- Член од
- 24 јуни 2009
- Мислења
- 178
- Поени од реакции
- 350
Na Makedonija komshii i se Bugarija 14 godini vo Eu, Grcija 30 godini vo Eu, Albanija duvlo na kriminalci, Kosovo ne se prai muabet, Srbija fuklovci do nebo, i sega sto da napravime, toa e, koga ne ni davate da mrdneme od mesto 30 godini, pa i pak sme podobri od site vas vo pogled na kultura, vospituvanje i.t.n. I kako da kazes deka sme isti, koga ne sme.Makedonec koga odi vo stranstvo, stedi, gradi kukja, investira vo sebe, vo semejstvoto, a vie sosem obratno, koga zemate plata do utre nema, se trosite i poslem daj, ko romite isti ste, znam od iskustvo,sum ziveel so bugari. I nie imame milijarda problemi pred se so albancite, i nie sakame ovaa drzava da bide drzava dobra za ziveenje, a vie od tolku kolku sto ste bratski nastroeni i pokraj cela istorija na strana, pak ae zdruzuvate so albancite za da ja rasparcite ova i malku parce sto ostana od zalna Makedonija, toa se gleda od nebo. Znaeme i sto ke se desi ne mora da cekame. Vasiot plan e odvojuvanje na Makedonija od Albanija od procesot za pocetok na pregovori za Eu i lobiranje so site sili toa da se sluci i da cekate albancive da se dignat na gragjanska vojna, za potoa da ja prigrabite Istocna Makedonija, ama zaboravate edna rabota, nie ne ve sakame i poarno soна Полска комшии се им Германија на Бугарија кој им беше комшија Милошевич дали знаеш дека поради војните во југославија додека не влезем во нато никој не сакаше да инвестира во Бугарија за нив цел балкан е исто
Каде сме сега ? сега сме 7 пати по богати од колко што бевме во 1990
Grcija ke otideme otkolku so vas.Poz