Секти

џо!

Фаличниот Ром
Член од
31 октомври 2009
Мислења
519
Поени од реакции
52
Шо секта е ова Црна Ружа???:uvo:
Дајте информации...плиз.

Член од
3 март 2009
Мислења
795
Поени од реакции
702
Сакам да кажам дека во белото братство нема толку много противоречиви на христиjанството догми. Ова е поскоро некакво учение за подобар и спокоен живот со упраженениjа за дишане , медитациjа и пеене на песни. Ежегодно на седемте рилски езера во Рила се собират мнозина последователи на учителја и прават упражениjа нешто като аеробика и јога со музички напеви. Какво мислите за ова и искрено се учудвам дека никоj досега не е отворил тема зато што Белото братство е много популjарно от некои поместени секти во темава ?

Член од
6 март 2010
Мислења
27
Поени од реакции
3
Баш кога ја видов темава, се заинтригирав: дали во Македонија постојат секти и кои се тие??? Ве молам ако некој е доволно услужен да ми наброи.

S

StereoLove

Гостин
Шо секта е ова Црна Ружа???:uvo:
Дајте информации...плиз.
Сатанистичка секта многу нормално.Оние кои веруваат во ѓаволот...дебили испрани во мозокот.

Гуглав низ интернет и видов какви ритуали имале.

Принесуваат човечка жртва и ги изговараат потребните зборови и подоцна со копје ги прободуваат.Жртвата било наводно доброволец.
Само тоа успеав да најдам.

Инаку во мојот град(не е битно каде)пред околу 20 години а може и повеке имало таква сатанистичка група.Сега дали постои не знам.
Едно дете на 17 години било зачленето но подоцна кога сфатило што прави веке било доцна.Оние во сектата му се заканувале дека ке го убијат доколку се реши да побегне но детето сепак на крајот се самоубило.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.987
Поени од реакции
12.631
Баш кога ја видов темава, се заинтригирав: дали во Македонија постојат секти и кои се тие??? Ве молам ако некој е доволно услужен да ми наброи.
Постојат, една од најопасните и која има преминато во понапредна фаза и сега се нарекува религија е христијанството, потоа следи муслиманството па католицизмот...потоа сите останати помали.

Сите тие имаат задача да го изкриват поимот за Бог, да ги отуѓат луѓето едни од други, да наметнат одредени правила на однесување кои пркосат на човечката природа и боженственост.

Некои ги наведуваат луѓето на самоубиство - тие се ретки.
Додека некои го убиваат човечкиот дух, бавно но сигурно.

Затоа е најдобро да не му се верува на никого, туку да се верува во срцето, во самиот себе...зарем не беше речено..."јас сум внатре во вас, и насекаде околу вас, подигни камен и ке ме најдеш, расцепи дрво и таму сум"...

K

Kamelija A

Гостин
Постојат, една од најопасните и која има преминато во понапредна фаза и сега се нарекува религија е христијанството, потоа следи муслиманството па католицизмот...потоа сите останати помали.

Сите тие имаат задача да го изкриват поимот за Бог, да ги отуѓат луѓето едни од други, да наметнат одредени правила на однесување кои пркосат на човечката природа и боженственост.

Затоа е најдобро да не му се верува на никого, туку да се верува во срцето, во самиот себе...зарем не беше речено..."јас сум внатре во вас, и насекаде околу вас, подигни камен и ке ме најдеш, расцепи дрво и таму сум"...
Кој е внатре во нас и насекаде околу нас?
Кој е под каменот и во дрвото?

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.987
Поени од реакции
12.631
Кој е внатре во нас и насекаде околу нас?
Кој е под каменот и во дрвото?
Најверојатно ме сфати погрешно, мислиш дека сум атеист.
Ќе ти одговорам: насекаде околу нас, под каменот, под дрвото се наоѓа мојот потпис: In all Chaos there is a Cosmos, in all Disorder a Secret Order.
Креатор, безлична енергија која владее и го одржува универзумот, од која ние сме создадени и каде ќе се вратиме.
Бескраен океан на можности.

K

Kamelija A

Гостин
Најверојатно ме сфати погрешно, мислиш дека сум атеист.
Ќе ти одговорам: насекаде околу нас, под каменот, под дрвото се наоѓа мојот потпис: In all Chaos there is a Cosmos, in all Disorder a Secret Order.
Креатор, безлична енергија која владее и го одржува универзумот, од која ние сме создадени и каде ќе се вратиме.
Бескраен океан на можности.
А што да мислам, и самиот се изјасни како атеист на една од темите за христијанството.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.987
Поени од реакции
12.631
А што да мислам, и самиот се изјасни како атеист на една од темите за христијанството.
Да, понекогаш се изјаснувам како атеист, за да ја покажам апсурдноста на постоењето на религиите какви што се денес.
Знам, јас сум виновен што си ме разбрала така.
Мислам дека некаде се имав изјаснето дека сум верник но дека ги подржувам атеистите, ама заборавив каде.
Морам да бидам контрадикторен понекогаш, така ми налага моето видување на Креаторот, пошто не правам разлика помеѓу науката и Креаторот...:smir:

K

Kamelija A

Гостин
Да, понекогаш се изјаснувам како атеист, за да ја покажам апсурдноста на постоењето на религиите какви што се денес.
Знам, јас сум виновен што си ме разбрала така.
Мислам дека некаде се имав изјаснето дека сум верник но дека ги подржувам атеистите, ама заборавив каде.
Морам да бидам контрадикторен понекогаш, така ми налага моето видување на Креаторот, пошто не правам разлика помеѓу науката и Креаторот...:smir:
Значи ти си уште еден од они кои по потреба се атеисти, а по потреба теисти.
Наука=Креатор. Ова не го разбирам и не само што ме збунува туку се чини дека и тебе те разоткрива како збунет.:toe:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.987
Поени од реакции
12.631
Значи ти си уште еден од они кои по потреба се атеисти, а по потреба теисти.
Наука=Креатор. Ова не го разбирам и не само што ме збунува туку се чини дека и тебе те разоткрива како збунет.:toe:
Хахахаха низок удар...но еве ме повторно на нозе!:vozbud:
А како ти еве кажи ми ќе ја разделиш науката од Креаторот?
Да не тоа некако нема логика?
Нели Бог - Креаторот создал се видливо и невидливо? Тогаш морал да ги создаде и природните закони а со тоа и науката? Нели? Поправиме ако грашам...
А моето видување не би сакал во целост да го презентирам на форум, затоа што тоа е моја приватна работа, мој пат, моја цел...

Рече...кој е збунет?

K

Kamelija A

Гостин
Хахахаха низок удар...но еве ме повторно на нозе!:vozbud:
А како ти еве кажи ми ќе ја разделиш науката од Креаторот?
Да не тоа некако нема логика?
Нели Бог - Креаторот создал се видливо и невидливо? Тогаш морал да ги создаде и природните закони а со тоа и науката? Нели? Поправиме ако грашам...
А моето видување не би сакал во целост да го презентирам на форум, затоа што тоа е моја приватна работа, мој пат, моја цел...

Рече...кој е збунет?
ХМ! Добра стратегија, одговор со прашање. Ти би бил добар политичар.
Реков ти си збунет!
Еднаш зборуваш за Бог, еднаш за Креатор потоа за безлична енергија која владее и управува со универзумот а кога ќе ти загусти тоа е твоја приватна работа и не сакаш да ја презентираш на форум.
Ти си човек-секта.:smir:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.987
Поени од реакции
12.631
ХМ! Добра стратегија, одговор со прашање. Ти би бил добар политичар.
Реков ти си збунет!
Еднаш зборуваш за Бог, еднаш за Креатор потоа за безлична енергија која владее и управува со универзумот а кога ќе ти загусти тоа е твоја приватна работа и не сакаш да ја презентираш на форум.
Ти си човек-секта.:smir:
Хехехехех па Бог, Креатор, безлична енергија се само повеќе описи за едно исто, користам поише имиња за да биде појасно зза што зборувам.
Велам ти си збунета, или само се правиш...хехехехех(мислам дека се правиш:smir:)
Јас сум човек- сенка:wink:
Ако кажам што сум ќе ме исплукаат, а и нема потреба да кажувам...филозофијата која ја бранам ме издава доволно...

Член од
6 март 2010
Мислења
27
Поени од реакции
3

Добро, и овие поими што ти ги наведе можат да се вбројат во секти, но тие се општо-прифатени како религии. Јас прашував повеќе за секти кои во општеството се прифатени и се наречени како „секти“.

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
Многу ме интересира за сектите,начинот на кои функционираат,какви видови секти има,кои се најраспространети, јас знам само за Харикришна и Црна ружа! Не сум мн запознаен во овие работи ако може да објасните
е аман се собираат неколку души, после ’’покануваат’’ и други да се приклучат, колку пати дома ми имаат дојдено :nesvest: сите во црно облечени, неколку години така и на крај се убиваат сите. ако влезеш нема излегување :nenene: те однесе матната. инаку вака се како нормални луѓе нема шанси да ги препознаеш. јас знам еден што е во секта и како и секој најнормална личност е. малку може да има чудна облека како што кажав погоре инаку нема шанси од прво гледање да знаеш дали е секташ

Kajgana Shop

На врв Bottom