Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
V

viktora

Гостин
На форум, сендвичиве гледаат кон Турска. Така им рекол газдата, така ќе пишат. Нема везе тоа исламизам и тоа што Груевскки со приближувњето кон Ердоган внесе тука сомнителни муслимански "хуманитарни" организации (види турската верска градинка од пред некој месец).
А во пракса - се знае сендвич стратегијата која е: бг-пасошот и Немачка.
Груевски случајно да не ги донесе турците и во Косово,Албанија или Босна?Намерно ли ги забораваш саудиците и катарците?
Уште пред Грујо вахабисти и остала стока ршум правеа низ муслиманскиве делови во Македонија.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.245
Поени од реакции
22.913
замисли какво решение ќе им текне на пример за здравството и болниците каде условите се исто така лоши :)
= http://www.makedonski.info/show/евтаназија/ж
ама па кога ќе видиш, решение си е решение :D
Веќе кога збориме за решенија за затворите, масовни егзекуции е едно од нив. :D

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.771
Груевски случајно да не ги донесе турците и во Косово,Албанија или Босна?Намерно ли ги забораваш саудиците и катарците?
Уште пред Грујо вахабисти и остала стока ршум правеа низ муслиманскиве делови во Македонија.
Бројот на нови џамии (од арапско-турски покровители) изграден за време на Грујо е многу поголем од предходно.
За време на Груевски се појавија бурки и арапски џамии по источна Македонија, предходно ги немаше. Прашај некој од Радовиш да речеме, дали бурките се појавија одамна или во овие десет години.
За време на Груевски се појавија, на пример, верски школи и градинки во Чаир и сл. една таква скоро беше разоткриена. Прашај некој од Чаир или Скопје Север, кога се појавија овие илегални верски школи и градинки, кога се појавија помасовно вехабиите таму.
и да не набројувам, а има уште

Тој продор го овозможија разно-разните муслимаски "хуманитарни" организации и поединци.
Не би рекол дека оваа навала минативе дестина години е само случајно поврзана со зближувањето на Груевски со исламситите и вехабиите од Турција и Катар (кој баш скоро беше обвинет баш за тоа).

Последно уредено:
Член од
28 март 2006
Мислења
17.786
Поени од реакции
12.257
Бројот на нови џамии (од арапско-турски покровители) изграден за време на Грујо е многу поголем од предходно..
ми го зема зборот.
И не само последниве години џамии како џамии туку џамии во населба, меѓу каурски куќи. И све тоа под будно око на властите. Кои пак беа во коалиција со оние за кои сега се збори. Шодека крадоначалник на Чаир беше Македонец, шодека Бутел е Македонец.
И што е интересно нула % патриоти Македонци од Штип, Струга, Кичево, источна или западна, се населија у тија краишта у Скопје. А едночудо гледам токму кичевчани, штипјани, тетовци, прилепчани... Е оти де? Да згрешат да купат стан Чаир наместо Од Влае до Центар и до Н Лисиче?
територијалната била крива, те Страхил, те Доланц...вакви пуфки продавајте на друго место.

Последно уредено:
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.577
Поени од реакции
37.471
не, не ја прават, сега е дојдено време на слобода. Сите лаги и криминали направени од предходниот режим се отвараат пред очите на домашната и светска јавност, на виделина излегуваат стотиците иљади невистини, незаконитости, неетичности направени во мрачниот период на Македонија.
:pos:[DOUBLEPOST=1505147232][/DOUBLEPOST]
И пред територијалната поделба во сите тие општини (Скопје, Кичево Струга) број на Албанци беше над 20%
....за Кичево и Струга се сомневам, докажи !!!

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Гледам по Водњанска улица,во близина на Кочо Рацин,девојчиња со шамии на глава одат во учлиште.Колку што знам,тамо нема албански паралелки....
Е што е работава!?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.771
Гледам по Водњанска улица,во близина на Кочо Рацин,девојчиња со шамии на глава одат во учлиште.Колку што знам,тамо нема албански паралелки....
Е што е работава!?
медицина тука алкаеда и учк студират, ниф си ги видела

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Е што е работава!?
Пола алкаеда учи во средното медицинско, ваљда прв пат идеш по Водњанска, од кога знам за себе имаш шамијосани таму.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.786
Поени од реакции
12.257
Ете шанса за патриотите. Ако било до територијалната, градоначалник е Македонец.

Последно уредено:
Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Јас сум родена и живеам на Водњанска.Не за средно,зборам за осмолетката Кочо Рацин,девојчињата се мали:(

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Кaкo пoчнa невремевo,дa не дaде гoспoд дa дoзнaеме кoлку жртви би имaлo сo нoвaвa влaдa фoрмирaнa oд стaри aрaмии[DOUBLEPOST=1505150706][/DOUBLEPOST]
Јас сум родена и живеам на Водњанска.Не за средно,зборам за осмолетката Кочо Рацин,девојчињата се мали:(
Тaa сликa мoрa дa јa прифaтиме кaкo реaлнoст

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.771
А така, епа фино. Ви се начукале алкаеда и тамо. Леп провод.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
После ланскиот фејк-пуч во Турција, многу, многу народ е дојден на Балканов. Во Скопје сериозно се чувствува и по населби каде што не живееле порано во мнозинство. Прееска еден пријател што беше на одмор во Црна Гора ми вика дека приморјето било преполно со нив.
Нека ми дрнда дпне после за мигранти и нека распишуваат референдуми - си ја имаат мувата на капата. Лани у темата за Турција даваа колективно фелацио на неосултанот ердо истиве мадиња, уставници, виктории, што денеска ни ги праат кокоси со мигрантите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom