Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 октомври 2014
Мислења
2.803
Поени од реакции
2.446
20 divoplemenski pratenici ja zakopaa makedonija po sisyemot dvajca se karaat tretiot koristi.
Озбилно прашав и затоа нагласив без досетливи коментари. Нема потреба да ми пишеш "ни ја ебаа мајката", ме интересира само правниот дел, што сме ние како граѓани според овој закон должни да го направиме/почитуваме ?

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.349
Поени од реакции
1.218

Што убаво зборува Албанскиии

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
Гледам почнаа препукувањата, и едните и другите си го мерат на кој му е подолг, кој повеќе ја заглавил државата во гомна. За тоа ќе се зборува ами за што. Случајно, да не си ги мерат двата табори нивните економски достигнувања, пошто ни едните ни другите немаат лице збор да зуцнат на темите кои се од вистински интерес за државата. Затоа на дневна основа ќе си се препукуваме кој е поголем предавник. Тоа ти е македонче.
Вакви работи треба да бидат, за жал, иницијалната каписла, почетокот за свестување на македонскиот народ. Јас не знам уште што треба да се случи за да ни дојде веќе еднаш умот, да се обединиме сите заедно.

Кога не можеме да се обединиме преку успеси тогаш барем за вакви работи треба да постои национален концензус, за државните интереси. Затоа некои ликови и од ова крајно сериозно прашање успеаа да направат полигон за партиски препукувања.

Македочето кога станува збор за овие работи има неколку поделби: ја брат не пратам политика, к*р ме боли за држаата, јас сум за вмро, јас сум за сдс, една група сеирџии и тастатура патриоти.

Некои не се ни свесни колку е штетен овој закон и во колкава мера го гази уставот, ја поткопува државата и ги подгрева меѓуетничките тензии.
Официјалниот македонски јазик треба да биде мост меѓу заедниците и народите кои живеат во оваа држава. Со овој закон се креираат две паралелни структури, два одделни универзума кои се одбиваат еден со друг. Се креира вештачка бариера помеѓу албанците и македонците, се подгрева и засилува антагонизмот.
Од сега па натаму сите обиди за соживот помеѓу овие две заедници, сите иницијативи во таа насока се осудени на пропаст.

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.994
Поени од реакции
11.634
Озбилно прашав и затоа нагласив без досетливи коментари. Нема потреба да ми пишеш "ни ја ебаа мајката", ме интересира само правниот дел, што сме ние како граѓани според овој закон должни да го направиме/почитуваме ?
Колку што јас знам, ти лично како граѓанин ништо.

M

mar30

Гостин
Се дава право на малцинствата кои се над 20% од целото население во државата да можат да достават и примат документ од државни институции на нивниот јазик.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Се дава право на малцинствата кои се над 20% од целото население во државата да можат да достават и примат документ од државни институции на нивниот јазик.
ke se.voveduva divoplemenski jazik vo site ucilista i tamu kaj so nema ni cistacka so bricena p...

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
А Мицко пука со ќорци, ќе поднесел кривична за форина. Имуни се тие на суд бре ој.

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Епа нели ги испеглаа?
Го испеглаа... избирачкиот список. На крај само 4.000 души избришаа. Другите бази не ги чепкаа. Башка, во избирачки список се сите државјани, без разлика дали се тука или во странство и колку време се во странство.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.044
Поени од реакции
23.491
Нема проблем, прифатено. Има луѓе кои со години лично ме знаат а се на форумов и можат да потврдат дека во ниту еден момент не сум се поистоветил со есдеес и со револуционерите, по најново фејк револуционери, сум одел на протести и на собири затоа што истите протестираат. Доколку има протест во сабота/недела ќе одам, ќе има луѓе кои се поддржувачи на дпмне, дали тоа ќе ме прави нив сопартиец? Нормално дека не, маката не' извадила на улица.
Peja vaka mozime do utre sabajle a i sto i da napisam nisto nema da smeni. What is done is done, stetata e veke napravena. Ne rekle djabe postarite deka podobro e da se spreci otkolku da se leci.
Ama ko si resil odi (y)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom