Хммм, Меѓународен Фактор, тоа му доаѓа ко нешто од надвор или попрецизно туѓо, а јас колку знам познато е дека само кур у туѓи руки расте, се друго пропаѓа. Тоа значи дека , ако на нив МФ нешто се потпираш , дека ни се т'ки вратоите те не можеме , не знаеме.. ко волците сами не си ги вршиме работите. Јас незнам што е и како договарано и какви приредби се спремаат , ама знам дека Македонска Македонија има да ја нема. И тоа најмногу на основа на долгогодишните инвестиции на МФ кои сега гледам се ефектуираат кога ги читам овде писанијата и срањата на куп немакедонци и шипатари со адаптирани никови како ми објаснуваат дека Македонија не оди у красни курац туку у рајот со по седумдесет девици ..свакоме.
Исто многу си ми интересен кога како и тие сироти бедници ми објаснуваш како сум многу нервозен од некои изгледа само тебе знајни причини...
Нешто слушнав сега , можеби не сум разбрал добро ,ама новава сецесионистичка проалбанска влада у сефои затекнува 40 пати повеќе пари за промтно трошење од сумата која пред десет години сдсм ја оставила на дното на владиниот сеф. Некои опасни лоповчуги овие вмровциве.....ќе биде изгледа ко онаа на гусларот: и ќе плачат по нив белите друмови, ама нив нема да ги има....
Уживај ти у среќната ти земја , а ја да видам под која сенка да го врзам товаров ( магаренце на далматински) .....
Сигурен сум дека има многу работи кои ти ги знаеш а јас неам појма, а ништо шо јас знам а ти не знаеш, те уверувам
Еве ова е сецениостичка проалбанска влада, во ред, ти тоа го заклучи врз основа на шо? Тиранска платформа?
Зошто бе кога беше промовирана во јавноста таа фамозна платформа патриотите не излегоа одма јасно и гласно да кажат дека ја отфрлаат и дека не преговараат врз основ на истата и бараат од СДСМ да го следи нивниот чекор м? Едноставно прашање.
Името, ај сеа кажи дека горе доле север и сл не е автентичен разговор, нели бе нема преговори за името? Името не го даваме?!
Едно име имаме и сл? Шо потреба имаше од т.н антиквизација, или ги наседна некој? Како сето тоа беше во наш прилог?
Јас не велам дека се шо е напраено е негативно, има и позитивни работи, економската доктрина, кејнесианазимот им е позитивна, бар според мене, како беше во пракса применета сега ќе видиме кога ќе се отворат китапите, шо и да има во нив тоа го правеле тие шо биле на власт не јас. Еве
@Dexter26 го критикува Никола Поповски како поранешем министер т.е неговата типична неолиберална доктрина, конформистичка, ама банкстерите си го прават своето, можеме без заеми? Ако може бујрум.
Кампањата за странски инвестиции, сега тоа што не сме доволно атрактивни е др, како СК2014 влијаеше на наша промоција не знам.
Џабе се расправаме, Ел Президенте го гледав сега на анал 5, мислам дека има поголем капацитет и може да го покаже сега во поинакви услови, тоа што му го наметнаа фикус е чисто ПР пристап на девалвација, слично направија и со Трајковски. Мислам ќе има шанса да покаже нешто пинаку во иднина, ако сака да бие Претседате на РМ, не само партиски апаратчик.
Ти шо ќе кажиш за приредбата во Собрание? Тоа беше за афирмација или фиромација?
Секој втор пост ти се Албанците и странците, мислам ваква купи ден ден политика никој до сега не водел, во секој поглед.
Шо ти се криви странците за криминалот на власта?
Со Албанците кој беше во коалиција, Џафери кој го амнестираше и го унапреди во Мин за Одб? Сега овој шо не чини друг е?
Не живеам во илузија дека ке има спектакуларни реформи, ама не ја прифатив ни патриотската фатаморгана бе Хер
@concrete
П.С Ја спакуван сум посекако, таксан