изгледа малку следиш политика. Поддршката која ја упатија кон СДСМ е за малцинска влада. Односно, ќе гласаат за владата, ама нема да учествуваат во неа.
Ма дај, таа реченица со која говедото глуми патриот и маченик ти го нарекуваш поддршка. Што не отиде после платформата да бара да формира влада тој со сдс со оправдание дека треба да задржи национални интереси? Зошто отиде у Мала Речица? Зошто бил на Косово да моли?
Доста е бе, лажни патриоти!

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
многу си исплашен
То може да ти се одрази на приватниот живот, пример од толку стрес страв и нервоза нема да ти текнува за секс па женати може да си побара утеха во некој кој не е толку исплашен и да те вара со некој од СДСМ шо ќе ти биди уше потрагично
А бе каков секс, од ова импотентен се станува. Не е таа толку по варење, повеќе по пржени работи е.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Ха ха ха... ова пак некоја нова дефиниција. Лет, званичен (срп.) = официјален (мак.)
Ти имаш завршено нешо школо??
Дома ти се најдува некоја граматика на Македонски јазик??
званични
Вид збор: Придавка

Вид збор:
Придавка
1. Службен, што доаѓа (соопштен, донесен итн.) од службена, надлежна страна; службено овластен.
Англиски:

officially

S

silmarillion

Гостин
Грешката не е направена денес. грешката е направена кога се осамостои Македонија и не се зазаде еден заеднички став за националните прашања во кои никој ама баш никој не смее да чепка.
Се додека кривично гонење на криминални политичари и нивни блиски бизнисмени не ги ставиме во национални прашања, ништо од бизнисот.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ма дај, таа реченица со која говедото глуми патриот и маченик ти го нарекуваш поддршка. Што не отиде после платформата да бара да формира влада тој со сдс со оправдание дека треба да задржи национални интереси? Зошто отиде у Мала Речица? Зошто бил на Косово да моли?
Доста е бе, лажни патриоти!
Море... тебе изгледа нервите ти се сосема отидени. Како скокаш, како да те попарил некој. Јас само го објаснувам она што го пишуваше. Што има врска Речица, Косово, молење... со муабетот? „Смири живац“ малку. не сум јас тој кој што води политика. Инаку, јас сум патриот, се надевам и ти си. Не сум лажен патриот. Тоа ти го измислуваш бидејќи нервно си „неарен“ па не си свесен што „тропаш“. Сериозно треба да посетиш „неуропциијатар“ (ова двојазично ;) ). Не ќе да си „таман“.[DOUBLEPOST=1488205721][/DOUBLEPOST]
Ти имаш завршено нешо школо??
Дома ти се најдува некоја граматика на Македонски јазик??
званични
Вид збор: Придавка

Вид збор:
Придавка
1. Службен, што доаѓа (соопштен, донесен итн.) од службена, надлежна страна; службено овластен.
Англиски:

officially
Не бе.. званичен е на српски, а тоа што го наоѓаш на интернет одамна е скарано со точното. Таму ќе најдеш дека пешкир е македонски збор, исто и даски, можеби и флаша... Не е така.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.786
Поени од реакции
36.798
Во меѓувреме денес Србија ги отвори скоро последните поглавја за зачленување на Србија во ЕУ.

2017-02-27 15.25.20.png

Дркајте уште на Русија и Путин или како како му ја плеснале една на Хан преку фб од Груевски или Димовски ебаве имбецилите.

Ќе останеме последен чмар во Европа заедно со Косово и уште ќе ве лажат како ја бранеле државата од странски служби дур дробите леб и сол по дома.

Тиквари едни.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Не бе.. званичен е на српски, а тоа што го наоѓаш на интернет одамна е скарано со точното. Таму ќе најдеш дека пешкир е македонски збор, исто и даски, можеби и флаша... Не е така.
то е Ѓоле, си се поебал пак со незнаењето, али не се секирај, од тебе не ни очекуваме нешто друго

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.862
Истото прашање, гледам некој не сака да одговори, зошто понудава за македонска коалиција од 100 пратеници не беше дадена од ДПМНЕ кога му беше даден мандатот на груевски, туку преговараше со ДУИ.

И доста се правете малоумни, не што преговараше туку прифати голем дел од барањата на ДУИ содржани во платформата. Ако не беше така немаше со денови провладините медиуми да трубат дека готова е работата,немаше во 11 вечерта трајко да изјавува дека имаме влада.

Затоа сега никој не верува во искрените намери на груевски за некаков спас на македонија, ниту во намерите на сите оние здруженија и загрижени патриоти кои баш сега решија дека треба да ја бранат татковината, кога мандатот и преговарачката палка беше кај груевски, мудро си молчеа.

Мислам дај не заебавајте, толку е провидно.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.786
Поени од реакции
36.798
Секој со своето, јас коментирам за најавите за редефинирање кои јавно ги искажуваат актерите... Не знам дали забележуваш дека не навлегувам толку во политичарите.
Ти негде да навлегуваше немаше да тресеш зелени тука. Ама тоа е друг муабет.

Член од
2 јули 2009
Мислења
340
Поени од реакции
395
Изгледа малку следиш политика. Поддршката која ја упатија кон СДСМ е за малцинска влада. Односно, ќе гласаат за владата, ама нема да учествуваат во неа.
Точно, малку следам и не сакам ич да следам, ама тоа е просто невозможно. Ајде одговори ми што не упатија таков предлог кога го имаа мандатот? Значи ај што прво отидоа да преговараат со ДУИ, ок нека, ама откако не биде ништо од преговорите зашто тогаш Груевски не отиде кај Заев со предлогот што сега го дава? Не се надеваше дека Али ќе откаже послушност изгледа, мислеше дека кризата ќе се продлабочи и оп нови избори.

Друго, после се ја мислам дека никој жив човек нема да му поверува сега на Груевски. Па ако Заев дозволи малцинска влада, на првата седница на собрание Груевски ќе му изгласа недоверба на влада. Која тактика човече, да го раскара СДСМ со албанските партии, да прифати Заев да зависи од пратениците на Груевски, затсктивајки се зад превезот на ,,национални интереси,, а во реалност штитење на сопствен гз. Не поминува веќе! Причитана книга е!

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Море... тебе изгледа нервите ти се сосема отидени. Како скокаш, како да те попарил некој. Јас само го објаснувам она што го пишуваше. Што има врска Речица, Косово, молење... со муабетот? „Смири живац“ малку. не сум јас тој кој што води политика. Инаку, јас сум патриот, се надевам и ти си. Не сум лажен патриот. Тоа ти го измислуваш бидејќи нервно си „неарен“ па не си свесен што „тропаш“. Сериозно треба да посетиш „неуропциијатар“ (ова двојазично ;) ). Не ќе да си „таман“.[DOUBLEPOST=1488205721][/DOUBLEPOST]
Зошто Грујо не понуди да прави влада со Сдсм кога го имаше мандатот? Зошто одеше кај Али?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Истото прашање, гледам некој не сака да одговори, зошто понудава за македонска коалиција од 100 пратеници не беше дадена од ДПМНЕ кога му беше даден мандатот на груевски, туку преговараше со ДУИ.

И доста се правете малоумни, не што преговараше туку прифати голем дел од барањата на ДУИ содржани во платформата. Ако не беше така немаше со денови провладините медиуми да трубат дека готова е работата,немаше во 11 вечерта трајко да изјавува дека имаме влада.

Затоа сега никој не верува во искрените намери на груевски за некаков спас на македонија, ниту во намерите на сите оние здруженија и загрижени патриоти кои баш сега решија дека треба да ја бранат татковината, кога мандатот и преговарачката палка беше кај груевски, мудро си молчеа.

Мислам дај не заебавајте, толку е провидно.
Сега џоле муфљузот ќе ти каже дека си за на невропсихијатар како на мене. Веројатно наша грешка е што општиме со такви малоумни тиквари со куп говна место памет у главата.
Хронолошки платформата е пред обидот на паторот да состави влада. Еве таа била штетна (ние не знаеме, не сме ја читале). Кој к***ц не прати некој од тоа пе**риштата илче, милошоски кај сдс него идеа да дудлаат к во мала речица? Ај некој од небањатите нека елаборира кој е овој начин на бранење на национални интереси на дпШне.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.689
Поени од реакции
21.180
Во меѓувреме денес Србија ги отвори скоро последните поглавја за зачленување на Србија во ЕУ.

Прегледај го приврзокот 165570

Дркајте уште на Русија и Путин или како како му ја плеснале една на Хан преку фб од Груевски или Димовски ебаве имбецилите.

Ќе останеме последен чмар во Европа заедно со Косово и уште ќе ве лажат како ја бранеле државата од странски служби дур дробите леб и сол по дома.

Тиквари едни.
Ќе влезат во европска унија и ќе им тече само мед и млеко ? Не биди смешен, во унијата во која владее лицемерие, дволичност, лични интереси и корупција каде се гледа интересот на одредени држави на сметка на други држави е се само унија на рамноправни не. Унијата е во зенитот на своето постоење баш ради срањата што се случуваат внатре, Македонија ќе добие се само бенефит од влегување нема да види. Или ете просветли не што ќе добиеме ние граѓаните со влезот во унијата? Подобар живот ? Шетање гага по европа ?

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom