Најмногу ме нервираат неписмените џандари....(на Битола мислам)....да не се навредат генерално чуварите на редот и мирот....

Го донесоа шо го донесоа тој законот за домашни миленици и за
задолжително носење корпи на кучињата ...
Гледам си шетаат слободно луѓе со пит були,вучјаци,мешавини од вучјаци и маламути

..среде Широк Сокак....
Уво ги заболе....кучето си врши нужда среде главна улица,газдата го боли стапот...се смее...луѓе гледаат од околните кафани,баш пред нив се случи настанот...(добра глетка)....и си продолжува по својот пат....
Ако веќе го применуваат тој законот нека го применуваат,ако не нека си ебат матер..нека не не ебаваат на здрав мозок....
Ме застана пред некој месец еден млад џандар,шо би рекле Американците
ROOKIE ,уште шо не ме приведе од шо беше агресивен(море матичен број ми зеде,се јави во станица дали имам извршено некое кривично дело).....бог да чува,какви кретени има

....кучето мое тогаш имаше 4 месеци ми бара маска....

..
Шо ќе беше бе неписмена институција....цела држава во криминал тони,тој со мене се запнал...
Да не важеше правилото
КАДИЈА ТЕ СУДИ КАДИЈА ТЕ ТУЖИ посебно за Македонското население во сопствената држава имаше да го изгазам тој џандарот......
И епилогот шо е?џабе,не се применува законот....како и многу други закони....
Друга работа....
Овие индијанците во Битола,треба да поработат да создадат услови да има кај да го прошета чоек кучето....
Имам правено муабет на друга тема за
КУЛТУРАТА НА ЛУЃЕТО и нивниот однос кон кучињата...
Нон стоп слушаш свиркања од некоја неписмена дечурлана...
КУЦ,КУЦ дојди,ајмооо...и кога кучето ќе се сврти бегаат или испуштаат некои неартикулирани звуци.....

Плус многу ми се јаки некои сопственици на некои егзотични минијатурни раси,е со овие се кинам од смеа...пред се од нивната надменост...
Шетаат како пауни по улица,и оп ќе се сретнат со некоја друга раса(од агресивните)

,и шо прават овие малишаните(јас ги нарекувам парталчиња)

Лаат корнат,силење до максимум а овие сопствениците свршуваат во гаќи,се гордеат со малишаните...ехеее......
Луѓе си гледаат сеир...јебига златна Битола,сеирот отука излегол....
И ти бори се кучето после,ако реагира(шо е нормално)....па ако се случи нешто непредвидено ти ќе го јадиш подебелиот крај(иако ни крив ни должен)....

...
Како и да е,и луѓето имаат права,но и животните...
Во цивилизираните земји како Германија,Данска луѓето секаде одат со своите кучиња,на шопинг,во супермаркет...кај нас ако те видат со синџир во рака, те гледаат како некој лудак....