Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Па додека државата пати во беда и сиромаштија владата воведува двојазичност и пуши курови на учк на дневна база ти си се фатил за Џесика од сиднеј дали имало право на да протестира или не, и цел ден на темава го поминавте јадејки гомна за Џесика и дијаспората, ах тоа лицемерие :ROFLMAO:
Ако ние овде одлучиме да го смениме името (против сум како за инфо) и идентитетот по цена да влеземе во ЕУ и НАТО (не сум за влегување сега за сега немаме капацитет) а со тоа подобри услови за живот, стандард и оно ово Џесика може само да ги гледа чавките, кенгурите и коалите во Аустрелија а не да се меша у нечив двор.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Џесика не е полицаец, па да ја кривиш неа за криминалот... Додека полицијата ги штити криминалците, децата ни ги колат на сред бел ден во сред центар, а џандарките ги шамараат во мавровка.... И уште тие кои се бунеа и го предвидуваа ова и покушаа да го спречат, се во затвор....

Тука не ни Џесика крива, туку твојата наивност...
Амa и зa време нa Вмрo тaкa беше.Е тoa ке ти oдгoвoрaт.Еве дa oдмoрaт дa не куцaaт

?

..........

Гостин
Зошто би им удостоил на некој си Леброн Џејмс и Реј Ален од Оустрејлија што не знаат кај е Македонија на картата?
Чекај бе на никој не треба да го удостоиш:pos: одма пичка отворена да се даде.
Што бара Џесика од тебе да удостоиш?
А што бара грција?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.390
Поени од реакции
24.095
Па само они се на протест во Скопје ГРЕВОВИ!

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
Abe starci prokopsani. Od druga strana vidi sto krem se sobral da slavi 8 mart na 4. Sve toa cupinja vo najubavite godini, da ti e merak da gledas.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
400милки кои спонзорираат деспотства.

Дијаспората е шлајм, канцер.
400 милиони праќаат на своите фамилии за да преживеат, тоа е социјална категорија дечко...[DOUBLEPOST=1520188099][/DOUBLEPOST]
Зошто би им удостоил на некој си Леброн Џејмс и Реј Ален од Оустрејлија што не знаат кај е Македонија на картата?
А зошто би му удоволил на Јоргос од Атина кој не те смета за човек ?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.390
Поени од реакции
24.095
Обеќано е да има, ама се сомневам дека ќе си стојат на зборот
I sto planiras da napravis ti vo vrska so toa so ogled deka kolku so me drzi sekjavanjeto svrsvase od radost koga osvoija 49 pratenici na parlamentarnite, koga formiraja vlada, koga rastur napravija na lokalni..... da ne recam koga sam si gi donese i im dade legitimitet?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
400 милиони праќаат на своите фамилии за да преживеат, тоа е социјална категорија дечко...
Ааа таква била работата.
Јас пак помислив дека праќаат пари да градиме болници, патишта, технологија такви ствари.

?

..........

Гостин
Шо чао ќе бегаш ли сега?
Како може ти како модератор да пишуваш фашистички слогани дијаспората била “шлајм канцер“? таа дијаспора мене ми се фамилија и на мн други македонци кој кур си ти да ги нарекуваш така?
И после сакате дискусија на нивоу?

самобанирајсе

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Шо чао ќе бегаш ли сега?
Како може ти како модератор да пишуваш фашистички слогани дијаспората била “шлајм канцер“? таа дијаспора мене ми се фамилија и на мн други македонци кој кур си ти да ги нарекуваш така?

самобанирајсе
Фашистички слогани :pos:

Многу ми е гајле дали некому се фамилија, нема потреба да бидам заложник на некој којшто е турист во Македонија.

?

..........

Гостин
Си го избришал коментарот.... дно...[DOUBLEPOST=1520188389][/DOUBLEPOST]
Фашистички слогани :pos:
Многу ми е гајле дали некому се фамилија, нема потреба да бидам заложник на некој којшто е турист во Македонија.
ти си моментално заложник на учк, а нажалост и сите останати, каква Џесика omg

Член од
24 март 2010
Мислења
15.331
Поени од реакции
26.281
Ризикот лажирањето да не успее, како последниот попис.
Ако добие гаранција од Мицкоски дека ВМРО-ДПМНЕ ќе статира на референдумот, и ќе помогне во бркањето цензус, не постои ризик да не успее.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Ааа таква била работата.
Јас пак помислив дека праќаат пари да градиме болници, патишта, технологија такви ствари.
Абе ОК не надмудруваш... браво...

Ти кажав примери за технологија де... тие сигурно најмалку уште толку делат по плати и даноци...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.390
Поени од реакции
24.095
Да ,ја величаа полицајката шо ја истепа злиот пајак.Борбата за женските права продолжува незапирливо!(y)
Raka na srce ne gledav koj se prisustvuval ama sudejki po komsivkata koja e strastven navijac za SDSM posebno od koga ja unapredija si velam i ne propustiv mnogu :(.
Inaku ne mu obrnuvam premnogu vnimanie na tviter i fb dosetkite ama so ova za pajakot mozam da recam deka epten kreativni bea. Steta sto e zabraneto postiranje na forumot od koga dojde zivotot , demokratijata i slobodata na govor ili od koga stana na gebels vnuceto moderator sto vo slucajot da ti bilo te edno te isto.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Шо чао ќе бегаш ли сега?

самобанирајсе
Ги знам троловите дијаспората не плаќала данок во МК па нека молчи. А на тие што ќе им воведат 18% данок два гласа треба да имаат. :нинџ::popce:

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Шо чао ќе бегаш ли сега?

самобанирајсе
Ги знам троловите дијаспората не плаќала данок во МК па нека молчи. А на тие што ќе им воведат 18% данок два гласа треба да имаат. :нинџ::popce:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Абе ОК не надмудруваш... браво...

Ти кажав примери за технологија де... тие сигурно најмалку уште толку делат по плати и даноци...
Тоа дека некој праќал пари дома или облекол маица со сонцето од Кутлеш, закачил Македонско знаме, мантра името не го даваме не значи дека треба да одлучува за тоа што и како ќе се случува со мајка Македонија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom