Сеќавањето на првата љубов е поопасно од дрога?

BrokenHeart

..not broken anymore..
Член од
30 мај 2007
Мислења
42
Поени од реакции
1
jas mislam deka vo zivotov mozeme samo ednas da sakame nekogo ama vistinski.Toa ednostavno nema repriza.Prvata ljubov e vecna.Mi se ima sluceno da si rasipam vrska zaradi prvata ljubov sto cel zivot ke ja cuvam vo srce,ama za brak ne sum bas sigurna..Ne znam,mozebi,zavisi od situacijata i od mnogu okolnosti,ama znam deka koga i da ja vidam mojata prva ljubov ostanuvam bez zborovi,ne mozam da go kontroliram srceto,ednas se onesvestiv....dobro toa bese veke premnogu,ali posilno e od mene..ova e golema filozovija,tesko deka ke i se najde krajot..:toe:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Macedalien напиша:
Точно е дека сеќавањето на првата љубов буди во нас спомени и чувства коишто не се опишливи. Но зошто е тоа така? Дали е така затоа што сме „вљубени во љубовта“ или затоа што навистина личноста е таа што ни го исполнува сето срце? Љубов или личност? Што мислите?

Личен став : вљубеност во љубовта. :wink:
Не верувам дека секој се заљубува во првиот партнер, но верувам дека ако не завршиме со тој што сакаме, може и после 15-20 години да ни се расипе се` што ради реда сме изградиле, ако повторно ни се појави во животот.
Што имаат тука врска мажот или жената, па и децата? Децата уствари не би ги отфрлиле, но со нашиот брак зошто е чудно да се случи крај? Ако сме сакале некого повеќе од моменталниот брачен партнер, повеќе од нормално е да пукне тој брак, посебно во еден ваков случај.
Повеќе на филм го бива ова, но секако дека може да се случи, кај похрабри личности, јасно.

osicka

ЅвЕрЧе
Член од
12 декември 2005
Мислења
312
Поени од реакции
4
kolku i da imam tipci i so koj i da sum nikogas nema da ja zaboravam mojata prva i najgolema ljubov, bar ne dodeka ne zavrcam sredno zs sekoj skolski den go gledam a ostanatite denovi ili mi se javuva i me kani na kafe a jas gumam p..ka americka, akoga ne mi se javuva sanam deka ke se javi. I jas sum otisla.

kod

Член од
2 април 2008
Мислења
1.113
Поени од реакции
86
Е ова ми е најголемата мана... Секогаш, ама баш секогаш се навраќам на него. Расипувам убави врски, добри прилики и не ми е мака, тој е мој, ме сака и го сакам...

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Првата љубов моја само ми изнудува сеќавање од едно далечно убаво време.
Драг ми е и секогаш ќе ми биде ама љубов повеќе нема.
Така да не би рекла дека првата љубов е поопасна од дрога.

Kajgana Shop

На врв Bottom