Се гнасите ли од другите?

Член од
8 август 2007
Мислења
20
Поени од реакции
1
Jas na primer,sum mnogu gnasliv...nekoj ako pie voda od sise,mi e gnas da se napijam i jas....nekoj ako jade na pr. tost mi e gnas da apnam od tostot...sekogas doma si pijam voda od cisti casi...koga rucam si zimam cista lazica ili viluska....a ne od na brat mi :)
Se gnasite li i vie?

Член од
3 април 2008
Мислења
64
Поени од реакции
11
Хмммм, чудна и невообичаена тема во секој случај :wink:.
Ама кога сме веке тука.....Да, се гнасам понекогаш од некои луге, особено ако не ми се познати, или од некои кои баш делуваат одвратно и од прв поглед можеш да заклучиш дека не се грижат за нивната лична хигиена....:pov:
Ама не од сите, секако не од моите блиски...или од некои кои слободно и без проблем би се осмелила да ги бакнам...:smir:

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
До пред да појдам војска се гнасев од многу работи ама појќе не

Член од
6 април 2008
Мислења
99
Поени од реакции
7
па се гнасам од цигани ( без навреда ) од нечисти луѓе па и моите блиски да се.. и така натаму

Mandy

~Carpe florem~
Член од
26 февруари 2006
Мислења
1.578
Поени од реакции
23
Не се гнасам од луѓето што ги знам(читај: што знам дека одржуваат лична хигиена редовно)..не ми е проблем да делам прибор за јадење/пиење, храна па макар и мастика.
...А у принцип не проверувам прибор на јавни места ко што прават некои, ако почнам да се замарам кој јадел таму треба да се утепам.
Ама морам да признаам дека ми е гад од стари луѓе(не знам ни сама зашто), не дека ми смета нивното присуство ама гад ми е од физички контакт:nesum:А да, да не заборавам избегавам луѓе кај кои е очигледно НЕодржување на хигиена како на пр. слоеви жолтила на заби, црно под нокти, неперење итн.-неприфатливо!

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
па гнасење е малце комплициран збор и може погрешно да се сфати, ама можеби навика ми беше пр. дури и девојка ми да пие од чаша понекогаш ми е одвратно да пијам од истата чаша, или да јадам со ист прибор иако сме праеле и одвратни работи што не би можеле да се замислат :D

a воедно голема навика ми е пр. купувам нешто за јадење да земам пример тост и сега некој да ми рече дај гриз - ќе му скршам и тоа од место каде што не сум гризнал јас, дај голтка сок - ќе му купам пластична чаша или ќе му речам причекај да допијам - крајот ќе ти го оставам - за да не пијам повторно јас од тоа шише/лименка.

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Гадлива не сум, вадев шноли од вц шоља,а од луѓе се гнасам само во автобус коа дигаат мишки, од наши и албанци коа мирисаат на овчетина, лој, итн, здивови одвратни, со плак на заби и слично..ме нервира нехигиена, и синдромот бањање у сабота спрема недела, кој верувајте уште трае кај одредени луѓе што познавам и за нив немам високо мислење!

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Гадлива не сум, вадев шноли од вц шоља,а од луѓе се гнасам само во автобус коа дигаат мишки, од наши и албанци коа мирисаат на овчетина, лој, итн, здивови одвратни, со плак на заби и слично..ме нервира нехигиена, и синдромот бањање у сабота спрема недела, кој верувајте уште трае кај одредени луѓе што познавам и за нив немам високо мислење!
аууу тоа не ми го спомињај, од тоа не да се гнасам се прашувам некогаш како ги трпи планетава таквите или кој ги трпи дома.

не значи дека и јас не сум се нашол во таква ситуација и некој си помислил нешто слично за мене, пр додека активно спортував знаев директ од школо (поради тоа што завршив фискулутрно) утоп испотен дури и самиот се гледам дека чадам и смрдам да влезам во автобус :pos: и со другарите прајме муабети лелеее ко од 3тиот свет да сме, почињаме да се лепиме со потта и луѓево повраќаат :D

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Не сум гадлив чоек по природа...добро сеа не праиме моабет за претеризам

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.743
Поени од реакции
11.626
Се гнасам! Неможам некој ако ми пие од чашата, јас после пак да пијам! И за јадење се гнасам, неможам да јадам од истата лажица... :!

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Не се гнасам...нормално зависи од ситуација но воглавно не се гнасам ..

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Од другари и другарки скоро никогаш не се гнасам. Ама дома многу се гнасам :D

N

NeMiRnA

Гостин
Сум гадлива,ама не екстремно,повеќе гадливоста ми ја создаваат мирисите,хиперсензитивна сум на било какви мириси.Се гадам од испотени луѓе ,од неиспрана облека,е тогаш на умирање сум не дај боже да ме допрат,се гадам и од мрсни коси,тоа дури и фобија ми е,неможам да го замислам тоа и крај,вртам поглед.Нешто што неможам да пропуштам,се гадам од јавни тоалети или по гости,трпам до дома и крај,евентуално бубрези да ме заболат,па да морам.Значи гадливноста не ми е ни приближно слична како оние погоре вода,гриз ти реков ми рече,барем не од луѓе што ми се блиски.Гадењата можам да ги насочам и кон други човечки особини,ама не е таква темата.

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Епа...само од една личност на светов ама ич не се гадам, може и да ми ја џвака храната па јас да ја голтнам :pos::pos:.
Не сум гадлив у принцип....ако го знам(фамилија и НЕКОЈ другари) не ми е гадно да пијам од иста чаша или сл.

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
Ау да, многу сум гадлива јас. Се на се има седум луѓе за кои сум сигурна дека си се чисти, здрави, убави и кои ми се најбоље другарки и само од нив не ми е гад. Би гризнала нивен тост, би се напила од нивно шише и би зела нивно лижавче... инаку од други многу се гадам, кога ќе видам некој со бигор на заби, таква грда мрсна кожа, мрсна коса пуштена и залепена на чело, смрдлив здив, кругови под пазуви :icon_eek: :pov: :icon_conf И има некои луѓе од кои се гадам без причина, едноставно ми се такви некако запотени гнасни, најчесто таквите луѓе ги среќавам по пазари и автобуси... и така, не дека ја сум совршена, ама некои стварно претеруваат:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom