Се урива дел од старата железничка станица, а оштетени се и неколку римски стели

• Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување
Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Пошто глеам не си запамтил ништо од тоа што го имам пишано во постот, а си извел некаков заклучок, јас заклучувам, исто така, дека оноа што го пишав го надминува твојот капацитет на сфаќање, али нема веза, си праиме муабет тука...
Кога немате што да кажите повеќе пишувањето глупости ви е последно

H

HITCH

Гостин
Ок тоа ми е јасно, докажано е во '63-та, ама не ми е јасно каде ќе оди подземниот премин. Мислам така е поставена веста , се руши дел за да се изгради подземен премин...
Има го видено некој ДУП за овој дел како треба да изгледа?
Овие поим немаат! Стели ќе поместувале... :pos: Има голема шанса да го бутнат објектот, ПО ГРЕШКА.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.709
Поени од реакции
13.390
Жити се не се резили повеќе.
Те заболе за буквите, врска немаше дека постојат, кога биле тргнати и дали се познава нешто од напишаното по нивното тргање кое е пред 12 години. Не си ни погледнал таму последниве 12 години па појма немаш дека буквите ги нема толку време.

Прво галамеше дека се урива па ко испадна не се урива се бунеше оти дел се уривал, па после ко испадна дека ништо од тоа што остана по земјотресот не е чепнато се запна за буквите и на крај испадна дека врска немаш оти буквите ги нема веќе 12 години.
Што следува дека тераш инает колку да одиш контра.
Погрешен аргумент. Јас сум против секаква интервенција. Но еве малку покажав флексибилност АКО тоа веќе се прави како би требало да се направи. Ова е веќе друг начин што се прави. Да се копа длабоко внатре? И знаеш што ќе дојде? Маваш со лопата оп оп и бам стигаш усред некој реномиран пијанист како одржува во халата за концерти која во меѓувреме се состои од фрагменти на археолошки експонати. Е ај сеа како понатаму?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Погрешен аргумент. Јас сум против секаква интервенција. Но еве малку покажав флексибилност АКО тоа веќе се прави како би требало да се направи. Ова е веќе друг начин што се прави. Да се копа длабоко внатре? И знаеш што ќе дојде? Маваш со лопата оп оп и бам стигаш усред некој реномиран пијанист како одржува во халата за концерти која во меѓувреме се состои од фрагменти на археолошки експонати. Е ај сеа како понатаму?

Флексибилност :pos: професија ти стана одењето контра.

Одмори прво после договори се сам со себе за што ќе хејташ па врати се

H

HITCH

Гостин

Ќе ги замолат присутните да го напуштат местото поради планиран градежен зафат.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.709
Поени од реакции
13.390
Што по ѓаволите јас па зборам... кога работата е веќе направена. Нек прават експертиве бе. Нек ја средат како што треба...
Алекс се надевам ќе ја сфатиш флексибилноста. Барем те сметам за малку поразбран човек.
Тука прекинувам.
И не дај боже да се деси тоа што стравувам дека ќе се деси.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Повели видео. http://bukvar.mk/news/turski-limak-kje-gradi-i-okolu-stara-zheleznichka?newsid=kFUm ќе видиш дека просторот што се чисти сега е за објекти а не за улица или нешто друго подземниот булевар треба да биде на сегашната улица позади рамстор.
Овие поим немаат! Стели ќе поместувале... :pos: Има голема шанса да го бутнат објектот, ПО ГРЕШКА.
ОК е, значи тој дел е продаден како градежно земјиште на приватни лица за 50 евриќи по квадрат.
Делот за подземниот дулевар е продаден преку друга аукција(пбјекти до 70 м + подземен булевар) и веројатно е на друга локација(треба некој да го виде ДУП).
Ех мене што не ми продавате земја во центарот за 50 евра од квадрат, криво ми е баш да ви кажам.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Што по ѓаволите јас па зборам... кога работата е веќе направена. Нек прават експертиве бе. Нек ја средат како што треба...
Алекс се надевам ќе ја сфатиш флексибилноста. Барем те сметам за малку поразбран човек.
Тука прекинувам.
И не дај боже да се деси тоа што стравувам дека ќе се деси.

Сам не си свесен што збориш.
Пример ако на крај испадне дека вака ќе остане, дека нема да се сруши од подземната сообраќајница нити дека ќе се доградува, пак ќе бараш сламка за која ќе се контраш.
Тоа не е флкесибилност. Тоа контрање од инает.

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Кога немате што да кажите повеќе пишувањето глупости ви е последно

Ветувам, за твое добро, во иднина ќе избегнувам пишување на постови со повеќе од две реченици. И тие две ќе гледам да бидат пократки...у твој стил, за да можеш да запамтиш...

Не знам зошто мислиш дека овде треба да те сфатиме како некаков стручњак за статика, особено во делот со начинот и условите за рушење? Али, изгледа на тоа се сведовме, да им веруваме на самопрогласени форумски стручњаци...Јас сепак ќе ги причекам нашиве вистински стручни стручњаци да излезат од глувчјата дупка у која што гнијат, со изјава...

Има ли некој линк од тоа како треба да изгледа замислата на преродбенициве за овој дел на Скопје?

H

HITCH

Гостин
Сам не си свесен што збориш.
Пример ако на крај испадне дека вака ќе остане, дека нема да се сруши од подземната сообраќајница нити дека ќе се доградува, пак ќе бараш сламка за која ќе се контраш.
Тоа не е флкесибилност. Тоа контрање од инает.
Ти ја поддржуваш доизградбата на железничката станица? (Не знам дали е доизградба или реновирање.)

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Ти ја поддржуваш доизградбата на железничката станица? (Не знам дали е доизградба или реновирање.)
Не
--- надополнето: 1 јули 2012 во 23:35 ---
Ветувам, за твое добро, во иднина ќе избегнувам пишување на постови со повеќе од две реченици. И тие две ќе гледам да бидат пократки...у твој стил, за да можеш да запамтиш...

Не знам зошто мислиш дека овде треба да те сфатиме како некаков стручњак за статика, особено во делот со начинот и условите за рушење? Али, изгледа на тоа се сведовме, да им веруваме на самопрогласени форумски стручњаци...Јас сепак ќе ги причекам нашиве вистински стручни стручњаци да излезат од глувчјата дупка у која што гнијат, со изјава...

Има ли некој линк од тоа како треба да изгледа замислата на преродбенициве за овој дел на Скопје?

Па вети и дека нема да тропаш глупости.
Кој е стручен стручњак?

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
сте се фатиле со старата железничка станица,
а не ја ни познавате каква беше,посебно пероните и подземните премини
ниту пак главниот хол,за кој чекам одговор
а КИТОТ пред станицата дали го погледнавте ( 20 т)
а овде ми џвакате,ќе ја мрдате,може-неможе,оставетеја каде што си е
Погледајте ја местоположбата на станицата. Подобро здравје.
Главниот влез со поглед до плоштадот,Камениот мост и Калето,
тоа го нема никаде бар на балканот.
Потоа,возевите не се враќаат назад,после пристигнување и истоварање,
продолжуват напред.
Штета што се дозволи да се извадат колосеците-пругата до ген,Ханри.
колку сега таа би користела:Драчево-Лисиче-Центар-Влае-Ѓорче и назад.

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411

да го дополнам Alex The_Great на првиот пост...
само најлевиот дел мислам дека нема да го има пошто како што го гледав видеото тој дел од земјиштето е продадено за трговски..

(пс: треба да им ги вратат канцелариите на Титови леви сили, ама средени доколку се гради ваков објект)
--- надополнето: 2 јули 2012 во 15:21 ---

H

HITCH

Гостин
сте се фатиле со старата железничка станица,
а не ја ни познавате каква беше,посебно пероните и подземните премини
ниту пак главниот хол,за кој чекам одговор
а КИТОТ пред станицата дали го погледнавте ( 20 т)
а овде ми џвакате,ќе ја мрдате,може-неможе,оставетеја каде што си е
Погледајте ја местоположбата на станицата. Подобро здравје.
Главниот влез со поглед до плоштадот,Камениот мост и Калето,
тоа го нема никаде бар на балканот.
Потоа,возевите не се враќаат назад,после пристигнување и истоварање,
продолжуват напред.
Штета што се дозволи да се извадат колосеците-пругата до ген,Ханри.
колку сега таа би користела:Драчево-Лисиче-Центар-Влае-Ѓорче и назад.
Па, ако јас не ја познавам не значи дека татко ми и мајка ми не ја знаат! Не значи дека не знам да отворам на интернет и да направам споредба со други градби. Објектот не смее да се чепка, оти ќе падне. Никогаш не вложиле ништо во неа, сега им текнало и саатот ќе го поправале и ќе правеле постара и поубава железничка... абе не се нормални!!!

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880

да го дополнам Alex The_Great на првиот пост...
само најлевиот дел мислам дека нема да го има пошто како што го гледав видеото тој дел од земјиштето е продадено за трговски..

(пс: треба да им ги вратат канцелариите на Титови леви сили, ама средени доколку се гради ваков објект)
--- надополнето: 2 јули 2012 во 15:21 ---
Нема да се гради тој. Тоа е од 2004.

А штабот на Титови леви сили нити на друга партија не треба да има врска со железничката.

Kajgana Shop

На врв Bottom