мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 19.350
- Поени од реакции
- 24.027
А за кој гласаше ? Кој има мнозинство во парламентот ? Кој е Премиер ?Нaрoдoт зa сдсм ли глсaше.Oд стaрт пoгрешнa тезa зaстaпувaш
А за кој гласаше ? Кој има мнозинство во парламентот ? Кој е Премиер ?Нaрoдoт зa сдсм ли глсaше.Oд стaрт пoгрешнa тезa зaстaпувaш
Немам чуено дека им даваат така пари од буџетот.Чедо јевропејско , што лафиш? Види каков третман има земјоделецот во Европа па збори тука !
Каква допирна точка има ова со мене ?Владе мкд добар ли си?
Токму делот од Европа (континентот) што е политички најсилно под влијание на САД? Многу малку веројатно.За една изјава комплетно се сложувам со Јункер - доколку ЕУ се распадне, веќе наредната година ќе има војна во Западен Балкан.
Имаш некоја поента или досадно ти е?И сеа тоа со стапчето било ефективно, и подобро оти не ги бркале од работа, не се работи за експлоататорска тактика, чисто хуманистички пристап, браво.
Коа започнаа тука да се отвараат текстилни фабрики тие добија високообучени шивачки за бадијала, буквално се изживуваа врз вработените, според инфо од вработени во книговодство, кога се работеле порачки за светски брендови, со нормата за еден ден, една шивачка ги покривала своите примања за повеќе од месец дена.
Настрана фактот што немаат елементарни услови за работа, лето пекол, зима кочан, и згора стапчето па уште и било ефективно.
Прашај која им беше нормата во државните текстилни фабрики, која во приватните, исто и негативна разлика во личен доход, стапчето е ефективно затоа што нема на претек квалификувани шивачки, и тоа за мизерни примања и без елементарни услови за работа, под тие околности е стапчето ефективно. Во нормални услови, сам наведе пример како тоа функционира.
Неколку пати повисоки норми со по десет часа работни, за неколку пати понизок личен доход, и стапчето било ефективно. Браво.
Колку гомна има изедено на Фејсбук за Филип ПетровскиЕте зошто НИКОГАШ нема да биде држава од нас, го ставаат Сашо Тасевски за директорче на драмски, само неколку дена одкако изеде говна не за партијата ВМРО-ДПМНЕ, туку за она оргиналното ВМРО од пред стотина години. Одкако ги исплука и ги нарече терористи тие луѓе што го дале животот за Македонија, мочково си се скости во едно од директорските столчиња... Мислам треба ли да ме чуди после она со Боки 13, Васиљ, Лешо, Цацко, Туфеѓџкњиќ и остала барга дипломирани гомнојадци?
И потоа ќе викате не сме како ДПМНЕ... Не бе бациња, иста сорта сте, ако Груевци ги имаа Шанац, Жугиќ, Каракамишева, Јовановски, Бетмен, вие ги имате овие погоре.Абе малце ви беа тие 11 години во опозиција, вие требаше да се распаднете како партија маму ви ебам ваша неспособна.
Па јас се чудам на луѓево што мака мачат да завршат факултет... Доволно е година дена да тресеш зелени по социјалниве мрежи, и одма ќе ти дадат директорско столче.
ПУ јазк да ви се парите што ќе ги земате, никогаш аир да не видите!!!
Нека дадат де, кој ги држи. И што ке ти мени тебе тоа ако договорот помини и на пример испадни дека е неповолен за нас како република. Ке имаш кон кој да покажуваш со прст. Јака утеха или по наши по свадба тапани. Завршена работа ке биди тоа и создравје да си го носиме .Прво јас не реков дека е незаконски народен избраник да поседува БГ пасош, напротив, само реков уникатно гледиште, ти не знам дали прочита, ама ако прочита сигурно не разбра. И нема врска партиска припадност, реков сите без исклучок народни избраници со БГ државјанства од аспект на Бугари да дадат мислење за договорот за добрососедство.
Шо лошо има тука
Така тебе ти се чини, оди да те видам барај руски манекенки по интернет кои личат на струмичанки, па ќе видиме дали ти се многу или малце 500 еурЗа блендинг на две слики во фотошоп и намалување opacity на едната, 500+ евреи во џебот
Многу си прагматичен гледам, работа по преку десет сати дневно, шест дена во неделата и згора стапче режим за регулација на физиолошки потреби,јадење на машина, 15мин. и сеа прашваш за поента?Имаш некоја поента или досадно ти е?
На толкава невработеност ти бараш услови за работа? Па уште споредуваш норма во државни и приватни текстилни фабрики. Не за џабе и денес секој сака да се пикни во државна фирма. Јас сум сигурен дека да имале опција за подобро одма би си заминале како сега што заминуваат. Изгледа дека немале. Не им се допаѓало стапчето, подобро било отказ. Па никој со сила не ги држел нели ако толку им пречело стапчето ама за нивното работно место чекале редици. Тешки времиња беа за да останиш без работа. Зошто биле тешки и како се стигнало до тоа е друг муабет. И не реков дека било хумана мерка туку превентивна.
За ќарот кој го имале газдите и кој за колку време си ја вадел дневницата ти е тотално утнат муабет. Пазарот на трудот природно си ја регулира таа тематика а тогаш условите биле такви пошто во секој момент можеше да најдеш замена за истата или помала плата пошто надвор чекаја цела армија на невработени. Оди сега речи и на некоја дека ќе работи за 8000 ( настрана тоа за минималната плата) 10 часа смена и 6 дена во неделата. Очите ке ти ги истера.
Нека дадат де, кој ги држи. И што ке ти мени тебе тоа ако договорот помини и на пример испадни дека е неповолен за нас како република. Ке имаш кон кој да покажуваш со прст. Јака утеха или по наши по свадба тапани. Завршена работа ке биди тоа и создравје да си го носиме .
Мигрантската криза е контролиран удар врз Европа.Токму делот од Европа (континентот) што е политички најсилно под влијание на САД? Многу малку веројатно.
Повеќе би рекол дека 5 минути од кога би ослабела Америка целиот Балкан би пламнал и ескалирал во нова светска војна. Исто сум убеден дека нивна добра волја би го средила овој хаос. Мигрантската криза е контролиран удар врз Европа токму преку истиве земји вклучително и Грција, која по зрелост и конфликтност е многу блиска до ЗБ.
Да не се лажеме, иако се сојузници, ЕУ е најголем конкурент на САД како светска сила, а Балканов е идеален простор да се јави распарување на целината.
Ај сеа не се прај Ѓорѓија. Прво викаш дека си против еу и нато после викаш дека немаш проблем да гласаш за партија што цели кон еу и нато. Види можеш до утре будала да глумиш овде, али ова вие е од поодамна одлика на членството и ради тоа никој не ве сака, ама баш никој. А почнувате и меѓусебе да не сакате пошто искача на видело кој поише украл од другиот и од завист очи ќе си вадите. Чекај тек идат ебани моменти за партијата. СДС го издржааа тоа со помош на странците, вие немате кој да ви даде поддршка а евентуален дебакал на локални ќе значи и почеток на расформирањето на тоа што го знаеме како Вемеро.За што се бунам?
Дечко ти бладаш, не знам за што зборуваш. Во секој случај, еве да се исповедам, јас имам гласано на избори еднаш во живот - на минатите локални избори кои беа околу 2012-2013 некаде каде што го ишкртав ливчето. ВМРО и СДСМ се срање партии исполнети со криминалци и лажговци. Во врска со евроинтеграциите јас сум против зачленување во НАТО додека сум за ЕУ но мислам дека не ни се неопходни.Ај сеа не се прај Ѓорѓија. Прво викаш дека си против еу и нато после викаш дека немаш проблем да гласаш за партија што цели кон еу и нато. Види можеш до утре будала да глумиш овде, али ова вие е од поодамна одлика на членството и ради тоа никој не ве сака, ама баш никој. А почнувате и меѓусебе да не сакате пошто искача на видело кој поише украл од другиот и од завист очи ќе си вадите. Чекај тек идат ебани моменти за партијата. СДС го издржааа тоа со помош на странците, вие немате кој да ви даде поддршка а евентуален дебакал на локални ќе значи и почеток на расформирањето на тоа што го знаеме како Вемеро.
Зошто против НАТО членство?Дечко ти бладаш, не знам за што зборуваш. Во секој случај, еве да се исповедам, јас имам гласано на избори еднаш во живот - на минатите локални избори кои беа околу 2012-2013 некаде каде што го ишкртав ливчето. ВМРО и СДСМ се срање партии исполнети со криминалци и лажговци. Во врска со евроинтеграциите јас сум против зачленување во НАТО додека сум за ЕУ но мислам дека не ни се неопходни.
Јас не знам зошто и како си заклучил ека сум со ВМРО, изгледа во државава не можеш да бидеш свој, мора да си или ВМРО или СДСМ, или со Србите или со Бугарите, или си Американците или со Русите... За жал ова е една од карактеристиките на народов.
Сакам да сме воено неутрални и бидејќи немаме непријател од кого ни треба таква заштита.Зошто против НАТО членство?