Серија репортажи за Македонија на руската телевизија

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Серија репортажи за убавините на Македонија, за обичаите, традициите и за менталитетот на жителите на нашата држава ќе бидат емитувани во почетокот на идната година на каналот на НТВ - руска телевизија.

Оваа ТВ-куќа е втора по гледаност во Русија, со над 130.000.000 гледачи, а преку сателитскиот канал програмата се гледа и во Америка, Израел, Канада, Европа, Азија и во Австралија.

http://www.facebook.com/photo.php?v=3986653403191&set=vb.103396889694995&type=2&theater

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.501
Поени од реакции
2.410
Добро, зошто мора сите да се палите ако не' има на некоја телевизија низ светот...?

M

Mussolini

Гостин
Добро, зошто мора сите да се палите ако не' има на некоја телевизија низ светот...?
Не те интересира како ке бидеме прикажани низ светот?

Се ти е исто ак Македонија биде прикажана како земја од Третиот Свет?

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
Само од која Македонија ќе почне емисијата.
Да се надеваме дека во време на емитувањето бар ќе биде оваа,оволкава колку што е.
Првата емисија треба да биде историска: Која е Македонија, каде е и од од кога е.
Повеќето гледачи тамошни знаат повеќе за Југославија, а нешто можеби и за нас.
Интересно ако се одвој една емисија и за 1913 год, и Букурешкиот договор за делење на Македонија. Ова е поважно да се осознае таму, него ли Охрид, Маврово и Матка.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.501
Поени од реакции
2.410
не те интересира како ке бидеме прикажани низ светот? се ти е исто ак Македонија биде прикажана како земја од Третиот Свет?
И вака и така пак некој ќе не' прикаже како таква земја.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Само да не се прават Енглези ова Русиве како што знаат во повеќето нивни емисии за Македонија што сум ги гледал и да известуваат од божем неутрална гледна точка.

Треба да застанат во наша одбрана јасно и гласно и да кажат колку терористи од Косово ни накалемија Америте, да го спомнат државниот удар 2001-ва и сите глупости кои ги овозможија и озаконија истите од тогаш па наваму како и каква е реалната моментална ситуација со секојдневно тероризирање кое го спроведува малцинството над мнозинскиот народ нормално со поддршка од ЕУ и нивните "пријатели" Америка.

Е тоа би било емисија, а не да ми прават репортажа за туризам во стил село гори баба се чешла.... да, сметам дека имаат таква обврска према нас, а не да бидат пасивни. Па на крај и од нивен интерес е.

E

emission

Гостин
Добро како да ти пречи на тебе тоа , демек треба да ни стане непријатно што некој ќе не прикажува на нацинална телевизија. :tapp:

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.501
Поени од реакции
2.410
Добро како да ти пречи на тебе тоа , демек треба да ни стане непријатно што некој ќе не прикажува на нацинална телевизија. :tapp:
Не ми пречи ама се прикажуваме како очајни... Ако сакаш да те сметаат за очаен, во ред, твое право, иди пали се на прикажувањата по телевизиите...

E

emission

Гостин
Не ми пречи ама се прикажуваме како очајни... Ако сакаш да те сметаат за очаен, во ред, твое право, иди пали се на прикажувањата по телевизиите...
Некој може да искоментира нешто во стилот „што се палите ако сме постигнале спортски успех и не гледала цела европа“ (на што секако дека ти ќе ми одговориш тоа е друго не мешај баби и жаби) ама едноставно некој го радува се што е во врска со промовирање на државата и тоа е апсолутно нормално.

Навистина не знам по кој критериум е тоа очајно еве повели објасни.

Плус не знам која е веројатноста некој странец да знае кирилица, да разбира македонски и да дојде на кајгана да прочита, па да си рече еј колку се очајни за банални работи теми отвараат и после тоа да се замара да ја прошири таквата вест. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom