Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Без разлика на твоите мислења на луѓето прогласот е на место и тука неможеш со ништо да го оцрниш. Всушност освен исмејување ад хоминем на потписниците, немаш забелешки.
Прогласот ќе е на место кога ќе ги има вистинските луѓе.
Оваа ситуација ми е парадоксална слична на кадровските решенија на Левица на пр.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Е ајде објасни им. 11 години полтронство, 11 години го бранеа Големиот Лидер која ја уништи Македонија, сега глумат патриоти со прогласи.
Мизерија во раскош.
И ти имаш право на мислење, кое не значи дека е точно.[DOUBLEPOST=1518903461][/DOUBLEPOST]
Многу програмираш, одмори малку.
А ти што правиш? Дебатираш 24/7?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Оваа ситуација ми е парадоксална слична на кадровските решенија на Левица на пр.
Значи, се согласуваш со содржината. Така?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
За тоа дали ќе се смени името или не, ќе видиме, јас искрено незнам дали ќе се смени, пошто и не верувам дека името е проблем за наше членувањео во ЕУ и НАТО, а ни ти незнаеш освен ако не ти шепнал некој ангел од иднината.
Името сигурно ќе се смени (веќе е), природен тек на настаните.
Имаш рак на плуќа? Се знае што ќе се случи за неколку месеци, то је то.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Проекти на СДС:

- Градоначалникот на Гевгелија подари Компјутер на Полицијата.
- Шилегов пушташе музика на автобуска постојка
- Кучињата во СК не се котат од страв од Шилегов
- Теута Арифи . . . . . . . . . . . .
Има уште... Кога ќе дувне ветар, загадувањето е сериозно намалено. Мислиш дека ветрот туку-така дува?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
А и да го баталиме прогласот, генерално доколку си свесен дека Грција е валкан играч и дека спорот е во најмала рака недемократски, но сепак ќутиш и не се буниш, што те прави тебе нешто повеќе од сендвичите, кои ете кога нивниот господар преговарал они ќутеле, а сега се бунат (прокламираш дека лицемерие е бунењето за името, а уствари е одбрана на паторот) .... Уште повеќе нели поентата беше да се бориш против недемократичноста на еден режим, а не да се засади некој друг режим кои ќе одобороволува некои туѓи недемократски уцени на наша штета..
Ништо не ми мени мене (ниту на тебе или останатите) доколку влеземе во ЕУ, НАТО под Македонија или со сменето име се додека не се исчисти канцерот од општеството т.н. ДРПМНЕ, СДСМ и брачата.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Има уште... Кога ќе дувне ветар, загадувањето е сериозно намалено. Мислиш дека ветрот туку-така дува?
Ни загадување има, ни кучиња се котат кога Шиљо е на власт.
Ниту пак луѓе се котат.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Паторот е минато, но овие гнидите немаат никаков кредибилитет.
Чоек, кредибилитетот им е еднаков како на овие што се на власт. Значи нема никој со поголем кредибилитет што ќе им го оспори... Јас и ти ќе ги оспориме... Батали ги луѓето, прогласот е на место...

V

viktora

Гостин
И на глава да застанам и да се вртам името ќе се смени (географска одредница), кој и да е на власт ако сака ЕУ, НАТО уствари - мора сега ЕУ, НАТО.

Треба да пишувам дека нефер е спорот и дека Грција е валкан играч ?
Малите деца го знаат тоа.

Штосот е лицемерноста на овие "интелектуалците", лапаа проектчиња 11 години (државни и ЕУ пари каде што си пишува, убаво со дебели букви FYROM), додека господарот им преговараше за промена на име а нив ги немаше никаде. Муда за бубрези.
Молим лепо објасни како се живееше пред диктатурата на Грујо.Објасни како државата економски се развиваше како фабриките со полна пареа правеа профит како се вработуваа работници и се отвараа нови работни места.За вас постои само ерата за време на Грујо.Ни пред ни после него.Грујо е крив у пм.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Ок значи, прогласот е на место, само луѓето ти сметаат, јас би ти препорачал да престанеш да јадеш чоколадо, зошто паторот обожава чоколади.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Молим лепо објасни како се живееше пред диктатурата на Грујо.Објасни како државата економски се развиваше како фабриките со полна пареа правеа профит како се вработуваа работници и се отвараа нови работни места.За вас постои само ерата за време на Грујо.Ни пред ни после него.Грујо е крив у пм.
Лошо се живееше а за време на Грујо (најдолго) најлошо.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Паторот е минато, но овие гнидите немаат никаков кредибилитет.
Ако на пример застанеш и ти и јас и сите ние позади прогласот, ќе добие некаков кредибилитет....

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ок значи, прогласот е на место, само луѓето ти сметаат, јас би ти препорачал да престанеш да јадеш чоколадо, зошто паторот обожава чоколади.
ОК значи, а јас би ти препорачал да да престанеш да изиграваш фрајер, зошто мразам фрајери.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Точно, вистинските луѓе се сите слободоумни граѓани на оваа држава, кои се спротивстагвуваат на вакви недемократски уцени... Доколку сите ние застанем позади прогласот, тој ќе добие на легитимитет....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom