Случајности, мит или реалност!

The G-Man

Кепец
Член од
6 декември 2007
Мислења
501
Поени од реакции
12
Ајнштајн рекол дека нема случајности, но сите имаат различно мислење. Јас сум со Ајнштајн со ова.

Но, подетално, случајност се едно или повеќе случки со одреден редослед кои произведуваат нешто од и против нашата корист.

Toxic Boy

I'M MACEDONIAN!
Член од
27 јуни 2008
Мислења
215
Поени од реакции
3
не разбрав баш за што ти е темава!!!:toe::toe::toe:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Ајнштајн рекол дека нема случајности, но сите имаат различно мислење. Јас сум со Ајнштајн со ова.

Но, подетално, случајност се едно или повеќе случки со одреден редослед кои произведуваат нешто од и против нашата корист.
Ок, и?

Член од
27 јуни 2008
Мислења
53
Поени од реакции
5
а бе стварно за ова постои некое научно мислење за коисциденција или и за ова не можејки да си го објасниме ке се ваѓаме со над природни сили. Ама вака гледано за сиве теми некако ова со натприрониве сили ни стана како добто утро. Е а шо е нај интересно секој од нас во секојдневие обавезно ке рече демек ''случајно така...'' ама уствари никој појма немат шо е то шо го зборвит СЛУЧАЈНО. ај мислејна сакам да видам.

П

Паган-др

Гостин
И за што треба да се дискутира во темава??? Биди појасен...

Член од
29 јуни 2008
Мислења
460
Поени од реакции
27
Од читање меѓу редој..... темата е дали имаме веќе преодредена судбина или не?

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Од читање меѓу редој..... темата е дали имаме веќе преодредена судбина или не?
Така нешто, ама мислам и судбината на темава вака поставена е доста извесна :)

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Е што има па сега врска тоа мит и реалност со судбина?
Ај ова случајност го разбирам, па можам и да го поврзам со судбина ама ова мит не кужим... :kesa:

Член од
26 јуни 2007
Мислења
3
Поени од реакции
0
Ako mi bilo sudbina da ja otvoram temava loso mi se pisuva :blabla:

Член од
29 јуни 2008
Мислења
460
Поени од реакции
27
Така нешто, ама мислам и судбината на темава вака поставена е доста извесна :)
Малку поарно ако беше формулирана темата (и најверојатно во религија да беше), можеше да стани интересно ама вака мислам дека треба да оди в канта.
No offence The G-Man xD

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.016
Поени од реакции
2.347
Хм, авторот можеби требаше да ја формулира темата вака "Дали верувате во случајност", или "Дали постои случајност", нешто како така ми иде според неговите зборови. Инаку верувам во случајност, но напати се дешава да нешто се дешава премногу случајно па тогаш воопшто незнам што да мислам :pos2:

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Ne postoi slucajnost. Se se slucuva so pricina. Moze sega e slucajnost ama koga ke gi povrzeme rabotite so nesto drugo ke vidime deka se e povrzano so se i nema slucajnost. Gledajte gi dvata dela na Butterfly Effect i ke vidite deka nema slucajnost.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.016
Поени од реакции
2.347
Дека се се случува со причина тоа ми е малце накај параноја. Повеќе води се со сопствено искуство а помалце со филмови.

Член од
2 јули 2008
Мислења
109
Поени од реакции
1
Bi rekla samo edno...
Nisto ne e slucajno,se se slucuva so pricina!

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Дека се се случува со причина тоа ми е малце накај параноја. Повеќе води се со сопствено искуство а помалце со филмови.

Зашто? Убаво си кажа- случајности не постојат.

Еве јас го кажувам истото се водам од сопственото искуство, не гледам филмови :back:

Kajgana Shop

На врв Bottom