Селски туризам рулз бе.
![Пипи :pipi: :pipi:](/styles/default/xenforo/emot/pipi.gif)
Јбг, од Скопје сум, ама преку к ми е од зашрафеност и препич во разно разни форми и облици. И ако сакам орман да фатам, три дена во годината да одам на место кај што можам да се шлаам 24/7 по папучи, да дишам нешто друго освен смог, да се будам со петли место коли и ебаните прскалици на комшијата, да јадам нешто што ќе биде директ од бавча, да шетам ливади и планини место фенси места, да пливам у мраз ладна вода место да се излежавам на шема плажа со лежалици и чадори, епа ќе одам бе.
Ама не пер, тапа провод ти е тоа. Телевизија се нема, евентуално МТВ1, шо ќе глеаш сем вести и петокласни серии, мрежа на мобилниот губиш на две секунди, не можеш да титкаш, интернет па шо нема...! Коса на глава да ти се крене. Апокалипса.
Кога ќе научите дека не мора да е Хилтон за човек да си помине убаво, ќе видите дека дури и ваквиот начин на одмор може да биде феноменален. Не дека имам нешто против цивилизација и урбанитет. Немам. Го сакам и тоа, и ова. Двете имаат своја убавина. Само ме нервираат мангупи што се понашаат незаинтересирано и препотентно кон нешто што не ни знаат како изгледа, а плукаат по него. Нека е ствар укуса, шо да речам. Ама штета е колку малку кај нас е развиен овој вид туризам, а нашето мало, смешно и отепано парче земја е како создадено за истиот. Да не спомнувам колкав процент од нас поим немаат што се` имаме, ама ај. Во четврто еден документарец виделе, со полиња, коњи и некое езерце, и толку. До вчера Охрид знаел, Охрид, Охрид, после уште малце Охрид, па пак Охрид, и тоа е. А да, и граничните премини на југот, заборавив. :Z
Срамота е бе. Просто да не поверува човек каде е забаталена темава, за почеток.