Знаев дека ова ќе го пишеш бидејќи очигледно не разбираш. Град Скопје си има свој буџет кој по повод СК2014 е зголемен, а дополнително идат дирекни уплати за објекти и споменици преку Влада, во главно од министерство за култура. Тоа го нема во Паланка, Кратово или Куманово. И во Скопје лапаат пари, само овде им пружаат многу повеќе за лапање во однос на другите градови. Сакам да ти кажам дека со граѓански пари на луѓе од било кој дел на Македонија се вложува во еден единтвен град. Тие пари што ги насочија кон коњите, голиот Прометеј и слични на нив можеа да ги насочат во Палнка или Кратово. Само кој да разбере сега...
До курца веќе со оваа фраза! Исто како и некој умрел од глад,проклети да се сите најадени.
Исто како што некој од центар на Скопје плаќа за некој од Кривогаштани или Росоман за субвенции,а нема никаква корист од тоа,зашто он да плаќа за нив ? Зашто ја би плаќал за некој таму што прима социјална помош или за водовод и канализација у некое село у кое никад у живот не сум бил?
Скопје е главен , капитален град,Скопје е 40% од Македонија,Скопје е скоро пола индустрија Македонска.. Скопје беше,додуша и сеуште е паланка за некои соседни главни градови,да не зборам за Европски..ај Кривогаштани ќе го направиме главен град и таму нека се вложува.
--- надополнето: 7 септември 2012 во 00:55 ---
Си ја утнал.
Овде барај!
Него, Кажи ми како да ја сварам националната гордост, што се сервира преку спомениците, кога е зачинета со затварање очи пред константниот терор кој Албанците го прават врз Македонците?
патем, јас го подржувам проектот.
Едно е национална гордост а друго е предавство од пички политичари,случајно забегани во политика,само од интерес. Националната гордост,просто опишана ти е како фудбалски тим,го сакаш,навиваш за него,боите ти се омилени..се нервираш кога губи,среќен си кога победува..политичарите во таа роља би биле фудбалери..еден не трча,друг му чуе да игра,голманот пушта зицери ..претседателот гледа само да намлати пари.. и сл. тие се менуваат,ама тимот останува да живее.