Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
F

Freemindedgirl

Гостин
Значи според тебе подобро Грујо да ги прифати сите овие работи и да го претрка Заев ?
Инаку гајле ми е мене и за двајцата, само ова сега што се случува и директна последица на власта која наместо да одговара за криминалите ја стави залог цела Македонија.
За да власта одговара за криминалите прислушуваните разговори ќе се изнесеа прво во собрание а потоа на суд, а зошто не го направија тоа? Бидејки планот беше насилно да се тргне власта а не по легитимен пат. Можеби ке кажете дека судството било корумпирано и партиско и не можеле, па еве заота сега имаме СЈО, но зошто СДСМ прифати да се стави таква некадарна личност за да не може да се справи со ништо чим толку сакаат да ја тргнат власта. Единствениот одоговор е дека се ова е една поинаква игра. А инаку се сложувам дека секој треба да одговара за криминал.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Narodot, gragjanite na Makedonija se izjasnija za federalizacija na drzhavata. SDSM odeshe so taa platforma pa koga ke gi poglednesh brojkite kolku za kogo glasale ochevidno e deka gragjanite na Makedonija (mnozinstvoto) ne se za unitarna drzhava, sakaat da zhiveat fo federacija i toa ke si dobijat i neka im e na zdravje brichenje i kratko potshishuvanje.

V

viktora

Гостин
Значи според тебе подобро Грујо да ги прифати сите овие работи и да го претрка Заев ?
Инаку гајле ми е мене и за двајцата, само ова сега што се случува и директна последица на власта која наместо да одговара за криминалите ја стави залог цела Македонија.
Алооо и Ахмети го правеја лопов и он крадел,потрчко на грујо и што ти не веќе.Оди на некој албанец кажи му дека за ахмети очи ќе ти истера.Кога станува збор за национачни интереси сите се сплотени а не како зајко што и пола држава им вети само да дојде на власт.Подобро грујо да краде него ли детето да ми учи албански.Дедовците во гроб ќе се превртуваат,а грујо што ги крадел парите за лекови да си ги даде.И да,повторно би гласал за грујо,не зошто го сакам него зошто нејќам шиптарчето заев да дојде на власт.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Види мајката, сите се сложуваат дека треба да се одговара за криминал, а пак ги гласаат и ги бранат. Требало да се одговра за криминал, а зборуваат за федерализација и одбиваат муабет на темата криминал, требало да одговараат ама за тоа не смее да се збори. Смешни сте, и глупи, џабе се обидувате да се правите неутрални.
Алооо и Ахмети го правеја лопов и он крадел,потрчко на грујо и што ти не веќе.Оди на некој албанец кажи му дека за ахмети очи ќе ти истера.Кога станува збор за национачни интереси сите се сплотени а не како зајко што и пола држава им вети само да дојде на власт.Подобро грујо да краде него ли детето да ми учи албански.Дедовците во гроб ќе се превртуваат,а грујо што ги крадел парите за лекови да си ги даде.И да,повторно би гласал за грујо,не зошто го сакам него зошто нејќам шиптарчето заев да дојде на власт.
Подобро да краде вика. :pos:
Дај и јас да дојдам да ти украдам нешто, битно нема албански да учиш. :pos:

V

viktora

Гостин
Види мајката, сите се сложуваат дека треба да се одговара за криминал, а пак ги гласаат и ги бранат. Требало да се одговра за криминал, а зборуваат за федерализација и одбиваат муабет на темата криминал, требало да одговараат ама за тоа не смее да се збори. Смешни сте, и глупи, џабе се обидувате да се правите неутрални.

Подобро да краде вика. :pos:
Дај и јас да дојдам да ти украдам нешто, битно нема албански да учиш. :pos:
И Ахмети крадел што не дигате галама и него да го бутнете од власт?Никој нема проблем заев да коалицира со али он не правел криминал само грујо а?Или не смеете да му писнете?Све сте бе пички.
И слободно дојди опљачкај ме битно албански да не учам.Но и јас ќе ти дојдам дома,подобро јас да ти ја ебам сестрата него ли некој албанец.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.816
Поени од реакции
1.088
Инаку тајмингот многу чудно ми дојде, баш на Божиќ албанскиот електорат излезе со мегаломански барања против македонска државност и јазик.

V

viktora

Гостин
Јас немам проблем албанец да ми ја ебе сестрата, ти имаш проблем да учиш албански, уствари тоа ти си мислиш дека ќе учиш не дека стварно ќе учиш. Никој нема проблем да, Грујо 10 години краде и тепа Македонци, сега е ред на Заев да краде и да тепа вмровци.
А немаш проблем Али што крадел?

V

viktora

Гостин
Не сум Албанец, тоа некој Албанец нека ти каже. Мене Грујо ми смета.
А бе одговори дали би ти сметало ДУИ да биде во новата власт.И они краделе,и они тепале македонци.Значи дали би прифатил да СДСМ и ДУИ направат влада само грујо да падни?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.868
Поени од реакции
23.265
А бе одговори дали би ти сметало ДУИ да биде во новата власт.И они краделе,и они тепале македонци.Значи дали би прифатил да СДСМ и ДУИ направат влада само грујо да падни?
Не му викај бе на детето.

V

viktora

Гостин
Немам сестра, ете и ти немаш. али ете на пример, хипотетички, иди некој и те ебава а стара ти мајка гледа, дали убо ќе и биди на душата да гледа како син и стенка наденат на кур?
Нормално не.Но нели хипотетички во обратен случај,тебе некој да те надене,стара ти мајка би ви се придружила ли?

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Тебе ќе ти смета Вмро со Дуи?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom