Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
:facepalm::facepalm::facepalm: Deteto e glasac na SDS i namerno otisol tamo da se snima i da sbori gluposti prikazuvajki se kako VMROvec.
AJde sto ne e uopste inventivno nekoj toa ne go razbraa joke-ot i toa e tazno.
Да, да. Баш отскокнуваше од другите у масата - све академици, филозофи и писатели беа, на чело со абди.

S

silmarillion

Гостин
:facepalm::facepalm::facepalm: Deteto e glasac na SDS i namerno otisol tamo da se snima i da sbori gluposti prikazuvajki se kako VMROvec.
AJde sto ne e uopste inventivno nekoj toa ne go razbraa joke-ot i toa e tazno.
Дечко не лупетај го знаеме од Центар, Сале. Наивно дете беше и си остана. Ама изгледа и понаивни од него има : )))

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.042
Поени од реакции
83.479
Дечко не лупетај го знаеме од Центар, Сале. Наивно дете беше и си остана. Ама изгледа и понаивни од него има : )))
Овој предавнички смрад што се влече по форумов, не е наивен чопор. Тоа се бескрупулозни гниди кои и мајка и би си ја продале за сендвичч, а не па Македонија и македонските национални интереси. Не се они наивни, платени се (или барем се убедни дека се платени).

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.164
Поени од реакции
3.402
Браво бе сте изнапишале 30 страни за 15 саати.

Ај сега некој да ми раскаже што се случи кој победи.

|gor

Шмрчем амфетамин
Член од
12 јануари 2010
Мислења
1.421
Поени од реакции
2.503
Браво бе сте изнапишале 30 страни за 15 саати.

Ај сега некој да ми раскаже што се случи кој победи.
Али веќе 15 години победува. Требаше да сВатиш до сеа.

S

silmarillion

Гостин
Овој предавнички смрад што се влече по форумов, не е наивен чопор. Тоа се бескрупулозни гниди кои и мајка и би си ја продале за сендвичч, а не па Македонија и македонските национални интереси. Не се они наивни, платени се (или барем се убедни дека се платени).
Пишав неколку пасуса, и ги избришав. Не ми се зборат озбилни муабети више, чим Сале стана главен лик у државава која е поентата да се биде озбилен? : )))

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.450
Поени од реакции
17.885
А војна да имаме?
Нема да биде никакво изненадување наскоро, напролет поточно - по традиција тогаш се случуваат такви појави, да се појават некакви вооружени, униформирани, неидинтификувани формации кои шпартаат по планините и пограничните селца кои гравитираат околу Косово. И да постават некакви барања.

Уствари, кога ќе размислам, можно е сите тие што се политички претставници да бидат изненадени.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
http://www.dnevnik.mk/?ItemID=B11385A77F071941BB09BD90A05CD5E5

Еве што пишувал водачот на вчерашниот „бунт на малите к*риња“ во 2011-та година. Чуда праи скопскиов воздух. Во 2011-та во колумна за дневник го разглаба целиот систем на дпне за крадење избори, а во 2016-та иде да го пали ДИК и тоа за резултати од избори кои сеуште не се конечни.

Овој и сите организатори на оние овци пред дик треба на пирани да ги фрлиме и ќе ја ресетираме државава.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Чудно како досега не ги натерал во Дневник да му ги избришат колумните.

S

silmarillion

Гостин
Чудно како досега не ги натерал во Дневник да му ги избришат колумните.
Ги чува за сваки случај ако го избркаат од работа :) И клипови на јутјуб каналот чува каде што отворено пљука по вмро.

Член од
13 декември 2014
Мислења
422
Поени од реакции
337
Нема да биде никакво изненадување наскоро, напролет поточно - по традиција тогаш се случуваат такви појави, да се појават некакви вооружени, униформирани, неидинтификувани формации кои шпартаат по планините и пограничните селца кои гравитираат околу Косово. И да постават некакви барања.

Уствари, кога ќе размислам, можно е сите тие што се политички претставници да бидат изненадени.
Nikoj nema da bide iznenaden bas takvo nesto se ceka momentalno. Koga UCKite ke pocnat da pukat na Makedonci nema da pitat za koj si glasal na Izbori tuka ke pukat na sekoj NEalbanec. Togas i na simpatizerite na SDS ke im stane jasno. Istite tie Glasaci na SDS (Ne sboram za Funckcioneri) ke bidat Etknicki IZcisteni od nivnite vekovni ognjista od nekoj novi Komandanti na Ilrida pa ke molat nekoj da gi brane.

Apofis

Оператор
Член од
20 септември 2009
Мислења
158
Поени од реакции
21
Абе, еден пријател ми рече дека имало граѓански концепт во гласот на зајко... двојазичност, федерализација била граѓански концепт :tapp:, само не можееше да ми објасни како се добива тој граѓански концепт со по 2000 денари од глас во Х фамилии.
И како ќе и објасни на ќеркаму кога ќе го праша по 7-8 год. тато кои биле овие СДСМ што почнале да ја распарчуваат Македонија? и зошто наместо англиски, германски, руски, француски, италијански учиме само албански? :tapp:
Ама сега болката не е граѓанскиот концепт, болката е што некој таму потроши околу 17 000 000 ЕУР, мрсни пари за поткуп на 70 000 албански, ромски, македонски гласови ( видовте при претресот на началникот во Куманово, и ослободувањето на криминалецот во Струмица), ветување за двојазичност и федерализација. Тоа тој што му ги дал на зајо ќе си го наплати, вака или онака...
Предлог до сите жители на Р. Македонија: Да дадеме солидарен придонес да ни го ослободат зајо, барем за парите... оти ваква комедија нити имало некогаш нити ќе има пак....[DOUBLEPOST=1481894623][/DOUBLEPOST]Во Танушевци
200 гласа за СДСМ, нели Ви кажува тоа нешто...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom