Слаткар(истика)

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Они бар знаат да свират на инструменти ако незнаат да пишат текстови . :helou:

I stand uncorrected.:pipi:
Овие бар знаат да смислат 5 рими за една минута. Им работи кликерот. :wink: Све си има своја умешност, ама твојот хејтеризам се заснова на тоа шо мислиш дека овој тип на музика... не е музика.
Сашкаа =) напиша:
не ми е јасно зошто кога не прифаќаме некој македонски "пеач", мора некој да каже дека ние не си го сакаме нашето, секогаш мора да ги вреѓаме македонските изведувачи. А зошто да викам "Цар е, најбоље е" за некој што мислам дека не е квалитет, уствари ја морам него да го сакам само затоа што е македонец ?! и имате право кога викате дека го сакаат само тинејџерките (а тоа денес е македонската публика), иако ја спаѓам во нив, не се летам по типови на кој песните им се чисто пцуење и јадење гомна. слаткар тапа си :)
Не мора никој да го сака Сашка, само што кога на една тема повеќе постови имаат оние кои не го сакаат отколку оние кои го сакаат, делува смешно и те тера да се помислиш дали некој лаже. :kesa:

Да искажеш став е нормално, и се почитува, да го тупиш со денови значи дека има позадина. Сеа за сеа логично ми е само љубомора, ама може ќе искочи и некоја позитивна особина, се надевам барем, ќе видиме. :nesum:

МнмлЧупе

Форум зависник
Член од
9 јуни 2009
Мислења
92
Поени од реакции
6
Да искажеш став е нормално, и се почитува, да го тупиш со денови значи дека има позадина. Сеа за сеа логично ми е само љубомора, ама може ќе искочи и некоја позитивна особина, се надевам барем, ќе видиме. :nesum:
:) да се искажи став е нормално ама стварно ове малце забега, нема потреба од препукувања... За то болдираното, кај машките ај колку толку можи се јавува некоја љубомора ама кај женските? :) :pipi:

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Лично не го слушам, ни па планирам допрва. А кога сум во просторија кај што се пуштаат неговите песни, едноставно се исклучувам во тие 3-4-5 минути додека траат, и си немам гајле. Немам ништо против човекот, ниту можам да плукам по неговите текстови и вулгарностите во нив зашто стилот кој тој го следи во денешно време е таков, колку поексплицитни текстови, толку повеќе почит и култен статус кај тие што го слушаат. И ова не важи само за него, но и за другите што го негуваат тој стил, па се' до странските рап песни, полни со агресивни, вулгарни текстови.

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Овие бар знаат да смислат 5 рими за една минута. Им работи кликерот. :wink: Све си има своја умешност, ама твојот хејтеризам се заснова на тоа шо мислиш дека овој тип на музика... не е музика.
Would you people ever stop using that "fancy" word ? :) Имаме македонски збор за тоа .. „Хејтеризам“ многу вештачки звучи.

И дете може да смисли 5 рими за една минута , не е тоа проблем, како што напоменав претходно. Ако не се добри римите ништо од бизнисот. А на Слаткар најмалце од се римите заслужуваат почит . Пцуе неартикулирано и се поставува деградирачки кон женскиот пол . Кажи и ти на девојка курва и одма ќе се навреди , ама кога пее билмезов она си рипка во први редови.

:) да се искажи став е нормално ама стварно ове малце забега, нема потреба од препукувања... За то болдираното, кај машките ај колку толку можи се јавува некоја љубомора ама кај женските? :) :pipi:
Зашто па кај машките љубомора ? Нас не ни е убав , ние не рипаме на негови песни ... :)

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Would you people ever stop using that "fancy" word ? :) Имаме македонски збор за тоа .. „Хејтеризам“ многу вештачки звучи.

И дете може да смисли 5 рими за една минута , не е тоа проблем, како што напоменав претходно. Ако не се добри римите ништо од бизнисот. А на Слаткар најмалце од се римите заслужуваат почит . Пцуе неартикулирано и се поставува деградирачки кон женскиот пол . Кажи и ти на девојка курва и одма ќе се навреди , ама кога пее билмезов она си рипка во први редови.

Зашто па кај машките љубомора ? Нас не ни е убав , ние не рипаме на негови песни ... :)
Кој си па ти да кажеш како треба да изгледа рап музиката? Тоа е начинот на кој тие луѓе живеат, се однесуваат, тоа е убавината и на хип хоп културата. Непосредна искреност. Ако не можеш да ја поднесеш, оди кај што ти одговара. Да си диригент во филхармонија па да се ослониме сите заедно на твоето мислење како релевантно во однос на музиката, ама ти имаш речиси 40 постови на оваа тема чист хејтеризам.

И хејтеризам е фенси збор, така живеам така општам, фенси сакам да бидам, и тоа ќе ми забраниш? Брат, мислам дека си претерал со укажување на туѓите грешки, ти укажувам сега јас на оваа твоја и мислам дека имам ефективно решение за тоа...

И не, децата не можат да смислат пет рими за една минута. А ако можат тогаш се бават со рап музика. Тоа ти е као ја еднаш шо кажав дека можам да звучам као Сепултура у секое време, па повраќав три дена после тоа. Се работи за дарба, за начин на живот и за уживање во истиот.
Ја и девојка ми, како се однесуваме еден према друг, ич ти да не се секираш, секој има свои фетиши... :sekss:

п.с. Кој е македонскиот збор за хејтеризам, и уште поинтересно, како се вика типот кој хејта, односно хејтерот? :poss:

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Кој си па ти да кажеш како треба да изгледа рап музиката? Тоа е начинот на кој тие луѓе живеат, се однесуваат, тоа е убавината и на хип хоп културата. Непосредна искреност. Ако не можеш да ја поднесеш, оди кај што ти одговара. Да си диригент во филхармонија па да се ослониме сите заедно на твоето мислење како релевантно во однос на музиката, ама ти имаш речиси 40 постови на оваа тема чист хејтеризам.

И хејтеризам е фенси збор, така живеам така општам, фенси сакам да бидам, и тоа ќе ми забраниш? Брат, мислам дека си претерал со укажување на туѓите грешки, ти укажувам сега јас на оваа твоја и мислам дека имам ефективно решение за тоа...

Повлечи сине... и олабај пошто мислам дека ќе експлодираш.

И не, децата не можат да смислат пет рими за една минута. А ако можат тогаш се бават со рап музика. Тоа ти е као ја еднаш шо кажав дека можам да звучам као Сепултура у секое време, па повраќав три дена после тоа. Се работи за дарба, за начин на живот и за уживање во истиот.
Ја и девојка ми, како се однесуваме еден према друг, ич ти да не се секираш, секој има свои фетиши... :sekss:

п.с. Кој е македонскиот збор за хејтеризам, и уште поинтересно, како се вика типот кој хејта, односно хејтерот? :poss:
Сам се копаш у гроб, можеби си многу постар од мене , ама сепак ќе ти кажам , прочитај се за 5 години ќе видиш кон што целам.
Хејта ? Зар не доаѓа тоа од Hate - мрази ?
А не се ослонуваш кон тоа дека кон други теми поврзани со музика имам 100 мислења кој не се „хејтеристички“ туку се во корист на авторот ?
Не е тоа рап патем. Рап е истото што и Блузот , истата идеологија . Црнците омаловажени од општеството го искажуваат револтот преку песна . Само што сега не е така . Сега има некој нов подвид наречен к*родрвење кај што треба само да пцуеш и одма си ѕвезда. Одма ти ставаат етикета музичар која не ја заслужуваш. Луѓе одат на музички академии и изучуваат инструменти по 10 години со цел да станат музичари , а сељаче од улица кое пцуе по женски го ставаат на исти ранк со него? Епа не , фала.
Ретки се оние денес кој ја увидуваат грешката на „поп-музиката“ .

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Сам се копаш у гроб, можеби си многу постар од мене , ама сепак ќе ти кажам , прочитај се за 5 години ќе видиш кон што целам.
Хејта ? Зар не доаѓа тоа од Hate - мрази ?
А не се ослонуваш кон тоа дека кон други теми поврзани со музика имам 100 мислења кој не се „хејтеристички“ туку се во корист на авторот ?
Не е тоа рап патем. Рап е истото што и Блузот , истата идеологија . Црнците омаловажени од општеството го искажуваат револтот преку песна . Само што сега не е така . Сега има некој нов подвид наречен к*родрвење кај што треба само да пцуеш и одма си ѕвезда. Одма ти ставаат етикета музичар која не ја заслужуваш. Луѓе одат на музички академии и изучуваат инструменти по 10 години со цел да станат музичари , а сељаче од улица кое пцуе по женски го ставаат на исти ранк со него? Епа не , фала.
Ретки се оние денес кој ја увидуваат грешката на „поп-музиката“ .
Токму тоа ми е поентата, на сите 100 теми си протагонист во приказната на тамошната тема, тука си негативец. А негативецот покрај тоа што никогаш не е во право, знае и да ги нервира гледачите, бидејќи цело време е напорен со сите свои излитени фрази. И сега, во ситуација каде на 100 теми ги поддржуваш авторите, зошто имаш потреба тука да набилдаш 40 постови дека некого мразиш? Не е малку... чудно? :mist:

Рапот кој го практикува Слаткар, и тоа како е рап. Не го контролираме ни јас ни ти текот и правецот на рап индуситријата. Можеби е комерцијален, но е рап. За да ме сфатиш што сакам да ти кажам, ќе ти споредам да ти биде поблиску. Тоа ти е исто као Металика што правеше добра музика до St. Anger и после тоа преминаа во малку по комерцијален Метал.

Основата на хип хопот веќе не постои, олд скулот правецот остана само како нешто кое е интересно, но вистинска слава не се прави на ваквиот начин на рецитирање. Славата е во новиот bling bling правец, кој е крајно комерцијален и кичерајски, ама е Хип хоп, сакал ти, јас и Слаткар или не. И во право си, раперите не се музичари, ниту пеачи, тие се дел од култура која не претендира да биде врвот на буржоазијата и не се раководат по бечка школа... тоа се дечишта кои растеле на улица и ниеден од тие деца не рапувал со цел да биде новиот Фифти, туку од забава и мерак. Оние кои имале доволно талент, стигнале до некаде. Слаткар е еден од нив. Најголемиот дел од песните до овој албум се фантастични. На овој има неколку, и неколку кои се тотално чкарт, од андерграунд аспект. Ама прашај ги оние кои сакаат комерцијален рап, ќе речат цел албум е бомба.

Но ова веќе се муабети кои треба да ги муабетат луѓе кои живеат за рап, а не ја и ти кој тотално не сакаш ваков стил на музика.

п.с. Не ми кажа Хејтер како е на македонски!?

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Токму тоа ми е поентата, на сите 100 теми си протагонист во приказната на тамошната тема, тука си негативец. А негативецот покрај тоа што никогаш не е во право, знае и да ги нервира гледачите, бидејќи цело време е напорен со сите свои излитени фрази. И сега, во ситуација каде на 100 теми ги поддржуваш авторите, зошто имаш потреба тука да набилдаш 40 постови дека некого мразиш? Не е малку... чудно? :mist:

Рапот кој го практикува Слаткар, и тоа како е рап. Не го контролираме ни јас ни ти текот и правецот на рап индуситријата. Можеби е комерцијален, но е рап. За да ме сфатиш што сакам да ти кажам, ќе ти споредам да ти биде поблиску. Тоа ти е исто као Металика што правеше добра музика до St. Anger и после тоа преминаа во малку по комерцијален Метал.

Основата на хип хопот веќе не постои, олд скулот правецот остана само како нешто кое е интересно, но вистинска слава не се прави на ваквиот начин на рецитирање. Славата е во новиот bling bling правец, кој е крајно комерцијален и кичерајски, ама е Хип хоп, сакал ти, јас и Слаткар или не. И во право си, раперите не се музичари, ниту пеачи, тие се дел од култура која не претендира да биде врвот на буржоазијата и не се раководат по бечка школа... тоа се дечишта кои растеле на улица и ниеден од тие деца не рапувал со цел да биде новиот Фифти, туку од забава и мерак. Оние кои имале доволно талент, стигнале до некаде. Слаткар е еден од нив. Најголемиот дел од песните до овој албум се фантастични. На овој има неколку, и неколку кои се тотално чкарт, од андерграунд аспект. Ама прашај ги оние кои сакаат комерцијален рап, ќе речат цел албум е бомба.

Но ова веќе се муабети кои треба да ги муабетат луѓе кои живеат за рап, а не ја и ти кој тотално не сакаш ваков стил на музика.

п.с. Не ми кажа Хејтер како е на македонски!?
Не сум негативец , едноставно сум реално поставен кон работите . Ако не е музика рапот зашто е темава во подфорум музика ? Музиката беше уметност , а ова што го прави дотичниот е далеку од уметност . Тоа кажав.
Најмала цел ми беше да билдам мислења. Само се приклучував кон дискусијата која се водеше во тој правец. Инаку не би ја делел комерцијалната музика како неквалитетна , има многу комерцијални артисти кој се квалитетни. И не е точно за Слаткар дека стигнал со талент, стигнал со пари. Со Тони Зен и Јован Јованов за да соработуваш , не треба да имаш талент. Ако имаше талент , ќе беше мн. подалеку од таа продуцентска куќа.
И ја сакам рап , кој рече дека несакам ? Ја си ги слушам и почитувам Mos Def , Notorius B.I.G, Shorty , Frenkie , Edo Maajka , Marchelo и сл.
Ама неможам да почитувам некој кој ми е под нивото. Некој кој незаслужно стои на сцената .
А во однос на Хејтер , буквален превод немаш , мразач би било. Ама за да го одбегнам неговото користење ги парафразирам речениците . Пр. „Зашто да бидеш хејтер?“ во „Зашто да го мразиш?“ .

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Да, но и Марчело прави пари.. да не се лажиме...:)
инаку ова ти е исто ко ќе речиш две деца од исто школо, едното му се сите петки, на другото сите единици и сега поради некои си икс причини можи ова со единици да успее повеќе од ова со сите петки..
Туку поентата на мојот претходен пост и тој пред него ми беше шо сите го плукате Слаткар што пцуе по песните, а ни збор настрана не викате за :
Dr. Dre-Fuck you..
или пак
T-Pain - show you how
Тие си се ок, кога продаваат албуми ширум светот без никакво пардон, а на Слаткар ви пречи огромната продажба на неговион албум:nesvest:
Ако веќе почнувате да плукате по еден, гледајте малку и од страна дали е единствен, а за уметник и јас викам дека е далеку од уметник,ама дека само неговите песни се без цензура тоа не го сфатив уште..

едит: и за говорната мана не ми е јасно што има толку смешно во тоа, кога половина од тука шо му се смеете, на темана за говорни мани викате дека не се смеете на такви работи..
браво...............
може не знаат за што се пее во песната т.е. не разбираат англиски

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Blind бе човек.. ако не си фан и љубител на музиката на Слаткар,а воедно и на македонскиот рап,ако не ти се допага не слушај. Кој те тера да слушаш Слаткар,Тони Зен и т.н.

Не ја отварај темава ако ти пречи и шо повеке.:toe:

Член од
17 јуни 2009
Мислења
84
Поени од реакции
3
ц ц ц.
Секој има свој вкус. Најискрено на мене ми се свига слаткар на изглед, и шо е до мене ок му се песните.
Ама најглупо е шо пее само за п**ки. Треба малку да почне да пишува за животот.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
ц ц ц.
Секој има свој вкус. Најискрено на мене ми се свига слаткар на изглед, и шо е до мене ок му се песните.
Ама најглупо е шо пее само за пички. Треба малку да почне да пишува за животот.
А постарите песни му ги имаш слушнато или само овие од албумов?

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
ц ц ц.
Ама најглупо е шо пее само за пички. Треба малку да почне да пишува за животот.
Еми тоа е животот, кој друг живот? :p

Тапа фраер ми е. Ај што копира...бар добро да копираше...

R

RAYTHEON23

Гостин
Абе батко па ти си тежок националист ако не го поштуваш рапот на Марчело или Виклер само затоа што е срби. Се лажеш ако мислиш дека таму немалле порано рап. Тие имаа групи уште на почетокот на 80-тите и имаа 3 издавачки куќи специјализирани само за рап музика, а не како ние што снимавме во Бугарија. Мене никогаш нема да ме ограничува дали раперот е србин, босанец хрват или наш. Многу ми е поважно дали е тој на ниво на Слаткар / Тони Зен (нивните спотови говорат се) или на ниво на Марчело / САФ:smir:
епа тоа е тезата де србски рап немаше до 2002 тоа 80 било југославија:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom