100 членови ме цитираа на овој пост...
Нема што многу да се зборува, дотичнава што го пишала текстов само докажува дека тие што протестираа против режимот, покрај тоа што тоa "го правеле за подобра иднина на државата", тие потсвесно очекувале и заслуги за тоа што секоја ден шарале низ градот. Ете мал дел од тие Шарени
"Револуционери
" си го добија заслуженото, ги испопикаа по јавни функции, додека голем дел од нив останаа со ташакот во раце... и сега се осеќаат како искористени кондоми, поточно еднаш го користиш и го фрлаш во ѓубре.
Ама јас не ја жалам госпоѓицава што го пишувала ова, секој со својот ум, а чим оваа завршила факултет, значи требала 5 минути да седне на само и да и проработи аклот за тоа каква е ситуацијата со Шарената Револуција. Младината која искрено протестира за подобра иднина во државата, НЕ (КАТЕГОРИЧНО:
НЕ!!!) дозволува на чело на таа толпа да доаѓаат лидери од други партии (Заев, Шеќерка, Мила стоеа на чело), а овие што стоеа најнапред да им даваат топки со боја да фрлаат и шараат низ град. Ако беа искрени во својата намера, се тоа ќе земеа и уште прво видување со овие луѓе ќе ги отераа во три си лепе пичке материне. Ама тоа не се деси....
А знаете што е најтажното во сето ова...? Што луѓе како Јанко, Миленко, Латас итн. редовните лижигзовци на тогашната власт беа во право за Шарениве кога цело време верглаа на телевизија. Додуша јас дури и предходно знаев дека овие шизофреничариве што шараа низ град НЕ се без грб одпозади, секако некој стоеше позади нив, апла се гледаше тоа... АЛИ тогаш во мода беше да се збори против режимот, и не беше IN да се гукне нешто против еве ваквите Шарени и тие пленумците што ги искористија сите студенти во земјава за свои цели.
И се деси тоа што се деси, ликови како Павле, Ивана, Иван
На, Бокица си се пикнаа во јавни функции врз грбот на искористената младина што се надеваше за подобра иднина во државата (П.С. 90% од Шарените не се надеваа на тоа).
Шарената Револуција барем според мене ќе остане запишава со црни букви во историјата на земјава, тие не беа никакви револуционери, тие не помогнаа да се сруши режимот (знаеме кој помогна во тоа), на крај докажаа дека се само обични лицемери, џаболебари кои со улични беснеења дојдоа до јавни функции и си ги обезбедија животите за навек.
Бетмен Велит? Па овој барем од прв ден не криеше дека е со Грујо, за разлика од овие кои додека протестираа излагаа со соопштенија како тоа не потпаѓале под нитуедна партија, за да сега видеме што гомна станаа откако се тргна Груки (
![Пукам од смеа! :ROFLMAO: :ROFLMAO:](/styles/default/xenforo/smilies/roflmao.png)
) од власт
Павле, Ивана, ИваН
На, Боки, Мехмети... тоа се тие револуционери во државава, Че Гевара и Кастро сега сигурно љубомораат одозгора... тие со пушки дошле на власт, овие со помош на една партија, и амбасадата што се наоѓа на Кале.