Во право си, грешка што дозволив да ме вовлече на неговото ниво.
Но, за волја на вистината, кога цитираш вакви работи, цитирај и сите слични глупости и навреди што ги нареди и тој, од почеток, од никого не провоциран..
Ти се понуди шанса за сериозна дискусија и се усра. Ти за да стигнеш до мое ниво, треба фурни леб да јадеш, мочле едно. Ја го разбирам и за жал од прва рука сум упознаен со тој квазиинтелектуален хипстерски менталитет што го имаш пошто си прочитал неколку популарно научни часописчиња од интернет. Си изглеал 3 клипчиња од Докинс, Нил Деграс Тајсон и Каку, па сеа си и атеист, физичар, антифа и феминист.
еј па ја го мислам од свирипичино некаде ми зборува за раси, тој да ти знаел за местава...
Па ти си мислел дека ја од „Свирипичино“, некоја провинција таму ти пишуем, Тоа бедното скопско хипстерско и елитистичко размишљање на полуписмени морони...
А ја да да сум ти знаел за местава.
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
Колку си кутар и утепан ти.
Луѓе не почнуваат да те вреѓаат од чиста мира. Ти се курчиш, а си недоучен. Храбро си го ставаш газот кајшто се мерат пениси и си вреѓал на други теми луѓе кои мислиш дека се у рамките на твоите стереотипи за „вмровец од Свирипичино“. Сигурно не знае он што е „Менада“. Прост еден, као да ти кажам, тоа „глуп си“, е постулат кој се базира на заклучоци од тоа што пишуваш и што разбираш, не е навреда.
Емпириско воочување на фактите е.[DOUBLEPOST=1509542885][/DOUBLEPOST]
Германците, Англичаните и белите јужњаци во САД се луѓе што најотворено изразуваат омраза кон друг народ, раса. Јас сум бил неколку пати во Германија, познавам и некои Германци што биле или живееле во Скопје, сум разговарал отворено дека сме војувале против нив, дека дедовците ми се бореле во војната. Супер сме се дружеле. Јас генерално застапувам некои левичарски, граѓански ставови - тоа сум приметил дека им е ок, ама потсвесно кога треба да се збори за некакви односи меѓу луѓе од различни народи - се осеќа во нив дека сакаат да се што може повеќе степеници над тебе. И реално, колку и да се фалам сам себе каков човек сум, не може да се сокрие дека општеството ни е во распад, државата слаба, неорганизирана и тоа те става во инфериорна позиција. Како што збориме претходно - многу е важно на каков човек ќе налеташ - и јас неам муабет со германец, заварувач (секоја чест) што нема две книги прочитано. Од се што имам искусено, од нив не очекувам пријателство. Џабе што им се идеал на пола Македонци.
Континенталците тој романтизам и патриотско поврзување со корените на својата земја, го имаат неколку века. И во нивната литература, ликовна уметност и музика, нонстоп се наоѓаат референци за враќање на корените на својата земја и народ. Колку и да се еманципирани, во просек, тој национализам тлее, посебно кај Германците. После Втората светска војна, утепани се од гилт трипање и тоа резултира со нус ефектот што се дешава со бегалциве во задњо време, како и ред други работи што се некој тип на компензација. Истата таа латентна ксенофобија, ја имаш и кај Јапонците на пример. Е сеа, ко што кажа ти, зависи од човек до човек, ова е некоја генерална слика за нивниот менталитет на ниво на нација. Ама нивниот однос кон нас, не е таков само пошто земјава ни е каша попара и сме генерално идиоти (што секако игра улога), они го имаат тој однос и кон други. Сепак, сум зборел и ја со луѓе наши што живеат таму, Македонец колку и да е еманципиран, секогаш ќе биде субтекстуално третиран како граѓанин од втор ред таму.
Македонците, ал женерал, се хајпаат на нивните стандарди и уредување. Кога станува збор за темпераментот, ја на пример не сум можел воопшто да се уклопам у нивни шини. Ние сме фигуративно кажано, потемпераментни луѓе, со друг менталитет и култура.