Епа и јас имав 2ка во средно по математика, а воопшто не сум лош математичар. Ама тоа е кога на професорот му е сеедно дали ќе ти пренеси од знаењето или не... битно платата да му стига. Ама па затоа завршив машински еве точно на време, надокнадив се’ што имав испуштено во средно, со малце повеќе труд вложен.Не сум полагал математика матура,иначе вака сум одличен ученик,само што математика книга не факав,не го сакав предметот,дали ради професорката...и поради тоа имав 2ка
И сега не знам дали да ризикувам да се запишам на факултетот,пошо се дисперзирани студии овде во штип и тоа прва година откако е отворен
Ако се запишам на факултет сигурно дека ќе учам,ќе се трудам,но не знам далике успеам во тоа
А сакам да одам технички факултет поради тоа што сите се запишуваат на некои смешни смерови на економски или туризам,а и сметам дека се тражат вакви кадри од оваа струка,па затоа сакам да побарам помош од вас....![]()
е тој предмет душата ми ја изадиНа Машински во Скопје се изучува исто така Автоматско Управување. Многу заебан, тежок предмет...
1. факт во македонија со струка нема да можеш да се вработишА сакам да одам технички факултет поради тоа што сите се запишуваат на некои смешни смерови на економски или туризам,а и сметам дека се тражат вакви кадри од оваа струка,па затоа сакам да побарам помош од вас....![]()