- Член од
- 20 јули 2016
- Мислења
- 7.785
- Поени од реакции
- 5.059
АЈ доста тролаш ќе те турам на игнор...Аха, значи дијаспората со происход нема право на глас, така ?
АЈ доста тролаш ќе те турам на игнор...Аха, значи дијаспората со происход нема право на глас, така ?
Ti ko ne si sposoben pa nekoj drug treba da ti ja zavrsi tvojata rabota.Роден во Австралија, Австралиски документи, јаде пие сере во Австралија, Македонија незнае на карта да ја покаже, и он протестирал за зачувување на МК.
Тоа е веќе друг муабет. Ти збориш за тие што протестираат против промена на име и идентитет. Јас зборев за оние што со години живеат во Германија или Швајцарија, а солат памет и излегуваат на протест со транспаренти дека ЕУ и НАТО не чинат, дека биле зло или не знам што таму.Они тоа го претставуваат и го мантраат, како да протестот во Австралија има некакво одлучно влијание за нашиот избор, а ја занемаруваат подршката што ја добиваме, па макар била и морална...
Има право или не ?АЈ доста тролаш ќе те турам на игнор...
и сеа ти ли ќе кажеш како он ќе се вика? ако сака и biggus dickus koj si ti grcija?Да беше Јован можеби ќе беше ОК, вака станува збор за шизофренија.
Има право или не ?
Он веќе си го сменил името така да нека ќути.[DOUBLEPOST=1520269070][/DOUBLEPOST]и сеа ти ли ќе кажеш како он ќе се вика? ако сака и biggus dickus koj si ti grcija?
Одговори бе, што бегаш како некое дунде?
Не сум таков па да паднам на овие финти...како си за бан еден ама ај...комуњари се модератори.Он веќе си го сменил името така да нека ќути.[DOUBLEPOST=1520269070][/DOUBLEPOST]
Одговори бе, што бегаш како некое дунде?
Имаат право или не ?
Тој што се пишал бугар е по сопствена желба,така одлучил.Утре ако има референдум дали ќе се пишат новомакедонци само оние кои гласале За или и оние кои гласале ПРОТИВ?Како бе глупа споредба ?
Еве ако има референдум тие што ќе гласаат за Nofomakedonci се помалку или повеќе предавници од тие со проиходот ?
п.с. тој што се пишал Бугар по сопствена желба пишал и мртви луѓе и роднини ко Бугари и тоа не по сопствена желба.
Магла.
Овие не се иселени во Еустрелеа и не се викаат Џон, Кирк сеуште се викаат Јован, Кирил итн. и знаат што се случува овде., скоро заминаа не у времето на Тито.Тоа што разни Емки, семки и останата сдсмовска покондурена авангарда се исмева со дијаспорците кои излегле на протест против промена на име и идентитет, нарекувајќи ги најголемо зло, отров, примитивци итн., само си пукаат во колено, бидејќи до пред некоја година истата таа покондурена авангарда поставуваше свои опинци по улиците, како симболика за "кутрите луѓе кои се иселиле во потрага по подобар живот".
Немаш корист ако не си македонец нормално, македонците имаат корист од секој кој низ светов ќе испадне на протест за подршка на основното право на самоопределување, макар тоа биле племе бушмани од Африка.Немам зијан, ама немам ни КОРИСТ.
Зошто да го гледам Џексон како протестира, кога во сон да го разбудиш и да го прашаш што е Македонија, ќе се замисли па ќе ти одговори и тоа погрешно.
Batali Emka, pisi propalo e cupeto. Taa zaedno so Berik i uste dva trojca kolku se izberbatija vo edna druga tema, adminite moraja da pritrcat na pomos. Inaku Emka objektivna ja vikaja na fakultet, deka objektivna de. Tuku dali go pamtis onoj veleski tvor cie najgolemo dostivnuvanje i bese sanker vo Bosna pa se puvase tuka kako vo NASA da raboti. Tek da vidis kolku lajkoj berese. Nesto togas ne im precese deka i taa e dijaspora. Tuku so ti objasnuvam ko jasna e borbata.Тоа е веќе друг муабет. Ти збориш за тие што протестираат против промена на име и идентитет. Јас зборев за оние што со години живеат во Германија или Швајцарија, а солат памет и излегуваат на протест со транспаренти дека ЕУ и НАТО не чинат, дека биле зло или не знам што таму.
Тоа што разни Емки, семки и останата сдсмовска покондурена авангарда се исмева со дијаспорците кои излегле на протест против промена на име и идентитет, нарекувајќи ги најголемо зло, отров, примитивци итн., само си пукаат во колено, бидејќи до пред некоја година истата таа покондурена авангарда поставуваше свои опинци по улиците, како симболика за "кутрите луѓе кои се иселиле во потрага по подобар живот".
Ловеа гласови на сентимент, со патетика, на грбот на дијаспората. Ама тогаш лижењето газ на дијаспората одеше во прилог на нивната партија.
Сега, откако дојдоа нивните на власт, откако го седнаа газот на фотелја, сега дијаспорците не чинат, примитивци се, сељаци, најголемо зло и отров. Зошто? Затоа што постапките на дијаспората не одат во прилог на нивните пастири.
Ама од кај ти знаеш дека он си го сменил името може од раѓање е biggus dickus а и што р битно и да е од Африка или од Амазонско племе, човекот дава подршка на Македонија и македонците, нема никаква логика освен безврска хејтање..Он веќе си го сменил името така да нека ќути.[DOUBLEPOST=1520269070][/DOUBLEPOST]