Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
.да им го скратат , треба да го сменат законот , а за да го сменат треба и опозицијата да се сложи. Ако не, почнува недемократско насилие , а стапот има два краја...Што мислиш, кој ќе го папа подебелиот??
Вмро.

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Паторот ги донесе османлиите. Има ли по-хард кор муслимани од нив? На ѕидовите на Виена дошле со коњите, а тој ко курва ги пикна низ мала врата. Паторот ја врати Румелија назад: тав, џеваир, лимак, јахја кемал, банкана (као се викаше), аџибадем... - тоа е модерно освојување...да знаеле правине ВМРО пред сто и кусур години дека денес некој пропали боксер накитен лажно со нивно име ќе им иссере врз идеалите, ич нема да се состанеле ниеднаш. ВМРО е организација формирана пред се за ослободување од османлиската империја, па после за осамостојување и формирање сопствена држава за разлика од дпне кое е обична клептоманска скупина со армија необразувана, заведена багра позади себе. За сите османлиски споменици во државава без никаков проблем ердогановите владини и невладини даваат пари за нивно реставрирање, а нашиве "патриоти" ред немаат напишано или кажано за тоа.
Проблемот со Турција е и наш проблем, иако не ни е сосед. Ердо даваше супер-гадни изјави на Косово кои се и на наша штета, а кога си го сценираше пучот сите форумски копуци кои уште лижат кај паторот, го бранеа и нео-султанот. Поглупа багра од дпне тешко на друго место...
Јахја Кемал е во Македонија уште од 1997 год. време кога Ердоган беше во затвор заради рецитирање турски марш!

Ердоган: Идејата за „Голема Албанија“ е неприфатлива за Турција
20 јуни
Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган изјави денеска дека идејата на некои кругови за обединување на Албанија, Македонија и Косово во „Голема Албанија“ е лоша и неприфатлива за Турција, која заговара почитување на суверенитетот и интегритетот на земјите од Балканот.

– Тоа се лоши работи. Ете, гледате што се случува на Блискиот исток, во Ирак, Сирија… Не сакаме такви кризи да се случуваат на Балканот. Постојат такви кои за Балканот се обидуваат да направат такви планови, но тоа нема да им го дозволиме. Ние заговараме почитување на суверенитетот и интегритетот на државите и тоа мора да се сфати. Затоа такви игри не смеат да се прават во Македонија, БиХ, Албанија, Србија, истакна Ердоган.

Шефот на турската држава порача дека сите тие земји треба да го продолжат својот пат кон кој се движат.

Тој додаде дека различностите во секоја земја и општество мора да се препознаат и да се искористат како богатство, оценувајќи дека таквото разбирање на работите може да им помогне на овие земји.

http://www.alsat-m.tv/mk/ердоган-идејата-за-голема-албанија/

Ај кажи ми што е опасно и на наша штета во случајот?

Да не сакаш случајно да ти цитирам изјави и ставови на американски конгресмени или сенатори?

Знаеш ли која беше улогата на Глен Нај во Арачиново 2001?

https://en.wikipedia.org/wiki/Glenn_Nye

Познати ти се дечките кои глава му спасуваа на брадативе одметници од сликата?

И уште пувки продавате дека Ердоган ширел радикален исламизам, а самиот Ердоган ја збриши ИСИС од сириско-турската граница! Една година пред Турците и Русите да влезат во Сирија, Америка беше со војска таму, а ИСИС се прошири колку Велика Британија територијално, се дури не влегоа Русите и Турците и полека ја бришат од мапата...

https://www.liveleak.com/view?i=a0f_1482419670[DOUBLEPOST=1499396684][/DOUBLEPOST]
Паторот ги донесе османлиите. Има ли по-хард кор муслимани од нив? На ѕидовите на Виена дошле со коњите, а тој ко курва ги пикна низ мала врата. Паторот ја врати Румелија назад: тав, џеваир, лимак, јахја кемал, банкана (као се викаше), аџибадем... - тоа е модерно освојување...да знаеле правине ВМРО пред сто и кусур години дека денес некој пропали боксер накитен лажно со нивно име ќе им иссере врз идеалите, ич нема да се состанеле ниеднаш. ВМРО е организација формирана пред се за ослободување од османлиската империја, па после за осамостојување и формирање сопствена држава за разлика од дпне кое е обична клептоманска скупина со армија необразувана, заведена багра позади себе. За сите османлиски споменици во државава без никаков проблем ердогановите владини и невладини даваат пари за нивно реставрирање, а нашиве "патриоти" ред немаат напишано или кажано за тоа.
Проблемот со Турција е и наш проблем, иако не ни е сосед. Ердо даваше супер-гадни изјави на Косово кои се и на наша штета, а кога си го сценираше пучот сите форумски копуци кои уште лижат кај паторот, го бранеа и нео-султанот. Поглупа багра од дпне тешко на друго место...
Јахја Кемал е во Македонија уште од 1997 год. време кога Ердоган беше во затвор заради рецитирање турски марш!

Ердоган: Идејата за „Голема Албанија“ е неприфатлива за Турција
20 јуни
Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган изјави денеска дека идејата на некои кругови за обединување на Албанија, Македонија и Косово во „Голема Албанија“ е лоша и неприфатлива за Турција, која заговара почитување на суверенитетот и интегритетот на земјите од Балканот.

– Тоа се лоши работи. Ете, гледате што се случува на Блискиот исток, во Ирак, Сирија… Не сакаме такви кризи да се случуваат на Балканот. Постојат такви кои за Балканот се обидуваат да направат такви планови, но тоа нема да им го дозволиме. Ние заговараме почитување на суверенитетот и интегритетот на државите и тоа мора да се сфати. Затоа такви игри не смеат да се прават во Македонија, БиХ, Албанија, Србија, истакна Ердоган.

Шефот на турската држава порача дека сите тие земји треба да го продолжат својот пат кон кој се движат.

Тој додаде дека различностите во секоја земја и општество мора да се препознаат и да се искористат како богатство, оценувајќи дека таквото разбирање на работите може да им помогне на овие земји.

http://www.alsat-m.tv/mk/ердоган-идејата-за-голема-албанија/

Ај кажи ми што е опасно и на наша штета во случајот?

Да не сакаш случајно да ти цитирам изјави и ставови на американски конгресмени или сенатори?

Знаеш ли која беше улогата на Глен Нај во Арачиново 2001?

https://en.wikipedia.org/wiki/Glenn_Nye

Познати ти се дечките кои глава му спасуваа на брадативе одметници од сликата?

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
http://sdk.mk/index.php/naslovna/vratile-sudija-od-pat-vo-bitola-za-da-go-spasat-gruevski-od-pritvor/
ВРАТИЛЕ СУДИЈА ОД ПАТ ВО БИТОЛА ЗА ДА ГО СПАСАТ ГРУЕВСКИ ОД ПРИТВОР

Се моли Сдсм да не прави притисок врз судиите и да не го партизира судството.
Кога го гледам ова си викам, па јас да бев судија ќе си побарав 10 милиони евра и ич уво не ми чуе.
После ќе биде на апелација, па пак за гласање за притвор и оп пак 10 милиони. Ова судиите може да го соголат груевски со пари изнудување, ама они сигурно се пазарат за нешто ситно во неколку илјади или стотина илјади евра.[DOUBLEPOST=1499404793][/DOUBLEPOST]
Опозицијата никогаш, ама никогаш не е конструктивна. И СДС кога се бунеше за буџетот(црниот петок ли понеделник, кој ли беше)..тоа го правеше за сопствен интерес, а спротивно на државниот. И многу пати пред и после тоа

исто и ВМРО сега ќе прави-ќе ги збуцкува албанците да баарат тоа што им е ветено, за да го билдаат рејтингот, а спротивно на државниот интерес. Ќе ја блокира работата на парламентот тогаш кога ќе им биди во нивна полза, а спротивно на држаниот интерес...

Кој кажува поинаку....е пристрасен
Знаеш дека во тој буџет од 2012, мијалков имал обезбедено пари за опремата за прислушкување со што можеше да се прислушкуваат над 20к луѓе или тоа е државниот интерес комунистичка држава. Па после грујо вадење на платениците (актери, земјоделци и што уште не) и протести демек буџетот да се донесе оти крај на светот ќе биде.[DOUBLEPOST=1499405115][/DOUBLEPOST]
http://www.mtc.gov.mk/zapochna-so-izgradba-ekspresniot-pat-od-gradsko-do-prilep-1

и ртука е утната трасата, ама компанијате е од ЕУ, не е кинеска
Вмро ги договараат утките. Новата улица, Јордан Мијалков е без одводна канализација па при секој дожд се поплавува.
Ако ти текнува на времето, уште кога коце беше градоначалник на гази баба и ја пушти во употреба клучката кај саем, за само два месеци се случи пороен дожд и направи мало езерце, бидејќи нема одводна канализација, па мораше дополнително да се стави.
Поупатените ми имаат кажувано дека било наредено од самиот Коце да нема одводна канализација т.е да биде проектирана без одводна канализација.
Така да фирмата може да биде и меѓу топ 10 најдобри фирми во светот, ама да се договорат да се утне трасата.

Последно уредено:
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Кога го гледам ова си викам, па јас да бев судија ќе си побарав 10 милиони евра и ич уво не ми чуе.
После ќе биде на апелација, па пак за гласање за притвор и оп пак 10 милиони. Ова судиите може да го соголат груевски со пари изнудување, ама они сигурно се пазарат за нешто ситно во неколку илјади или стотина илјади евра.
Јас па мислам дека не се ни пазарат за пари, имаат страв сеуште а некои се едноставно глупи.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
аха .., само ти сонувај , ќе се рабудиш со опасна главоболка... :)
После ќе биде на апелација, па пак за гласање за притвор и оп пак 10 милиони. Ова судиите може да го соголат груевски со пари изнудување, ама они сигурно се пазарат за нешто ситно во неколку илјади или стотина илјади евра.[DOUBLEPOST=1499404793][/DOUBLEPOST]
Знаеш дека во тој буџет од 2012, мијалков имал обезбедено пари за опремата за прислушкување со што можеше да се прислушкуваат над 20к луѓе или тоа е државниот интерес комунистичка држава. Па после грујо вадење на платениците (актери, земјоделци и што уште не) и протести демек буџетот да се донесе оти крај на светот ќе биде.[DOUBLEPOST=1499405115][/DOUBLEPOST]
Вмро ги договараат утките. Новата улица, Јордан Мијалков е без одводна канализација па при секој дожд се поплавува.
Ако ти текнува на времето, уште кога коце беше градоначалник на гази баба и ја пушти во употреба клучката кај саем, за само два месеци се случи пороен дожд и направи мало езерце, бидејќи нема одводна канализација, па мораше дополнително да се стави.
Поупатените ми имаат кажувано дека било наредено од самиот Коце да нема одводна канализација т.е да биде проектирана без одводна канализација.
Така да фирмата може да биде и меѓу топ 10 најдобри фирми во светот, ама да се договорат да се утне трасата.
..интересно е кога емпириски се потврдува аксиомата сдсм-овца = глупандер.
Уцена и пљачка , од таа сдсмовска болест ниедна хемија очигледно не ги вади, тоа им е ѕвезда водилка во живот, затоа насекаде ја гледаат..и кај ја има и кај ја нема...Како беше она ...: само криминалец мисли дека сите се криминалци...
Околу Мијалков.., не само што прислушкуе 20.000 чесни граѓани, туку и ги лоцира со точност од пола метро у реално време, а и го користи телефонот како микрофон за да ги слуша у секое време дана и ночи и да ги гледа дур и у црна темница...што праат и зборат.....
Ниедна фирма која држи до себе , не мора да е од 10-те најдобри у свет, не праи улица, канализација, клучка кај саем и автопат според тоа како Коце кажува , туку по проект со ревизија и ревидент на ревизијата. А нив ги реализираат инжињери на кои некој им дал диплома, која тие ја ставиле во џеб и частеле фамилија и пријатели за тоа...во време кога Коце не да не бил Коцекабана , туку дури ни не знаел што е тоа...
Ова вака колку да не праиш и другпат смешни муабети.., атер на никот Хемиски Ангелу...:) :)

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
До кај ви се партиските вработување, или тие све професионалци ви се. Не утепавте од задолжување 3 пати за еден месец??? Срам да ви е ќе не направите просјаци. Ве гласаа луѓе, а сега ги лажете за 500 евра палта, не гласавте РДФ во Собрание. Кај зинете лажете луѓе!!!

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Ова вака колку да не праиш и другпат смешни муабети..
Ех, да имаше господ, па ти да престанеш со тоа. Има луѓе овде, меѓу кои сум и јас што би платиле само ти да престанеш со „смешниве“ (поише жални) муабети.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
До кај ви се партиските вработување, или тие све професионалци ви се. Не утепавте од задолжување 3 пати за еден месец??? Срам да ви е ќе не направите просјаци. Ве гласаа луѓе, а сега ги лажете за 500 евра палта, не гласавте РДФ во Собрание. Кај зинете лажете луѓе!!!
300+ милиони задолжување не ти сметаше?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Ех, да имаше господ, па ти да престанеш со тоа. Има луѓе овде, меѓу кои сум и јас што би платиле само ти да престанеш со „смешниве“ (поише жални) муабети.
...колку плаќате, т.е. колку би собрале ?? :)[DOUBLEPOST=1499417205][/DOUBLEPOST]
300+ милиони задолжување не ти сметаше?
300+ е ситно бројче , квизлинзиве од сдсм со окупаториве заедно ќе дојдат на милијарда ипол-две за година максимум...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Груевски викаше дека укинувањето на РДТ е катастрофален потег кој ќе значи крај за Македонска телевизија и дека никако не смее да се дозволи, али него веќе не го слушаат неговите членови и пратеници од ВМРО - тие контра него бараат да се укини РДТ, пратеничка на ВМРО ДПМНЕ јавно му понуди на СДСМ дека ќе дадат продолжување на СЈО ако тие го одберат јавниот обвинител, па после партијата даваше деманти дека тоа не е став на партијата туку личен став на одметнатиот пратеник од ВМРО, во СЈО веќе има 8 заштитени сведоци од редовите на највисокото раководство на ВМРО, во рамки на ВМРО е формиран кризен штаб за реформа на партијата кој има десетици иљади следбеници и кој почна со процедури за промена на статут на партија, раководството, идеологијата а со кој штаб раководството на партијата започна жестока војна, во собранието пратениците на ВМРО се поделени на 10 фракции, не можат да се договорат за еден координатор поради внатропартиски судири и разлики.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
...колку плаќате, т.е. колку би собрале ?? :)[DOUBLEPOST=1499417205][/DOUBLEPOST]
300+ е ситно бројче , квизлинзиве од сдсм со окупаториве заедно ќе дојдат на милијарда ипол-две за година максимум...
Штом е ситно значи не треба да ти сметаат нови 300.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
шо знам...50че-100че. Ко за тебе доста е.
Ќе си купиш ракија од пазар и сите мирна глава ќе иаме.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
шо знам...50че-100че. Ко за тебе доста е.
Ќе си купиш ракија од пазар и сите мирна глава ќе иаме.
..а бе Алма јас стотче на циганчиња перачи на шофершајбна давам , 500 на онаа фината жена што проси на раскрсницата на Јане Сандански со Србија..и се сметам себе за безобразна стипса...Па ти бе невидена џукела си бил. Да спомнеше 50-100 килоевра , кои ќе ги донирав за сирачиња кај оној ЛГБТ Боки да не речете го мразам...ајде и така и така, а ти ачик ашкере ме навредуваш...која џукела си бе ти оскубана ..сдсмовска... :) :)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.608
не бе, зашто?!
супер е конкрит, сите се заебаваат со него

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom