Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.278
ЈугославијаПрва од оние во пошироко која беше ?
ЈугославијаПрва од оние во пошироко која беше ?
Југославија беше прва во светот и пошироко. Јас те прашувам која беше прва од оние од пошироко.Југославија
ЈугославијаЈугославија беше прва во светот и пошироко. Јас те прашувам која беше прва од оние од пошироко.
Добро втора која беше ?Југославија
Makedonija bese upropastena od Krastvoto Srpsko,koe prodolzi i vo nova Jugoslavija i bese na dnoto,pozadi Bosna,Montenegro.Ne gi obvinuvaj Blgarite,bidejki narodot gi doceka kako osloboditeli vo 1941 godina,od srpskoto zlo.Blgarskata armija za razlika od srpskata ne ubivase civili tuku gi gonese komunistite,zaradi koi najgolem del od postkomunistickite zemji sega se sramat od niv.индустриска револуција беше 18-19 век. Али уште ти е рано за тие лекции, сега си веројатно некаде во антика.
Значи Македонија во 1945 година беше во многу лоша состојба, без инфраструктура со некое занаечиско производство, земја каде уште владееа маларија, тифус, колера... земја без свои високи училишта без свое здравство најголем дел од земјата без електрична енергија, со ретки асфалтирани патишта, примитивно земјоелство плус осакатена во војната од страна на бугарските фашистички окупатори
За помалце од 20 години цела слика на Македонија се измени. Се направи до тогаш невиден напредок на секое поле во историјата на Македонскиот народ
Ама тоа бидна и помина, сега е поинаква реалност, дај извади го тој превезот на ќоравоста и види ја реалноста надвор онаква каква што е.Јас ја памтам источна европа во време на Југославија. Тие претрпеа огромни зла под руската тиранија и пљачка. Некои од тие земји имаа од порано развиена и индустрија и култура (Чешка, Словачка, Полска...) некои имаа големи природни богатства (Романија) али во глобала сите живееа многу полошо од Југословените. Страдаа и од секојдневни луксузи и од достапност на култура и од забрани за патувања... Ние бевме за нив Америка.
Прва земја во светот и пошироко која во 1972 година склучи договор за слободна трговија со земјите на ЕЗ (тогашна Европсла унија) беше Југославија. Условите беа, висок квалитет на производи, висока контрола на производство и финансско рабоење а се во склад со нормите на Европската заедница.
Да не ти зборувам разликата меѓу Тито во меѓународниот свет споредбено со било кој претседател после него на овие простори.
Кажи си го тоа на себеси и земи описмени се веќе еднаш.не се плаши, знаењето само ќе те оплемени и ќе те натера да размислуваш пошироко и подлабоко од сега.
Македонија е упрпастена од нејзините жители, главно Македонци.Makedonija bese upropastena od Krastvoto Srpsko,koe prodolzi i vo nova Jugoslavija i bese na dnoto,pozadi Bosna,Montenegro.Ne gi obvinuvaj Blgarite,bidejki narodot gi doceka kako osloboditeli vo 1941 godina,od srpskoto zlo.
Da,ama ne e pravedno da se velica Srpska Jugoslavija,a vo site drugi da gledame zlo.македонија е упрпастена од нејзините жители, главно Македонци.
Црвенковски, Колишевски, Груевски... сите Македонци.
Кои се тие модерни, градски шкони ?! Постојат такви ?!гледам и ја и се чудам на еден феномен, значи што повеќе еден шкон е градски, као еманципиран и образован-толку повеќе е УЧК и оболен. Во секоја форма и облик содржината и суштината се секогаш исти.
Демек тие двете нусиња, , нашминкани, пеглани кобајаги учени... оно Рафиз Алити со женска маска
втора не беше Југославија[DOUBLEPOST=1505161232][/DOUBLEPOST]Добро втора која беше ?
Превезот допрва се вади, зa Македонија, Македонскиот народ и неговата реалност почнув сега да се симнуваaт слоеви превези ставани од минатата власт последните 10 годиниАма тоа бидна и помина, сега е поинаква реалност, дај извади го тој превезот на ќоравоста и види ја реалноста надвор онаква каква што е.
.
Знам колкав обожавател си на Бог, но сепак ќе кажам:Превезот допрва се вади, зо Македонија, Македонскиот народ и неговата реалност почнув сега да се симнува.
Десетици иљади документи прогласени како најстрога државна тајна за чие откривање следуваше смртна казна сега се отвараат, анекси, трансакции, договори, субвенции, фактури, тендери, уплати, исплати...... стотици милијарди евра наодни пари кои се трошеа скришум и за потреби на еден грст луѓе од власта.
Реалноста е страшна али мора да ја погледнеме сите заедно и македонската и светската јавност да ја види и да остане запомнета со векови за следни поколенија како опомена да не ни се случи повторно таква власт и такви луѓе кои не донесоа на раб на пропаст.
Знам колкав обожавател си на Бог и општо на религиите, но сепак ќе кажам:Превезот допрва се вади, зо Македонија, Македонскиот народ и неговата реалност почнув сега да се симнува.
Десетици иљади документи прогласени како најстрога државна тајна за чие откривање следуваше смртна казна сега се отвараат, анекси, трансакции, договори, субвенции, фактури, тендери, уплати, исплати...... стотици милијарди евра наодни пари кои се трошеа скришум и за потреби на еден грст луѓе од власта.
Реалноста е страшна али мора да ја погледнеме сите заедно и македонската и светската јавност да ја види и да остане запомнета со векови за следни поколенија како опомена да не ни се случи повторно таква власт и такви луѓе кои не донесоа на раб на пропаст.
кој бог?Знам колкав обожавател си на Бог и општо на религиите, но сепак ќе кажам:
Од твоја уста во Божји уши !!!
Кој сакаш, само немој во другарот Тито да се крстиш, бидејќи покоен е веќе 38 години по ред, не верувам дека ќе ти ги услиши молитвите од куќата на цвеќето во Белград.кој бог?
Da im bide udobno na familijata,i site koi se ogresile kon zakonot i ja ograbile drzavata,a izigravaat patrioti pred narodot.[DOUBLEPOST=1505161545][/DOUBLEPOST]najsmesno e ova kenjanjevo za idrizovo. abe toa kriminalcite tamu na odmor li odat ili kako. zoki ke im naprai hacienda so 5 zvezdici pa so merak da odat vo corka. lool
Odinкој бог?