Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.648
Поени од реакции
22.380
Ете некој рационално да ми објасни како по дифолт со влез во ЕУ и НАТО од еднаш ќе се подобрат работите? Ја сум за НАТО и ЕУ ама ова никојпат не ми беше јасно како може да се надева некој на тоа. Влезот во НАТО нема некоје економско значење на пример. А влезот во ЕУ бил и ќе биде цел на долг процес. Значи патот кон ЕУ е целта на тој пат треба државата да се подготви и да крене а не по влезот. Искрено толку сме оддалечени од тоа да исполниме било каков услов за влез во ЕУ што се чудам како лесно власта може да манипулира. И со промена на име и све влез во ЕУ пред 2030 е невозможна мисија.

J

jakovdi

Гостин
Pak ti istoto ko pijan za stap, neka pravat sto sakaat, ke napravele Ilirida, preku mi kur veke so toa, i vie sto sakate vo Nato i eu po sekoja cena mozete so niv da odite. Od koga znam samo uceni slusame od niv, se nadevam deka eden den ke ve ucenat so zeni i deca pa da vidam I toa li ke go progoltate.Ako pomine dogovorov so grcija isto mi se faka dali ke bideme Ilirida ili nesto drugo,nema razlika.
аха ок,напи се некој ап за смируење легни отспиј ке ти помине.

Знаеш, пред да падне Грујо и тој зборуваше за талибанците што чекаат на граница во секој момент да ја дестабилизираат државата... тоа беа последни очајни обиди на еден човек да се задржи на власт.

Е истава очајна Copy-Paste техника ја користите и вие, ако не успее референдумот, готово Илирида не ни бега.

На Грујо му беа потребни 11 години да го допре дното, на вас ви требаа само 2. Жално....

#Бојкотирам
Ние вие тие...многу плитко/партиско размислување,темата референдум нема врска со политиканство,мешаш дневна политика со државен интерес.
Шо толку ти згреши државата па толку ја мразиш и ке ја бојкотираш?
Ако не друго бар онака нарцизоидно изреспектирај си се и гласај си против за инат на целиот свет шо не подржује.

самите ќе го бојкотираат
сега македонците се во втор план а сдсовци во трет
пријател работи во елем, сите албанци ги клаваат тегничари и шефови, исто и во администрација и центри за регистрација на возила царина итн
не се будали да се делат кога ги јавнаа сдсовци ко магариња
кај вмровците клаваа самар ама овие како ги јаваат, алалбда им е
Јасно е тоа,туку каква врска има референдумот со неспособноста на внатрешната мегуетничка политика?
Некои работи се императив други се дневна политика,има разлика.

Последно уредено од модератор:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.685
Поени од реакции
88.643
Шо толку ти згреши државата па толку ја мразиш и ке ја бојкотираш?
Многу ми згрешила државата, еве вчера дојде канцеларот на Австрија, а ние го пречекавме со Латвиско знаме.
Јас како Македонец премногу се вознемирив што уште еднаш ќе сме потсмев за целиот свет, и решив да го #Бојкотирам референдумот... за оваа држава не вреди да станеш од кревет на 30 Септември (n)

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
По не знам кој пат ќе го кажам ова ама ајде нека биде последен.Во ЕУ нема да влеземе НИКОГАШ.Прва и најважна кочница ни е муслиманското население кое најверојатно го има некаде околу над 35%.Ако успее референдумот готово е со нашата држава и ќе бидеме се поблиску да станеме Косово а не членка на Европската Унија.Влезот во Нато е чиста глупост и не ми е потребен.Од кој ќе ме брани Нато од Србија,Бугарија и Грција?
Се знае кој е главниот проблем кога станува збор за безбедност на нашата држава.
Јас сум за да влеземе во ЕУ па ако мора и во Нато ама ние сме далеку од тоа договорот само ќе послужи за и официјално станеме регион или територија а не држава.Само има многу прост и глуп народ кај Македонците и многу малцинства на кои ова им одговара па се плашам дека сето ова ќе успее.
Ако успее референдумот Господ нека ни е напомош на сите а посебно на Македонците кои живеат во градови и села каде Македонија одамна нема контрола(после успешен референдум уште толку ќе ја изгуби)
Живи и здрави па ќе видете и голем дел што сега викаате па шо ако го сменат името ќе осетите на своја кожа што значи промената на име за една држава.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
[DOUBLEPOST=1536391381][/DOUBLEPOST]
[DOUBLEPOST=1536391489][/DOUBLEPOST]
[DOUBLEPOST=1536394693][/DOUBLEPOST]Каква омраза им а еј спрема ќерката министерска отров на сите страни. И тоа е нормално човечко однесување преку глава им е на народов...

Плус лажниот нејзин Твитер профил долева бензин на огнот...

Него доста фанови има на Game of Thrones овде, и сите знаеме дека е правена по дел од историски настани. Има една сцена ќе се случи некоја криза и ќе има побуна кај народот Санса ќе се најде сред таа случка, таа нема за ништо да биди виновна за се што се случува ама топлата ќе ја силуваше и линчуваше како претставник на владејачката каста. Песот ќе ја спаси бодигардот нејзин, инаку готова беше. И тоа е сцена по историски настан правена заборавив по кој. И кој не учи од историјата ќе ја повтори.

Последно уредено:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Последно уредено:
Член од
20 јули 2014
Мислења
3.381
Поени од реакции
8.990
Меркел ќе се сретне со Мицкоски, но не и со Иванов

Германската канцеларка Ангела Меркел, која предмалку стигна во Македонија, и со највисоки почести беше пречекана од премиерот Зоран Заев, подоцна ќе има средба и со лидерот на опозицијата Христијан Мицкоски.

Според најавата од ВМРО-ДПМНЕ, таа и лидерот Христијан Мицкоски, ќе имаат средба во 14 часот во Германската амбасада во Скопје. Засега нема најави дека Меркел ќе се сретне со претседателот Ѓорге Иванов.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Мицкоски да не заборави да ја праша дали е точно тоа дека македонската возачка е призната во Германија

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom