аллександар
Вечно ненаспан
- Член од
- 5 мај 2006
- Мислења
- 7.381
- Поени од реакции
- 2.522
сакаш да кажеш од тие што веќе го признале косово дека сега не го признаваат??? дај да видам кои се тие ме интересираРезолуција 1244
Косово (паразит држава) која нема контрола на северната граница (административна граница со Србија),
во рзолуцијата гласи дека е привремено под администрација на ОН (УНМИК)
нема референдум за изјаснување на волјата на граѓаните.
државата не е призната од ОН. Некои држави го повлекуваат признавањето на Косово....
аха да... и бомбардирањето во 99та од страна на нато беше така ненасилноникој со сила никого не делеше
не дека ги бранам србите ама ти се чудам шо збориш ти вака како повозрасен. ко да си дошол сега на балканов па незнаеш шо се дешашавало.Арно велиш, автоомијата на косово беше УКИНАТА. Значи нелегално. Никој не го праша народот на Кососво дали сака да му се укини автономија, тоа се изведе со сила и затоа нема никакво значение за народот на косово. Пак ќе повторам, најголемата резолуција и закон е желбата на мнозинството народ. А мнозинството народ на Косово си ја сака татковината слободна, независна и суверена. Тој што тоа не го сфаќа и подржува е тиранин и диктатор.
и кога гледаме реално на работиве -
болдот - и србите никој не ги праша дали сакаат косово да го дадат или да го отцепат или што и да прават. едноставно кажано сакале или не им го земаа - КАКО е дискутабилно!
а и ти милојко не се ударај толу у гради... колку викавте србија до токија србија до токија идевте на сила против секого и останавте со србија до метохија. - дежава и парче земја не се земаат само со пушка во рака - најпрво теба со памет да се размисли па после понатака да се одиLet 3, hotmail, попушите ми курац. Читајте историја и пазете што гомна јадете, еден ден ќе ви излезат на нос.
СРБИЈА !!!!!!!!!!!
е така - си знаел кои се големите сили кои влијаат тука. но ја се прашувам каде се русиве? нели ја бранеа србија или мене ко шо ми изгледа само мачкаат очи и они.. и они гледаат само интерес не се тоа што биле некад !Говно ко Говно ќе заврши у Вардар.
Што и да ти има погрешено Србија ја ти се извињавам.
--- надополнето: Sep 18, 2011 3:47 PM ---
Косово е Српско, било и ќе биде, вие сте статистичка грешка. Знаеш и самиот што ве чека. Америка нема вечно да трае. Пичко ќе молиш еден ден.
браво бе брат да можев 10 лајкови ке ти дадев на постот. фала богу имало некој што дели мислење со мене. 100 пати сум рекол 100 пати ке речам треба да градиме и ние и албанците соживот едни со други - тоа што има покварени поединци кај нив и кај нас и што се препукаваат се искллучоци и теба да се казнат со дебели парични и затворски казни како едните така и другите... ова србоманиве у македонија гледам ја величаат србија србија србија - па добро бе слепи ли сте? како може да ги викате браќа кога прво и основно српската црква не ја пр изнава македонската? како може да бидам брат со некој кој не ми ја признава црквата? - друго што е многу битно... зарем сите заборавиле како било во македонија кога сме биле под окупација од грција бугарија и србија? зарем сите заборавиле кога од СТОЈАНОВСКИ ги прекрстувале во СТОЈАНОВИЧ или СТОЈАНОВ? зарем сите заборавиле кога било забрането да се збори македонски.. кога македонците биле прислушкувани под прозор да видат дали ке се збори бугарски грчки или српски?Неколку пати сум пишал и пак ќе пишам. Србите не ни се браќа што им се случува на Косово не треба да не интересира, едноставно треба да си ја гледаме нашата ни Држава и да градиме соживот со Албанците. Неможам да ги сватам Македонците кои толку многу ги обожаваат Србите, треба да им биде во главата една изјава штои ја има дадено Шешељ во периодот пред бомбардирање на Србија од страна на НАТО. Треба да го разгледаат проблемот со црквата кој ни го праве Србија. Има многу работи според кој Србите неможе да ни бидат браќа.
Милојко Косово е независна Држава.
и за крај сакам нешто да додадам како заклучок на сите цитирања.. порано се воделе борби за територија за граници и слично - денеска секоја војна е од ИНТЕРЕС! на прво место пари потоа злато, нафта и така натака... ова неможе да ми каже некој дена не е точно па што сака нека биде! погледнете околу себе во светот што се случува и анализирајте ги војните ке ги најдете сите докази за истото!