SaltNPepa
Other's envy, owner's pride!!!
- Член од
- 14 септември 2012
- Мислења
- 1.945
- Поени од реакции
- 2.523
И ти си во право пријателе и целосно те поддржувам, имаме проблеми со сите профили на луѓе, но каде веќе и сопствениците да излезат и соодветно да си го истрчаат кучето. Во Скопје има еден, сега каков таков парк за кучиња, ама што да кажеме ние што сме од страна, јас кога сум дома шетам два лабрадора само во град и тогаш сите ме заобиколуваат од далеку, не знам што им е поентата, да е пуштено, да скока да се влече, ајде да разберам, ама и двете кучки ми се воспитани барем за во град. И кога ќе отидам во игралиштето обично навечер, кое и преку ден никој не го користи, бидејки е целото утревено, ќе ми се најде некој заљубен пар за да коментира дека кучињата му сметале, епа нека ми простат ама за е.ање навечер нека си најдат посоодветно место. Додуша постарата кучка ни кога беше мала немаше некој посебен мерак да оди кај непознати луѓе а оваа помладата сака да се поздрави со сите, но што ќе и пријдат, сама не оди, ако е пуштена се враќа редовно на команда.Животното не може да размислува човечки, затоа ситуацииве кои што ме вадат од такт се предизвикани од газдите.
Страшно ме нервира кога не знаат да си ги чуваат кучињата.
Без разлика која раса и да е кучето, треба да знаат дека ПАРКОТ НЕ Е ЗА ШЕТАЊЕ ПУШТЕНИ КУЧИЊА, ТУКУ Е МЕСТО КАДЕ ШТО ОДМАРААТ ЛУЃЕ.
Ај што немаат од тоа корпите, ги пуштиле кучињата, тие трчаат низ цел парк, а овие си стојат си слушаат музика уво не ги боли.
Страшно се нервирам, особено ако е раса од типот ротвајлер, пит бул, вучјак, кане корсо (особено ова е во мода во последно време), доберман и што ти ја знам.
Колку пати до сега, си седиме на клупа без разлика дали е локално паркче, или градски парк, и ни улетува некој што не може да го додржи кучето или го пуштило да оди пред него и кучево ни рипа во нас.
Се смее сакало да си игра.
МЕ БОЛИ КУР ДАЛИ САКА ДА СИ ИГРА, со вујна ти нека си игра ебате тоа, од такт ме вадат вакви дегени.
Има луѓе што се плашат од огромни кучиња, не можеш да пуштиш кане корсо да ми скока туку така под изговор СИ ИГРА.
Многу ме нервира ова, значи скренувам кога гледам вакви ситуации.
Особено еден пат кога и скокна ни скокна на клупа едно огромно куче, пошто типката не можеше да го собере, и после девојка ми ми требаа пола саат да ја вратам во нормала од што беше уплашена.
Големи дегени има меѓу луѓево, и стварно немаат осет.
Имаме едно игралиште кај мене во населба, и одиш навечер да си седиш или да играш, и од секаде само некое куче дотрчува пошто кретените ги пуштаат таму.
Или едно морониште, се враќаме со другариве накај дома, и типот пуштил пред него ОГРОМЕН ШАРПЛАНИНЕЦ без корпа (не дека со корпа не е опасен...).
Како може он да гарантира дека кучето нема да нападне некој?
Или нма да помине друго куче или мачка па кучево негово да ги здави?
Друга работа што ме нервира, е повеќето што чуваат кучиња се восхитуваат како нивното куче брка мачки.
И намерно кога ќе видат мачка, го пуштаат од ланец и се дерат ко мрднати да ја здави
Кога ќе видиш, секогаш имало и ќе има и такви и такви. Јас чувам куче, ама јас сум првата против шетање на јавни места без поводник, на крај краева не сакам ни јас нечија џукела да ми го искасапи кучето.