Хмм, признавање на Косово не ми звучи како некој голем успех на надворешната политика. (ќе ве молам, без муабети као „Е ај ако не Грујо да се врати...“ пошто го кажав моето мислење за последниов потег)[DOUBLEPOST=1522091523][/DOUBLEPOST]
Ок, нема да го протераат амбасадорот, ама да очекуваме реципроцитет. Или да удрат на бизнис зделките на Заев со руски фирми.Ако, ќе му дојдат и на Русите нивните пет минути, е тогаш ќе биде жустро! Ние во светската дипломатија сме комарец кој што досадно брмчи и се труди да ја боцне мечката додека таа е зафатена со поголемите ѕверки. Не дека Русите не се свесни за нашето присуство.
Да сум ко нив сега ќе го повлечам признавањето. Тој амбасадорот што ни е таму, на клоци во авион и право назад. Уствари со тоа ќе ни направат услуга, ќе ни скратат трошоци кои ионака ги фрламе во бунар, кога ќе се земе предвид колку се способни нашите дипломати "од кариера" во странство.
Па уште кога ќе ми текне дека потпишувавме договори со Русија за извоз на овошје и зеленчук за време на санкциите кои му беа наметнати.
Кои комедии од држава сме ние.