Не бев, работни обврски. Викенд ако се протестира, ќе одам обавезно. Само што сега мислам дека и насилство е решение, за разлика од порано кога сум бил за мирни протести.
Единствен период во независна Македонија кога насилството можеше да биде решение, беше 2001 година кога беше блокиран центарот на Скопје од десетици илјадници луѓе, кои бараа прекинување на преговорите за охридскиот рамковен договор и расчистување на подрачјата окупирани од рамковнистичките "борци за човекови права".
Но таа година македонските политичари - да, и пвеводбениците и плавите жолтици - наместо за прв пат во независна Македонија да демонстрираат вистински патриотизам и борба за татковината, одлучија да демонстрираат велепредавство и си потпишаа брачен договор со рамковнистите, кој беше надвор од функција само во периодот помеѓу 2006 и 2008 година, но со исклучок на тој временски период, од 2002 година па се` до денешен ден, и пвеводбениците и плавите жолтици со најголемо задоволство и без никакво двоумење, го консумираат политичкиот брак со рамковнистите.
Денес насилство може да биде решение единствено ако биде поддржано од војската - која во пракса не постои за борбени акции, туку само за паради и за поставување на венци пред спомениците на УЧК - истите злосторници против кои војската се бореше во 2001 година.
Ти си мислел едно реалноста е друго, општо познато е дека шарената револуција (студентски пленум и сл.) беа сдсм не за џабе имаше контра протести од вемеро дрпмне.
И то шо велиш.
Ма да, протестите на Студентскиот Пленум ги поддржував бидејќи некој многу близок до мене беше студент во тој период и активно учествуваше во тие протести.
И слободно можам да потврдам дека до денешен ден таа личност ниту била, ниту е` член или поддржувач на ниту една политичка партија, а протестираше против екстерното тестирање бидејќи од прва рака на своја кожа почувствува за каква измама станува збор кога полагаше екстерно тестирање во средно училиште.