Скутерчиња: Се за и околу нив

• Креатор на темата Креатор на темата _FireFox_
  • Време на започнување Време на започнување
Zdravo imam hamachi itraxx 80cc 4t i koga stavam 4.0grama (standard rolni) vlece ali ne ide na krajna a koga stavam 6.5grama na krajna odi 80-85 (so dvajca) rolni prvo mi zategluva dobro i posle gusi kako da nema snaga i koga kje se uleti nema maka posle toa ide sve dobro pa da prasam okolu sto e problemot?

Zdravo imam hamachi itraxx 80cc 4t i koga stavam 4.0grama (standard rolni) vlece ali ne ide na krajna a koga stavam 6.5grama na krajna odi 80-85 (so dvajca) rolni prvo mi zategluva dobro i posle gusi kako da nema snaga i koga kje se uleti nema maka posle toa ide sve dobro pa da prasam okolu sto e problemot?
Лесни ролни поголемо забрзување, тешки ролни потешко забрзува поголема крајна.
Нема и двете, најдобри ти се 4.7 грама.
Инаку тоа што ти се гуши мислам дека е до дизната треба поголема да ставиш.
Исто ако возиш со фабрички аусплух може ти гуши и не ја ослободуваш моќта, треба ти спортски. Уасуни z серија ти се добри, Џенели многу се гласни на звук.
Исто така можеш и да штелуваш со федерчиња на ламела за подобар старт.

Но најдобро ти е кај некој што има обртометар па да пробате неколку комбинации ролни,дизна и федерчиња.
Секој мотор различно реагира и се штелува.

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Дечки која е реална цена за коска Априлиа СР 50 2016 година, гледам на пазарот идат по 2000-2500. Благодарам однапред
Реална цена за такви скутери нема. Кој колку сака толку бара. Поготово сега кога престанаа да се произведуваат такви машини многу е тешко да најдеш сочуван скутер.

Ако ти е кеф и го знаеш моторот од претходно како е возен и одржуван земај.

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Во план сум да земам 50ка, па ме интересира кој е подобар избор за низ град, Sym fiddle 3 или Sym Symphony?

Во план сум да земам 50ка, па ме интересира кој е подобар избор за низ град, Sym fiddle 3 или Sym Symphony?
Sym Symphony … покомотен е , има поголеми тркала , а со самото тоа е постабилен и поманеврабилен

Imam Italjet Charger 8m 2022 motort ima pominato 15000km,smeniv federi na lamela [zolt centralen so zolti mali] motor ide do 70 kako metak posle toa kako da gubi naednas snaga [ ima obrtaza],smenet mi e i kaishot staven mallossi i malossi rolni 3x.3.5g i 3x.4.2g [ Motorot nejkese da mrdne samo so 4.2g zatoa zemav 3.5] top speed mu e 73-4 na pravo a na udolnica odi 78 i povekje nejke,kaishot kaj variatorot nejke da se kaci do gore imate nekoja ideja sto da pravam za da odi pobrzo na krajna a da ne izgubi ubrzanje

Имате ли некој телефон од мајстор за скутери во дел од Центар до Ѓорче ,само да не е оној од Педагошка , два пати му носам и тапа е .

АКо имате и од некој што иде и на лице место супер би било . Имав од еден од Припор,супер беше , му изгубив контакт .

Имате ли некој телефон од мајстор за скутери во дел од Центар до Ѓорче ,само да не е оној од Педагошка , два пати му носам и тапа е .

АКо имате и од некој што иде и на лице место супер би било . Имав од еден од Припор,супер беше , му изгубив контакт .
Ако збориш за Мац од припор број 075 533 533 , стварно е супер

IMG_1533.jpgIMG_3366.jpg

Nekoe iskustvo so ovie 2 modeli?

Prviot camello kazuvaat bil 110cc fabricki
Vtoriot RKS sniper kazuvaat bil 125cc fabricki
I dvata se vodat 50cc vo dokument

Dali e vistina toa ili ne?

16922811519508913528155678760840.jpg

Каде можам да најдам дисплеј или некој да имал проблем

4c9d1870-8bc6-49ed-81a2-7395677e7fbe.jpg

Здраво дали некој знае кај може да се најде она сребренетa пластика позади шо е за Hamachi SpeedForce ?

Zdravo da prasam jas imam hamaci 50cc 4T skuterce i vo posledno vreme grubo raboti i nagore nejke da vlece gubi snaga gubi gubi i na kraj izgasne i mnogu tesko pali kako bez gorivo da e isto taka i na ramno do kraj gas se zabrzuva zabrzuva 50 metri i pocne da gubi gas da usporuva klapnata otvara ama kako da odi malku gorivo ne prima gas voopsto epten malku 25km/h edvaj zastanam vo mesto i pak poln gas i pak istoto go pravi nema kompresija mnogu e lesna kurblata moze li do toa seto ova da e ili ima uste nesto somnitelno (kupiv nov GY6 carburator ne e prljav se e cakum pakum)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom