Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
1. Во дворот кој ти коси .... ако сам си косиш можеш и надвор

2. дЕнари се нашите, не се дИнари :D

Ова Финциве многу сиромашни упм, немаат ли владин авион o_O
https://faktor.mk/finskiot-pretsedatel-od-hrvatska-si-zamina-so-norveshki-let-od-ekonomska-klasa-vreden-61-evro
Претседателот на Финска, Саули Нинист, ја воодушеви дури и скандинавската јавност откако по дводневна посета на Хрватска не му пречело да патува со low-budget авио-компанија. Тој по средбите во Загреб и Сплит со хрватската претседателка Колинда Грабар-Китаровиќ и премиерот Андреј Пленковиќ се врати дома во економска класа.

Инаку за лет од Сплит до Хелсинки нема бизнис класа, Нинист со економска класа на авио-компанија Norwegian и замина за Осло, од каде што тој се префрли на летот за Хелсинки.

Веста за финските медиуми е потврдена од страна на шефот на комуникациите поврзани со работата и ингеренциите на финскиот претседател - Катри Маконен. Цената на летот Сплит - Хелсинки е 61 евра.
Во Белгија, Холандија, Скандинавските земји итн. не е ништо необично со лоу буџет превоз да се служат владините претставници. Таму има верување меѓу народот дека сите што плаќаат данок се еднакви пред државата а тие што менаџираат со тие пари (власта) треба да стават прст на чело како ги трошат. Не само нискобуџетен лет, велосипед, метро, имаше нели и на форумов пиша некој член, ја видел некоја градоначалничка на германски град ли што беше во воз стоела и тоа.. До мајндсетот на народот е, за жал освен со неутронска бомба па да почнеме јово наново со еволуција од бактериите нагоре, кај нас со ништо не би се сменило.

Богацов да ми е дете со дреновица би го тепала, жими се ви кажувам.

B

Bafra

Гостин
Во Белгија, Холандија, Скандинавските земји итн. не е ништо необично со лоу буџет превоз да се служат владините претставници. Таму има верување меѓу народот дека сите што плаќаат данок се еднакви пред државата а тие што менаџираат со тие пари (власта) треба да стават прст на чело како ги трошат. Не само нискобуџетен лет, велосипед, метро, имаше нели и на форумов пиша некој член, ја видел некоја градоначалничка на германски град ли што беше во воз стоела и тоа.. До мајндсетот на народот е, за жал освен со неутронска бомба па да почнеме јово наново со еволуција од бактериите нагоре, кај нас со ништо не би се сменило.

Богацов да ми е дете со дреновица би го тепала, жими се ви кажувам.
Финти прават тоа Белгијците и остала багра. Затоа од друга страна сите имаат сметки Панама, Лихтештајн, Швицарска :sneaky:

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Финти прават тоа Белгијците и остала багра. Затоа од друга страна сите имаат сметки Панама, Лихтештајн, Швицарска :sneaky:
Знаеш, да е топ средена државава и инфраструктурно и со извршните апаратури и на Марс нека имаат ако сакаат. :))) тоа тие не можат никако да го разберат.

B

Bafra

Гостин
Знаеш, да е топ средена државава и инфраструктурно и со извршните апаратури и на Марс нека имаат ако сакаат. :))) тоа тие не можат никако да го разберат.
Се сложувам, но за Белгијците да можат кај себе да средат и да има за сметка во Панама, треба од некој друг да му земе. Ко на пример од Африка.
Ние неможеме од други, па мора самите себе да се крадеме :D .

• Ми се допаѓа
Reactions: MSE
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Uste da e vladata zasluzna za toa...kapitalizam 300 godini kolonii 500 godini...i sega eden budzetar ja sreduva so low budget airline.

• Ми се допаѓа
Reactions: MSE
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Во економска класа се возел? Пфф, па што јадел тој? Овој до Аргентина што одеше јадеше ко човек, ама тоа е некој нема пари и ќе мора за 60 евра да се вози. Глуп Финец.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Штo се фaтивте oдмa бе кoлoнии кaпитaлизaм.Бaрем чoвекoт и дa крaдел се криел и прaви другите дa се чуствувaaт еднaкви.И дa ви кaжaм мене дa ми дaде држaвaвa oд сaлoн нoвa тoјoтa aурис хибрид сo субвенцијa 12.000€ a другите 10.000 дa ги плaќaм нa стo рaти a плaтa 5000€ пa некa крaдaт милјaрди aкo сaкaaт

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Uste da e vladata zasluzna za toa...kapitalizam 300 godini kolonii 500 godini...i sega eden budzetar ja sreduva so low budget airline.
Така де, зошто ние никогаш не сме биле до Индија онаму, сите ни се криви што сме неписмени и сме ги изгубиле тие територии. Ма ајде.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
И дa ви кaжaм мене дa ми дaде држaвaвa oд сaлoн нoвa тoјoтa aурис хибрид сo субвенцијa 12.000€ a другите 10.000 дa ги плaќaм нa стo рaти a плaтa 5000€ пa некa крaдaт милјaрди aкo сaкaaт
За на тебе да ти даде државата, треба од некого да земе државата.
Тоа е тој цигански, фиромски менталитет.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
На Курир прашуваат зошто го нема градоначалникот Наумовски кога лани протестирал за слични несреќи.[DOUBLEPOST=1523819805][/DOUBLEPOST]
Штo се фaтивте oдмa бе кoлoнии кaпитaлизaм.Бaрем чoвекoт и дa крaдел се криел и прaви другите дa се чуствувaaт еднaкви.И дa ви кaжaм мене дa ми дaде држaвaвa oд сaлoн нoвa тoјoтa aурис хибрид сo субвенцијa 12.000€ a другите 10.000 дa ги плaќaм нa стo рaти a плaтa 5000€ пa некa крaдaт милјaрди aкo сaкaaт
За 5000 е не мора ни субвенција да имам.[DOUBLEPOST=1523819850][/DOUBLEPOST]
Во економска класа се возел? Пфф, па што јадел тој? Овој до Аргентина што одеше јадеше ко човек, ама тоа е некој нема пари и ќе мора за 60 евра да се вози. Глуп Финец.
За имиџ му е тоа. ;)

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
За на тебе да ти даде државата, треба од некого да земе државата.
Тоа е тој цигански, фиромски менталитет.
Земaлa oд мене држaвaвa,зa три пoкoленијa ништo дa неплaќaaт имaме oстaвенo сo тaткo ми,a ни се врaти кoгa тaткo ми нa стaри гoдини гo oстaвијa без сини кaртoни и зa кoренеoгрaфијa ни пoбaрaa 3000€ кaкo aвaнс зa у случaј дa требaлo стентoви дa му стaвaaт

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Земaлa oд мене држaвaвa,зa три пoкoленијa ништo дa неплaќaaт имaме oстaвенo сo тaткo ми,a ни се врaти кoгa тaткo ми нa стaри гoдини гo oстaвијa без сини кaртoни и зa кoренеoгрaфијa ни пoбaрaa 3000€ кaкo aвaнс зa у случaј дa требaлo стентoви дa му стaвaaт
Ете гледаш...

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Така де, зошто ние никогаш не сме биле до Индија онаму, сите ни се криви што сме неписмени и сме ги изгубиле тие територии. Ма ајде.
Ne sme "nie" koj i da se tie "nie"...no fakt e deka drzavata ili narodno stadnardo bez t ne se pravi ni za 50 godini treba vekovi kapitalizam i imperijalizam. Mk bila etina srbskobugarskoturska provincija t.e. vukojebina i 50 godini komunisticka...dodeka zapadot imal veke razvien kapitalizam 150-200 godini. Vidi sliki od mk i svedska pred 100 godini...sporedna na denes mk i najzatucanata africka dupka. Da ne kazuvam zemji zosto mnogu od niv veke ne se dupki i "Katangi". Inaku Katanga sega e najbogata provincija mislam vo Kongo.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom