Системи за автоматско управување

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Не математика, туку математика во 100 облици

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.311
Поени од реакции
3.697
Во средно имав предмет основи на автоматско управување... брат ако не си 102.3 % завлезен во математиката поарно одбери друго , не бива да губиш година од кога ќе почнат студиите и видиш дека таму не е за тебе. Се надевам дека грешам ама чим прашуваш дал има многи математика ми личи дек ане стоите баш најдобро со неа :D

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Не сум полагал математика матура,иначе вака сум одличен ученик,само што математика книга не факав,не го сакав предметот,дали ради професорката...и поради тоа имав 2ка
И сега не знам дали да ризикувам да се запишам на факултетот,пошо се дисперзирани студии овде во штип и тоа прва година откако е отворен
Ако се запишам на факултет сигурно дека ќе учам,ќе се трудам,но не знам далике успеам во тоа

А сакам да одам технички факултет поради тоа што сите се запишуваат на некои смешни смерови на економски или туризам,а и сметам дека се тражат вакви кадри од оваа струка,па затоа сакам да побарам помош од вас....:confused:
Епа и јас имав 2ка во средно по математика, а воопшто не сум лош математичар. Ама тоа е кога на професорот му е сеедно дали ќе ти пренеси од знаењето или не... битно платата да му стига. Ама па затоа завршив машински еве точно на време, надокнадив се’ што имав испуштено во средно, со малце повеќе труд вложен.
Така да, ако си решен дека сакаш тоа да учиш и не си мрза да седниш да совладаш тоа што си пропуштил досега, не е проблем ниеден факултет.

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
А сакам да одам технички факултет поради тоа што сите се запишуваат на некои смешни смерови на економски или туризам,а и сметам дека се тражат вакви кадри од оваа струка,па затоа сакам да побарам помош од вас....:confused:
1. факт во македонија со струка нема да можеш да се вработиш
2. факт во македонија нема фабрика каде што би можел ти да работиш со ваков смер (освен микросам)

значи вака ако не те бива математика не оди на технички факултет ...
ако веќе сакаш да бидиш на технички факултет не оди на смер кај што математиката е главна
појди си на нешто полесно..
појди информатика има помалку математика..
ем поголеми шанси за вработување... ем сам можеш да си работиш ако сакаш (да правиш програми преку порачки од интернет)... ем можеш и професор по информатика да станиш

Kajgana Shop

На врв Bottom