Сатанистичка секта многу нормално.Оние кои веруваат во ѓаволот...дебили испрани во мозокот.Шо секта е ова Црна Ружа???:uvo:
Дајте информации...плиз.
Постојат, една од најопасните и која има преминато во понапредна фаза и сега се нарекува религија е христијанството, потоа следи муслиманството па католицизмот...потоа сите останати помали.Баш кога ја видов темава, се заинтригирав: дали во Македонија постојат секти и кои се тие??? Ве молам ако некој е доволно услужен да ми наброи.
Кој е внатре во нас и насекаде околу нас?Постојат, една од најопасните и која има преминато во понапредна фаза и сега се нарекува религија е христијанството, потоа следи муслиманството па католицизмот...потоа сите останати помали.
Сите тие имаат задача да го изкриват поимот за Бог, да ги отуѓат луѓето едни од други, да наметнат одредени правила на однесување кои пркосат на човечката природа и боженственост.
Некои ги наведуваат луѓето на самоубиство - тие се ретки.
Додека некои го убиваат човечкиот дух, бавно но сигурно.
Затоа е најдобро да не му се верува на никого, туку да се верува во срцето, во самиот себе...зарем не беше речено..."јас сум внатре во вас, и насекаде околу вас, подигни камен и ке ме најдеш, расцепи дрво и таму сум"...
Најверојатно ме сфати погрешно, мислиш дека сум атеист.Кој е внатре во нас и насекаде околу нас?
Кој е под каменот и во дрвото?
А што да мислам, и самиот се изјасни како атеист на една од темите за христијанството.Најверојатно ме сфати погрешно, мислиш дека сум атеист.
Ќе ти одговорам: насекаде околу нас, под каменот, под дрвото се наоѓа мојот потпис: In all Chaos there is a Cosmos, in all Disorder a Secret Order.
Креатор, безлична енергија која владее и го одржува универзумот, од која ние сме создадени и каде ќе се вратиме.
Бескраен океан на можности.
Да, понекогаш се изјаснувам како атеист, за да ја покажам апсурдноста на постоењето на религиите какви што се денес.А што да мислам, и самиот се изјасни како атеист на една од темите за христијанството.
Значи ти си уште еден од они кои по потреба се атеисти, а по потреба теисти.Да, понекогаш се изјаснувам како атеист, за да ја покажам апсурдноста на постоењето на религиите какви што се денес.
Знам, јас сум виновен што си ме разбрала така.
Мислам дека некаде се имав изјаснето дека сум верник но дека ги подржувам атеистите, ама заборавив каде.
Морам да бидам контрадикторен понекогаш, така ми налага моето видување на Креаторот, пошто не правам разлика помеѓу науката и Креаторот...:smir:
Хахахаха низок удар...но еве ме повторно на нозе!Значи ти си уште еден од они кои по потреба се атеисти, а по потреба теисти.
Наука=Креатор. Ова не го разбирам и не само што ме збунува туку се чини дека и тебе те разоткрива како збунет.![]()
ХМ! Добра стратегија, одговор со прашање. Ти би бил добар политичар.Хахахаха низок удар...но еве ме повторно на нозе!
А како ти еве кажи ми ќе ја разделиш науката од Креаторот?
Да не тоа некако нема логика?
Нели Бог - Креаторот создал се видливо и невидливо? Тогаш морал да ги создаде и природните закони а со тоа и науката? Нели? Поправиме ако грашам...
А моето видување не би сакал во целост да го презентирам на форум, затоа што тоа е моја приватна работа, мој пат, моја цел...
Рече...кој е збунет?
Хехехехех па Бог, Креатор, безлична енергија се само повеќе описи за едно исто, користам поише имиња за да биде појасно зза што зборувам.ХМ! Добра стратегија, одговор со прашање. Ти би бил добар политичар.
Реков ти си збунет!
Еднаш зборуваш за Бог, еднаш за Креатор потоа за безлична енергија која владее и управува со универзумот а кога ќе ти загусти тоа е твоја приватна работа и не сакаш да ја презентираш на форум.
Ти си човек-секта.:smir:
Добро, и овие поими што ти ги наведе можат да се вбројат во секти, но тие се општо-прифатени како религии. Јас прашував повеќе за секти кои во општеството се прифатени и се наречени како „секти“.Постојат, една од најопасните и која има преминато во понапредна фаза и сега се нарекува религија е христијанството, потоа следи муслиманството па католицизмот...потоа сите останати помали.
Сите тие имаат задача да го изкриват поимот за Бог, да ги отуѓат луѓето едни од други, да наметнат одредени правила на однесување кои пркосат на човечката природа и боженственост.
Некои ги наведуваат луѓето на самоубиство - тие се ретки.
Додека некои го убиваат човечкиот дух, бавно но сигурно.
Затоа е најдобро да не му се верува на никого, туку да се верува во срцето, во самиот себе...зарем не беше речено..."јас сум внатре во вас, и насекаде околу вас, подигни камен и ке ме најдеш, расцепи дрво и таму сум"...
е аман се собираат неколку души, после ’’покануваат’’ и други да се приклучат, колку пати дома ми имаат дојдено :nesvest: сите во црно облечени, неколку години така и на крај се убиваат сите. ако влезеш нема излегување :nenene: те однесе матната. инаку вака се како нормални луѓе нема шанси да ги препознаеш. јас знам еден што е во секта и како и секој најнормална личност е. малку може да има чудна облека како што кажав погоре инаку нема шанси од прво гледање да знаеш дали е секташМногу ме интересира за сектите,начинот на кои функционираат,какви видови секти има,кои се најраспространети, јас знам само за Харикришна и Црна ружа! Не сум мн запознаен во овие работи ако може да објасните