Се' за воздушни пушки

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Да не мењам тема ( ако смета пишете ќе избришам пост ) али не да не вреди воздушна пушка посебно за цени од по 12К + денари.Секако освен ако не ја купувате за децата.

За 5-6 илјади имате

Мозин нагант не извадена од кутија али покриена со некаква маст за да не се оштетува (па ќе поминете ден-два чистејќи ја ) .Ефективен домет до 1000 метри,прецизна е до 400-600 метри без оптички зум со него до 800-900 метри. Куршумот може да помине низ скоро се зошто е 7,62х54

.Има внатрешен комора за муниција од 5 куршума.

За дозвола можете да идете дека е историско оружје/"спортско стрелање".

Друга добра пушка за 7-8 илјади ( иако сега малку потешко се наоѓа он-лајн) али во Македонија треба да ја има дека Југославија ја правела ( се канам да побарам дозвола веќе подолго време )

СКС

10 куршума во внатрешна комора ( најважно е што МВР не може да го скратат капацитетот на 4-5 куршума како со другите полу автоматски пушки каде има надворешен шарџер ) .Користи малку помал куршум од нагантот али сепак е полу-автоматска.

За оваа при дозвола барање правдајте се за "спортско стрелање"/историско оружје/лов

Ете ви за 12-14 илјади 2 супер пушки за кој муницијата е ефтина ептен.Оружар со најмало познавање може да ви ја штанца и во Македонија.
за паповка тешко дека било кој ке ти даде дозвола, полу автоматско воено науружување, не е карабин не можеш да идеш ни како историско ни како ловно оружје.

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
колку е оваа другар ?
170 евра е на страната, ама незнам дали во Скопје ја има, во микеи 100 посто ја немаше бев, а по другиве продавници неам појдено, затоа пишав и еден пост, да не знае некој нешо случајно. Само и се двоувам кој калибар да зеам, таа погоре или оваа http://www.airgundepot.com/gamo-whisper-22.html#reviews

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.307
170 евра е на страната, ама незнам дали во Скопје ја има, во микеи 100 посто ја немаше бев, а по другиве продавници неам појдено, затоа пишав и еден пост, да не знае некој нешо случајно. Само и се двоувам кој калибар да зеам, таа погоре или оваа http://www.airgundepot.com/gamo-whisper-22.html#reviews
4.5 (.177) земи си, велат поквалитетни биле општо и подолго траеле.

Член од
10 август 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
Сериозен си за ова Славиа 631 9.000 денари нова? кога ова?
Да да, сто посто, тоа пред две години ја зема, сега не знам дали ги имаат и која цена се. Треба да се истата цена. Во Чешка Славиа 634 е таа цена (150 евра) само како што викаат: во Солуна грош сомуна, до Солуна сто сомуна :) 70 евра е само испорака
--- надополнето: 16 август 2012 во 12:04 ---
Епа друже читам со оловни дијаболи, не ПБА, брзината е 230 м/с, исто како Славиата, ја би земал Славиа за истите пари (порецизна е веруј ми и потрајна, во школо уште ги користат во Орце кај што пукав, има 14 години до сега), 160 евра ти е Висперот

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
некој до сеа да не имал искуство со црвена застава м56 4,5 и какво :)?

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
сакам да прашам т.е некој да ми објасни за на механички нишан дали има врска зависи од која далечина пукаш па да си го прилагудуваш задниот нишан или треба цело време да е константо
Код:
http://airgun-academy.pyramydair.com/blog/wp-content/uploads/2012/05/05-21-12-04-TS-45-rear-sight.jpg

за ова зборам, слично е вакво само моето повише цртички има

Член од
7 декември 2010
Мислења
23
Поени од реакции
8
Може да ми кажете кае да најдам федер и ѓон за воздушна пушка стар модел од бившата држава:cool:..Нов се разбира::

Член од
9 октомври 2012
Мислења
33
Поени од реакции
6
http://www.goglasi.com/img/5157620 имам ваква ама не работи ,кога ја репетирам и има едно куржно околу цевката тоа го извадив и сеа неќе да пука. мислам дека се вика ѓон ако може да ми кажете дека да најдам да ја опраам :)

Член од
4 март 2010
Мислења
268
Поени од реакции
26
Ја прочитав информацијата http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=2D3FBFE9020EAA4DA19FDB0C0B0B6E4C и сеа уште додека не е донесен законот ако купам плашливец ели воздушна пушка што ке бидне после откако ќе се донесе ако знае некој нека кажува.

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Ја лани купив Webley Tomahawk ,ваздушна 4.5 380м/с.Турска копија на Webley Tomahawk е,ефтина и не е штознам квалитет.Али ептен е силна.Дур ја наштелувам со тоа нишанот ебав цело пакетче куршуми,али сеа е писта.Во викендица ми седи имаме сојки ловено со неа.За 7000 денари не е лоша,толку ја купив од продавница,али шубе квалитет е нема муабет,за онака почетници не е лош избор.Иам испукано поише од 10-15 пакетки дијаболи,ко селска ороспија е,цело друштво ја маа.Сакам да зеам дурбин околу 4-4500 се,само да потсоберам некој денар.

Член од
10 јануари 2013
Мислења
17
Поени од реакции
5
ајде срекна нова и срекни празници !!!
јас сум нов на форумов и незнам дали сеуште има некој кој го чита делот за воздушни пушки, во план сум да купам некоја квалитетна воздушна до некои 12-тина иљади денари, веке еден месец по странскиве форуми читам тотално различни мислења за различни пушки па би сакал да добијам некој совет кој би помогнал да се решам каква пушка да купам. би сакал да има некои од карактеристикиве :
над 220 м/с за 5.5 калибар средно-висок квалитет со федер (класика) некоја солидна марка , каде низ македонија се со најниски цени (преферирам диана 34) може и половна дајте понуда ...
иначе купив од кинеските метеор В2-2а и не сум задоволен ни со јачина ни со прецизност (тапа се не се дури ни за вежбање) !

Член од
14 ноември 2011
Мислења
4
Поени од реакции
1
ајде срекна нова и срекни празници !!!
јас сум нов на форумов и незнам дали сеуште има некој кој го чита делот за воздушни пушки, во план сум да купам некоја квалитетна воздушна до некои 12-тина иљади денари, веке еден месец по странскиве форуми читам тотално различни мислења за различни пушки па би сакал да добијам некој совет кој би помогнал да се решам каква пушка да купам. би сакал да има некои од карактеристикиве :
над 220 м/с за 5.5 калибар средно-висок квалитет со федер (класика) некоја солидна марка , каде низ македонија се со најниски цени (преферирам диана 34) може и половна дајте понуда ...
иначе купив од кинеските метеор В2-2а и не сум задоволен ни со јачина ни со прецизност (тапа се не се дури ни за вежбање) !
Зависи за што ти треба ако сакаш да ја користиш на отворено и поголеми далечини би ти препорачал 4,5 калибар, бидејќи 5,5 има многу поголем пад. Јачината не ја гледај како пресудна - кај пушките со федер - колку појак федер толку поголеми отскокнувања вибрации и непрецизност - така да најдобра е некоја средина. Секогаш гледај го односот цена/перформанс, а кај воздушни пушки перформансот е прецизност а не брзина на зрно. Јас имам Гамо CFX 4,5 со оптика, малку користена бидејќи пукам еднаш или двапати месечно а ја купив пред една година, пушката ја модификував и со подобар окинувач ГРТ 4 поради подобри резултати и има константна брзина од 230м/с, а ја продавам бидејќи преминав на ПЦП пушка. Ако си заинтересиран пиши ми порака.

Kajgana Shop

На врв Bottom